2023 aduce unele schimbări cosmice importante, creând schimbări importante în rețeaua energetică a planetei.

 

Mai jos vom puncta unele momente astrologie importante din 2023, iar dar dacă ar trebui să selectez câteva cuvinte-cheie sau motive pentru 2023, acestea ar fi...

 

  •  Finalizarea și închiderea
  •  Sentimentul de a fi gata să începi ceva nou sau să începi un nou capitol
  •  Decizii îndrăznețe
  •  Să-ți însușești sentimentul de sine în relații
  •  Independență- să fii cine vrei să fii
  •  Să te reconectezi cu tine însuți prin căutare și prin punerea de întrebări

 

Astrologia anului 2023

Pe măsură ce călătorim în acest an, trei planete majore își vor muta semnele, stabilind noi dinamici energetice pe care nu le-am mai experimentat până acum.

Una dintre cele mai semnificative schimbări din 2023 este mutarea lui Pluton din Capricorn în Vărsător. Pluto este planeta morții și a renașterii și petrece două decenii bune în fiecare semn zodiacal. Mutarea lui Pluto din Capricorn în Vărsător reprezintă o schimbare monumentală, care deschide calea pentru apariția unor noi lecții generaționale.

Saturn, planeta karmei, va face și ea o mutare în acest an, părăsind Vărsătorul, unde s-a aflat în ultimii 2 ani și jumătate, și intrând în semnul Peștilor.

Mutarea lui Saturn în Pești ne va îndruma să revenim la realitate, dar energia sa poate fi folosită și ca combustibil pentru a ne transforma ideile creative și visele în ceva tangibil.

Jupiter, care petrece aproximativ 12 luni în fiecare semn zodiacal, este, de asemenea, în mișcare în 2023, trecând din Berbec în Taur.

Semnul în care se află Jupiter tinde să coloreze anul care urmează, iar cu Jupiter în Berbec până în luna mai, ne putem aștepta să vedem un val puternic de energie antreprenorială și inovatoare. Pe măsură ce Jupiter se mută în Taur, putem să luăm toate aceste idei inovatoare și să le oferim o bază solidă pentru a prospera.

 

În numerologie 2023 este un an cu numărul 7, iar numărul 7 guvernează conexiunile noastre cu ceilalți și modul în care ne prezentăm în relațiile pe care le avem.

Numărul 7 este, de asemenea, foarte spiritual și indică un an de gândire, de căutare și de adresare a unor întrebări mai înalte. S-ar putea chiar să descoperim o nouă latură a noastră și un nou mod în care putem rămâne mai autentici în interacțiunile cu lumea din jur.

Venus își va începe mișcarea retrogradă în 2023, amplificând tema relațiilor. Ne pregătim, de asemenea, pentru un nou ciclu de Eclipse, cu nodurile lunare care se mută din Taur și Scorpion în Berbec și Balanță, iar asta aduce în primplan tema sinelui vs. celuilalt.

2023 aduce, de asemenea, două Eclipse Solare puternice, care pot deschide noi uși și pot crea noi începuturi în viața noastră. Se pare că 2023 ne ajută să ne debarasăm de ceea ce este vechi, astfel încât să putem păși în sfârșit într-un nou capitol.

 

Să aruncăm acum o privire asupra câtorva dintre evenimentele cosmice semnificative din 2023-.

 

 

Astrologie pentru 2023 Date de reținut:

12 ianuarie- Marte intră în mișcare Directă

Marte a fost retrograd de la sfârșitul lunii octombrie 2022, dar la începutul lui 2023 intră în mișcare directă, aducând sfârșitul acestui ciclu. Pe măsură ce Marte iese din acest ciclu retrograd, motivația noastră ar putea crește, iar nivelul nostru de energie ar putea primi un impuls. Este posibil să ne trezim cimentând idei despre cum dorim să ne petrecem timpul, energia și resursele.

