Menu
Your Cart

Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli

Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli
Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli
Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli
Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli
Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli
Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli
Buddha Shakyamuni din Lapis Lazuli

LAPISLAZULI

În credinţa budistă, Lapislazuli era recomandat ca o piatră aducătoare de linişte interioară, care îndepărtează gândurile negre. În Europa se credea că poate să vindece diverse boli şi să acţioneze ca antidot la veninul de şarpe.

În Egiptul antic, din Lapislazuli se confecţionau sarcofage şi podoabe pentru faraoni. Ca piatră a regalităţii şi a spiritualităţii nu a avut rival.

El poartă încă vibraţia Regelui şi a Reginei interioare, care zac ascunşi în fiecare dintre noi. Pentru cei care doresc să trezească această latură a sinelui, Lapis este un aliat statornic în călătoria lăuntrică profundă. A te cunoaşte în profunzime înseamnă a-ţi reînvia natura interioară divină.

Lapislazuli activează centrii extrasenzoriali ai celui de-al treilea ochi, oferind intuiţie dezvoltată şi acces la călăuzirea spirituală. Este o piatră a conştiinţei vizionare, care aduce informaţii noi minţii sub formă de imagini şi nu de cuvinte. Stimulează capacitatea intelectuală, făcând din noi elevi sau profesori mai buni.

Este o piatră a adevărului şi are efect stimulator asupra chakrei gâtului, ceea ce înseamnă că ne ajută să recunoaştem, dar şi să rostim adevărul în toate împrejurările. Este, totodată, o piatră a iniţierii.

 

 

Aceasta este reprezentarea tradițională a lui Buddha Shakyamuni sau a lui Buddha istoric. Statuia arată momentul iluminării sale într-un loc numit Bodh Gaya din India, care a devenit cel mai sfânt loc vizitat de pelerinii budiști din întreaga lume. Reprezentările lui Buddha au mai multe caracteristici fizice care ne ajută să-l identificăm. El este așezat în poziția de lotus a meditației – picioarele încrucișate la glezne cu tălpile în sus – spatele este complet drept. Poartă o haină de călugăr simplu, subțire, care îi acoperă umărul și brațul stâng și îl dezvăluie pe cel drept. În vârful capului său este o protuberanță care este asociată cu înțelepciunea sa transcendentă. Părul său este prezentat ca o masă de bucle compacte. Lobii urechilor sunt alungiți.

Cine a fost Buddha Shakyamuni?

Buddha Shakyamuni este fondatorul religiei budiste. A trăit și a predat în India în secolul al VI-lea î.Hr., o perioadă a gândirii religioase și filozofice înfloritoare din Grecia până în China. Născut ca prinț moștenitor al marelui Regat Shakya, tânărul Siddhartha Gautama a fost pregătit pentru a deveni rege în conformitate cu dorințele tatălui său regal. Cu toate acestea, când avea aproximativ 29 de ani, a aflat de suferința profundă trăită în viață de oameni. Și-a părăsit viața de palat, a renunțat la veșmintele sale fine și la bijuterii pentru a găsi cauzele acestei suferințe și mijloacele pentru a o depăși. După aproximativ șase ani de studiu, privare de sine și meditație profundă, și-a realizat în sfârșit scopul. Devenise un iluminat (un Buddha). După aceasta, se spune că a mers pe jos într-un parc de căprioare din Sarnath (Benares), la periferia orașului Varanasi din India. Aici a ținut prima sa predică, un eveniment care se numește întoarcerea roții legii budiste (Dharmacakra). Roata ca metaforă a învățăturii lui Buddha va deveni un simbol predominant în arta budistă.


DIMENSIUNI: 16 X 11 CM 

1,33KG

3.500,00 lei
Fără TVA: 3.500,00 lei
  • Stoc: In stoc
  • Model: 10198