Respiră adânc. Inspiră pe nas și expiră pe gură, făcând un mic zgomot. Un fel de oftat de eliberare. Simte cum greutatea ți se ridică de pe piept și umeri. Poate îți descleștezi maxilarul sau îți întinzi brațele. Așeză-te în ființa ta și absoarbe înțelepciunea pe care o aduce Luna Nouă în Taur...

Luna Nouă în Taur din 19 mai 2023, aduce o vibrație de împământare, ce ne va permite să ne reechilibrăm ființa și să ne reconectăm cu un sentiment de ușurință. Am trecut prin multe de la ultimul ciclu lunar, iar acum ni se oferă un moment de pauza.

Deși această pauză ne va oferi șansa de a ne centra, există și unele energii extrem de puternice care plutesc în jur în perioada Lunii Nou, activându-ne cakra Plexului Solar, ghidându-ne pentru a ne reconecta cu puterea noastră.

Hai să vedem ce ne va aduce Luna Nouă în Taur 2023 –

Luna Nouă în Taur este ancora noastră

Această Lună Nouă în Taur marchează primul ciclu lunar de la începutul sezonului eclipselor. Având acum un nou ciclu lunar, energiile transformative și poate chiar haotice ale Eclipselor, se vor liniști, dispărând în fundalul vieții noastre.

Eclipsele tind să aducă schimbare, trezire, transformare și mutare. Viețile, sau poate chiar perspectivele noastre, pot fi foarte diferite de cum erau la începutul eclipselor pe 19 aprilie.

Eclipsele pot aduce salturi cuantice, contribuind la accelerarea înaintării pe drumul nostru așa că, dacă te afli la răscruce de drumuri, în așteptare sau pe un teritoriu complet nou, vibrația Lunii Noi te poate ajuta să te stabilizez și împământezi.

Taurul este un semn asociat cu stabilitatea și siguranța, și exact acestea sunt lucrurile care ne sunt oferite în perioada Lunii Noi. Cum poți crea mai multă siguranță în viața ta? Ce pași poți face pentru a te simți mai stabil și sigur pe tine?

Problemele ce vor apărea în perioada acestei Luni Noi pot fi legate de sentimentul subconștient de nesiguranță sau lipsa stimei de sine. Fii atent la orice lucru inconfortabil ce apare în această perioadă, și vezi dacă nesiguranța joacă vreun rol.

Un alt lucru benefic pe care îl poți încerca este să te duci mai mult spre ceea ce te face să te simți inconfortabil. Nu uita că, dacă te simți inconfortabil este un semn de creștere! Dacă te scufunzi în acest sentiment vei descoperi care este rădăcina lui. Nu ui nevoie de toate răspunsurile, uneori este suficient să ai doar unele răspunsuri. Dacă vei continua această practică întreaga viață cu timpul vei vedea că din ce în ce mai puține lucruri te vor deranja!

Când nu ne grăbim constant; când nu trăim cu dificultate; când suntem conectați la adevărata noastră putere, este greu să lăsăm nesiguranța să își facă apariția. Viața se va mișca și schimba constant în jurul nostru, însă ființa noastră interioară este locul în care putem crea siguranță adevărată și de durată, care ne va urmări oriunde vom merge.

Luna Nouă în Taur și crearea confortului

Taurul este guvernat de planeta Venus, care este legată de dragoste, frumusețe, bani, relații și plăcere. Vibrația ușoară a acestui semn zodiacal ne poate reaminti să încetinim și să găsim plăcerea care vine atunci când ne facem timp pentru lua o pauză și a ne bucura pur si simplu de viață.

Ce te alina? Ce îți aduce sentimentul unei îmbrățișări călduroase? Ce te face să lași garda jos pentru a primi căldura și sprijinul lumii din jur? Sunt întrebări grele însă încearcă să te gândești la ele în perioada Lunii Pline. Încearcă să aduci sentimentul de confort oricum știi tu mai bine.