 

7 martie- Saturn intră în Pești

Saturn se mută în Pești pe 7 martie 2023, pentru prima dată în aproape 29 de ani. Saturn are o prezență împământenită, iar în Pestii acvatici, creativi și intuitivi, s-ar putea să ne fie greu la îceput să integrăm această energie. Cu toate acestea, atunci când canalizăm această energie într-un mod productiv, ea ne poate ajuta să aducem o doză sănătoasă de realitate în eforturile noastre spirituale și creative. Această energie ne poate ajuta să luăm idei și să le transformăm în realitate. Saturn în Pești poate, de asemenea, să ne sporească sentimentele de compasiune și poate să ne ghideze pentru a ne conecta cu părțile noastre mai blânde, intuitive și sensibile. La nivel global, Saturn în Pești poate aduce în discuție rolul religiei sau al convingerilor spirituale personale atunci când vine vorba de elaborarea politicilor și de problemele sociale. Saturn în Pești ne poate face, de asemenea, să punem la îndoială ceea ce înseamnă să fii spiritual și ne poate face să ne punem la îndoială credințele și practicile spirituale. Dacă v-ați născut cu Saturn în Pești, vă aflați în perioada de întoarcere a lui Saturn.

 

23 martie - Pluton în Vărsător

Pentru prima dată în viața noastră Pluto își va înmuia un pic degetele în Vărsător pe 23 martie 2023. Pluton va continua să danseze pe culmea dintre Capricorn și Vărsător până în noiembrie 2024, când va face din Vărsător noua sa casă. Pluto este cunoscută ca planeta morții și a renașterii, iar pe măsură ce se deplasează prin zodiac, lucrează pentru a arde tot ceea ce trebuie demontat, iar apoi, din cenușă, aduce renaștere. La fiecare renaștere, speranța este de a trece la niveluri mai înalte de conștiință și conștientizare. Pluton se referă la putere, așa că atunci când face o mișcare importantă precum aceasta, atenția noastră se îndreaptă către marile afaceri, guverne și piețe financiare. La nivel personal, Pluto ne ajută să facilităm și să lucrăm prin propriile noastre momente de moarte și renaștere. Pluton ne ajută să ne debarasăm de tot ceea ce nu ne mai servește pentru a trece la o stare superioară de aliniere. Pluto ne ajută, de asemenea, să ne confruntăm cu partea noastră de umbră, astfel încât să putem transmuta ceea ce se află în întuneric și să-l mutăm în lumină. Cu Pluton în Vărsător, este posibil să asistăm la o schimbare de putere. În timp ce Pluton în Capricorn era foarte mult centrat pe structurile de putere pe verticală și pe ierarhii, Pluton în Vărsător se referă la nivelarea terenului de joc și la concentrarea pe ceea ce este bun pentru majoritate, nu doar pentru câțiva aleși. Va exista un impuls puternic pentru o mai mare egalitate și distribuție a bogăției. Să sperăm că, până când Pluton își va încheia călătoria în Vărsător, în jurul anilor 2043-2044, vom fi găsit un echilibru perfect.

 

20/21 aprilie- Eclipsa de Soare în Berbec

Wow, ce Eclipsă solară uimitoare! Acesta este unul dintre evenimentele cele mai înalte vibrațional ale acestui an! Este, de asemenea, prima dată din 2015 când avem o Eclipsă în Berbec. Există o putere de manifestare incredibilă în jurul acestei Eclipse, așa că exersați-vă talentele de co-creație și stabiliți câteva intenții! Această Eclipsă de Soare are puterea de a deschide uși și ferestre și de a aduce lumina de la capătul tunelului. În timp ce poartă unele frecvențe abundente, există și o intensă energie de foc în jurul acestei Eclipse. Emoțiile pot fi înfierbântate și pasiunile pot fi stârnite, dar vedeți dacă puteți canaliza acest lucru în energie productivă pentru a vă urmări obiectivele.

 

16 mai- Jupiter în Taur

Anul 2023 începe cu Jupiter în Berbec, dar începând cu 16 mai, acesta se va scufunda mai adânc în Taur. Jupiter în Berbec este o forță foarte ambițioasă și foarte energizată, în timp ce Jupiter în Taur va ajuta la încetinirea lucrurilor și ne va face să reflectăm asupra a ceea ce putem face pentru a lua toate ideile noastre mărețe și a construi fundații puternice sub ele. Jupiter în Taur aduce, de asemenea, plăcere, mai ales când vine vorba de mâncare; Deoarece Taurul este legat de bani și finanțe, și aceste chestiuni pot fi foarte prezente în mintea noastră. Jupiter în Taur ne poate ajuta să deblocăm o relație mai echilibrată atunci când vine vorba de abundență. Pe măsură ce Jupiter intră în primele câteva grade ale Taurului, va fi foarte ocupat să trimită unde spre Pluton în Vărsător și să facă conjuncție cu Nodul Nord. Vor urma mai multe despre acest lucru la momentul potrivit!

