Această eclipsă de Lună Plină va avea loc pe 5 mai 2023. Aceasta este o eclipsă de Penumbră unde Luna Plină intră în penumbra Pământului, iar asta îi va diminua un pic luminozitatea. Deși nu este la fel de puternică ca o eclipsă totală sau parțială, efectele eclipsei de penumbră vor intensifica energiile Lunii Pline, iar asta le va face extrem de intense.

Eclipsele de Luna Plină, chiar și cele de penumbră, pot aduce sfârșituri, încheiere și evenimente transformative care ne duc în următorul stadiu de conștiință. Pot avea loc schimbări bruște, ce ne vor permite să ne eliberăm de trecut și să ne ducem viețile într-o nouă direcție.

Un lucru care iese în evidență în perioada Eclipsei sunt unele dintre simbolurile magice și sincronicitățile din spate. Hai să ne uităm mai profund pentru a vedea ce mesaje ne aduce această Eclipsă, la ce să ne așteptăm și cum putem lucra în armonie cu aceste vibrații cosmice.

 

Eclipsa de Lună în Scorpion și magicul număr 5

Eclipsa de Lună în Scorpion va avea loc pe data de 5 în luna a 5-a la 14 grade de Scorpion. 14 este și el conectat cu numărul 5 (1+4), iar asta face ca energiile numărului 5 să fie extrem de puternice.

De asemenea, un al lucru interesant este că, Simbolul Sabian pentru 14 grade în Scorpion este – ”Copii care se joacă cu 5 movile de nisip.” Simbolurile Sabiene sunt imagini văzute prin clarviziune de către mediumul Elsie Eheeler, pentru fiecare grad al zodiacului. Astrologii au lucrat cu aceste imagini încă din 1920, folosindu-le pentru a dobândi mai multă cunoaștere despre evenimentele cosmice.

Din nou, numărul 5 se întoarce în Simbolurile Sabiene ala acestei Eclipse Lunare, iar asta este posibil să ne arate că această energie este una pe care ar trebui să o primim, îmbrățișăm și folosim pentru a naviga prin aceste energii.

5 este un număr al schimbării, creativității, imaginației și jocului. 5 este de asemenea conectat la elemente – pământ, aer, foc, apă și eter. În astrologie, casa 5 este asociată cu semnul Leului, dragostei, romantismului, copiilor și a lucrurilor pe care le facem pentru a ne distra.

Copiii care se joacă cu cele 5 movile de nisip reprezintă libertatea noastră e a explora și dezvolta mintea noastră superioară. Copiii când se joacă învață, se dezvoltă, își folosesc imaginația și o integrează în lumea din jurul lor. Un copil se poate pierde cu orele în joc, nefiind conștient de cât de multe învață de fapt.

Eclipsa de Luna în Scorpion nu pare o joacă. Poartă energii grele care ne vor agita cele mai adânci emoții. Este posibil să simțim lucruri din trecut sau din umbrele ascunde care ies la suprafață. Este posibil să fie dezvăluite informații provocatoare sau poate chiar secrete. Este posibil să ne simțim vulnerabili și expuși.

Nu ne vine natural să ne gândim că aceste energii sunt unele cu care să ne ”jucăm” însă, toată această energie a numărului 5 pare să ne indice în acea direcție.

În timp ce Eclipsa de Lună în Scorpion este posibil să agite unele emoții profunde și să aducă încheieri, ne putem întoarce la numărul 5 pentru a ne ghida. Ne putem întoarce la această idee de creativitate și joacă. Până la urmă, ce este viața dacă nu o serie de experiențe cu care ne jucăm?

Poate că, chiar și prin toată această greutate, chiar și prin toate aceste sfârșituri dureroase sau umbre ce vin la noi, poate că prin toate, ni se reamintește de puterea noastră de a ne juca. De puterea noastră de a trata totul ca pe un joc. Iar asta nu o facem pentru a ne diminua experiențele relațiilor, sau ca măcar să credem că viața este un joc pe care trebuie să îl batem, însă poate această idee ne va face să ne gândim la lucruri dintr-o nouă perspectivă.

Vezi dacă poți găsi sentimentul de joacă prin orice greutate care se poate ivi sau orice sfârșituri ce pot apărea.

Cum poți avea o abordare jucăușă pentru a naviga această situație? Iar pentru asta este posibil să fim nevoiți să renunțăm la control, să ne deblocăm imaginația și să avem o abordare mai curioasă și jucăușă asupra oricăror lucruri vor veni.

Poate că nimic nu este atât de serios sau greu așa cum le face să fie sinele nostru uman. Poate că, dacă am putea vedea dincolo de văl, sau măcar să ne lăsăm inimile și mințile să se aventureze acolo, este posibil să ne fie mai ușor să numai fim așa stresați sau blocați de evenimentele vieții.

Uranus și eclipsa de Lună în Scorpion: libertatea de a ne juca

Joaca necesită libertate, în special libertatea de a fi noi înșine și poate să gândim dincolo de ceea ce ni s-a spus. Foarte convenabil, sau poate din perfecta ordine divină, planeta asociată cu libertatea, Uranus, este și ea activă în această perioadă.

Uranus este planeta trezirii, inovației și schimbării. Zdruncină lucrurile din viața noastră pentru a ne arăta ce este instabil și necesită schimbare. Prezența lui Uranus în perioada eclipsei indică faptul că pot apărea evenimente bruște și neașteptate. Întrucât aceasta este o Eclipsă de Lună, este posibil să fie vorba despre sfârșituri neașteptate.

Eclipsele de Lună sunt întotdeauna perioade intense pentru a elibera lucrurile de care nu mai vrem să fim legați. Ele tind să aducă în mod natural încheiere evenimentelor iar uneori pot îndepărta lucruri din calea noastră care nu realizam că ne blochează curgerea de energie.

Dacă un anumit lucru sau un eveniment din trecut apar în perioada aceste Eclipse, ai încredere în sincronizare și vezi dacă poți aborda situația cu o curiozitate copilărească pentru a naviga prin orice dificultăți pot apărea.

Sub energia aceste Eclipse, vezi dacă poți găsi libertatea de a te încrede, a spera și a te preda sincronizării vieții tale. Permite oricărui lucru care va veni, sa vină, și oricărui lucru care va pleca, să plece.

Lucrând în armonie cu Eclipsa de Lună în Scorpion

Eclipsa de Lună în Scorpion din Mai este conectată cu o serie de Eclipse cu care am lucrat încă din noiembrie 2021. Este posibil să observi că apar teme sau probleme similare încă de atunci.

Vom mai avea o Eclipsă in acest ciclu pe 28 octombrie 2023, iar aceasta va fi ultimul capitol din aceste lecții.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să navighezi energiile eclipsei de Lună din mai 2023:

Invită joaca în viața ta

Fă ceva doar pentru că e distractiv

Păstrează lucrurile lejere

Abordează lucrurile cu, curiozitate

Găsește libertatea de a fi tu însuți

Accesează ideea de libertate pentru a te încrede și a găsi speranță

Primește schimbarea și încheierile

Reflectează asupra trecutului

Stai cu orice emoții inconfortabile

Sapă adânc pentru a găsi umbre ascunse

Lasă-te purtat de val – nu te grăbi să acționezi

Nu uita că orice sfârșit va pava drumul pentru un nou început

Onorează orice încheieri vor apărea

Eliberează lucruri pe care nu mai vrei sa le păstrezi