Un lucru util pe care să ți-l amintești în perioada Lunii Noi este că, nu este nevoie să căutăm lucruri mărețe. Plăcerile mici sau simple pot fi la fel de eficiente, de exemplu bucata aceea de plăcintă care îți aduce aminte de bunica ta, sau o ceașcă de cea înainte de culcare. Oferă-ți permisiunea să încetinești și să te bucuri de lucrurile mici din viață, oricare ar fi acelea. Pune pe primul loc micile plăceri și indulgențe și vezi cum îți schimbă starea de spirit.

Luna Nouă în Taur și cerurile cosmice

Jupiter și Pluto vor fi ambele la zero grade în semnele lor zodiacale. Jupiter va fi în Taur iar Pluto în Vărsător. Aceasta este o dinamică energetică extrem de puternică ce va fi intensificată de energiile Lunii Noi.

Zero este considerat un grad extrem de karmic al zodiacului ce indică revenirea la punctul zero. Acesta este stadiul neutralității unde nimic nu este întunecat și nimic nu este luminat. În punctul zero, suntem una cu viața. Iar în acest punct zero poate apărea creația.

Jupiter și Pluto la zero grade, deschid un puternic portal energetic pe care îl putem folosi pentru a manifesta și crea viața pe care o vizualizăm. De asemenea, putem canaliza această energie direct în Plexul nostru Solar, pentru a ne readuse sentimentul de scop, putere și forță interioară.

Doar pentru un moment, concentrează-te pe chakra Plexului Solar. Aceasta Chakra se află în zona zero a corpului nostru, acolo unde este buricul. Radiază o lumină galbenă strălucitoare și este  una dintre cele mai puternice conexiuni pe care le avem cu energia Sursă și puterea personală. Călătorește aici pentru un moment și privește-ți soarele interior cum strălucește intens și luminos.

 Încărcarea Plexului nostru Solar poate ajuta la stimularea sentimentului de motivație, ajutându-ne să găsim inspirație pentru a ne crea o fundație solidă și bine ancorată. De asemenea, ne poate ajuta și să ne aducem intențiile la viață. Încărcare Plexului Solar poate ajuta și la întărirea stomacului și a sistemului digestiv, ajutându-ne să asimilăm și să procesăm nu doar nutrienții din mâncare, dar și energiile pe care le ingerăm.

Luna Nouă în Taur și Haumea, Zeița fertilității

Venus nu este singura Zeiță activă în această perioadă. Zeița havaiană a fertilității, Haumea, este și ea activă, formând un pătrar-T cu Jupiter, Marte și Pluto. Asta va intensifica energiile extrem de creative  ale punctului zero, dar va crea și unele tensiuni.

Atunci când avem astfel de tensiuni, este adesea un semn de la Univers care ne spune că este necesar să acționăm într-o situație din viețile noastre. Când tensiunile se intensifică prea mult, trebuie să renunțăm la ceva pentru a crea spațiu pentru a putea respira.

Dacă te simți epuizat, copleșit, sau ai o problemă care apare în această perioadă, este posibil să simți nevoia să eliberezi tensiunea prin mișcare. Mișcarea poate fi subtilă sau nu însă, dacă vei crea mai mult spațiu pentru ca tensiunea să curgă te va ajuta să aduci mai multă pace.

Pătrarele-T sunt adesea aliniamente dificile însă, adesea când ne găsim în acele dificultăți luăm cele mai bune decizii și cele mai benefice schimbări în viețile noastre.

Toată această energie fertilă ce plutește dinspre Taur, Venus și Haumea ne va spori creativitatea și energiile fertile din jurul nostru. Lucrează cu această energie creativă așa cum simți. O poți folos chiar și pentru a-ți crește fertilitatea.

Sumarul energiilor Lunii Noi în Taur

Luna Nouă în Taur din mai 2023 aduce curente noi de energie cu care să lucrăm, însă cei mai mulți dinte noi vom beneficia cel mai mult dacă ne îndreptăm spre vibrațiile de stabilizare și ancorare pe care ni le oferă.

Am trecut prin multe transformări în ultimul timp, așa că acest timp pentru a ne centra, înrădăcina și pentru a ne aduce trupurile și mințile la punctul zero, va fi extrem de benefic.

Din acest spațiu, vom putea mai apoi să ne gândim cum să ne reîncărcăm Plexul Solar pentru a manifesta prin puterea creației.