 

17 iulie- Nodurile Lunare trec în Berbec și Balanță

Nodurile Lunare se mută din Taur și Scorpion în Berbec și Balanță, creând un nou ciclu de Eclipse. Nodurile Lunare sunt puncte matematice în astrologie care indică nu numai semnele în care vor cădea Eclipsele, ci și destinul karmic colectiv al planetei. Nodul Nord, care cade în Berbec în acest an, reprezintă ceea ce trebuie să ne concentrăm ca societate, în timp ce Nodul Sud reprezintă ceea ce trebuie să construim sau să transgresăm. Cu Nodul Nord în Berbec, se pare că suntem încurajați să ne asumăm mai mult independența și să mergem mai departe atunci când vine vorba de obiectivele și visele noastre, chiar dacă trebuie să o facem pe cont propriu pentru început. Berbecul este îndrăzneț, înflăcărat, plin de energie și ne poate ajuta să trecem cu adevărat peste temerile noastre pentru a deveni liderul propriei noastre vieți. Faptul că Nodul Sud se află în Balanță indică faptul că ne bazăm pe lecțiile pe care le-am învățat în ceea ce privește relațiile noastre și modul în care ne prezentăm în ele. Se pare că am putea învăța cum să ne găsim independența și să strălucim în lumina noastră unică chiar și atunci când suntem conectați cu alții.

 

22 iulie- Venus retrograd în Leu

Venus, planeta iubirii, a relațiilor, a frumuseții și a banilor, va retrograda între 22 iulie și 3/4 septembrie. Venus retrogradează la fiecare 18 luni, suferind o transformare în exprimarea energiei sale. În această perioadă, trecem și noi prin propria noastră transformare, pe măsură ce reflectăm și ne reevaluăm relațiile cu ceilalți, cu noi înșine și cu banii. Cum Venus va fi retrogradă în Leu, este posibil să observăm schimbări și în ceea ce privește pasiunile noastre, modul în care ne exprimăm bucuria și rutinele noastre de îngrijire de sine. Deoarece Leul este o energie foarte centrată pe inimă, este posibil să experimentăm, de asemenea, deschideri ale inimii și să dezvoltăm o conexiune mai profundă cu inimile noastre în această perioadă.

 

 

Eclipsele din 2023

Anul acesta avem patru Eclipse - două Eclipse de Soare extrem de puternice și două Eclipse Lunare mai slabe. Cu Eclipsele Solare fiind mai dominante în acest an, se pare că suntem ghidați să ne concentrăm mai mult pe acele noi începuturi! Ultima Eclipsă din 2023 va fi, de asemenea, ultima Eclipsă din ciclul Taur/Scorpion cu care am lucrat, ceea ce o face un punct de putere pentru finalizare și închidere. Iată Eclipsele pentru 2023-.

 

  • Eclipsa de Soare din Berbec din 20 aprilie
  • Eclipsa de Lună din Scorpion pe 5-6 mai
  • Eclipsa de Soare în Balanță pe 14 octombrie
  • Eclipsa de Soare din Taur din 28-29 octombrie

 

Mercur retrograd în semne de pământ

Începem anul 2023 cu Mercur retrograd și încheiem anul tot cu Mercur retrograd. Mercur este planeta comunicării și a proceselor noastre de gândire, așa că, atunci când este retrograd, aceste teme tind să fie evidențiate. Mercur va retrograda predominant în semne de pământ, așa că s-ar putea să ne vedem nevoiți să rămânem foarte bine ancorați în pământ și să ne concentrăm asupra faptelor. Uneori, Mercur retrograd poate inspira schimbări în modul în care gândim despre lucruri și, în timp ce aceste schimbări au loc, poate fi mai greu pentru noi să găsim claritate. Poate fi de ajutor să rămânem la ceea ce știm că este adevărat. Este important să ne amintim că Mercur Retrograd este o parte naturală și normală a ritmului cosmic. În mitologie, Mercur este cunoscut ca mesagerul zeilor, așa că întotdeauna merită să observăm ce mesaje îți aduce zeul tău interior în timp ce Mercur este activ pe cer. Datele pentru Mercur retrograd 2023 sunt următoarele -

 

  • 29 decembrie 2022 până la 18 ianuarie 2023, în Capricorn
  • între 21 aprilie și 14 mai, în Taur
  • 23 august până la 15 septembrie în Fecioară
  • 12 decembrie până la 2 ianuarie 2024, în Săgetător și Capricorn

 

2023 Binecuvântat!