Energie proaspătă curge din cerul cosmic sub lumina Lunii Noi din Vărsător. Sosind pe 21 ianuarie, această Lună Nouă aduce un moment gentil în care să plantăm semințe, să stabilim intenții și să ne gândim la tot ceea ce ne dorim să atragem aproape.

Stabilirea intențiilor și elaborarea obiectivelor poate fi și vă poate ajuta să vă schimbați viața. Te poate face să simți că ai un scop și poate aduce sens în viața ta de zi cu zi. Stabilirea intențiilor și transmiterea dorințelor tale către Univers sunt instrumente excelente care avea da rezultate pozitive, dar există o chemare sub această Lună Nouă, de a fi blând în abordarea pe care o ai.

Ce-ar fi dacă am renunța la această idee de vise mari și obiective mărețe? Ce-ar fi dacă am renunța la această idee că trebuie să fim productivi și să avem un scop precis tot timpul? Ce-ar fi dacă am renunța la ideea de a ne strădui și ne-am permite doar să fim?

În ultimele câteva luni a existat o puternică energie cosmică care ne-a condus în lumea de jos. Această energie a fost alimentată de Mercur și Marte retrograd, care se află acum în faza lor de umbră post-retrogradare, sub noaptea întunecată a Lunii Noi din Vărsător.

În timpul fazei de umbră, tot ceea ce a fost ascuns, tot ceea ce a stat la pândă în lumea de jos, se ridică, oferindu-ne un sentiment mai profund de claritate, înțelegere și conștientizare.

În timp ce această Lună Nouă în Vărsător aduce o energie proaspătă și ne va ajuta să curățăm ”pânzele de păianjen” din orice călătorie interioară am străbătut până acum, este nevoie să ne mișcăm cu conștientizare, să fim blânzi cu noi și, în cele din urmă, să nu punem atât de multă presiune asupra noastră.

Tocmai am ieșit dintr-o călătorie lungă și întunecată, trebuie să avem răbdare și să ne acordăm un scurt răgaz pentru a ne trage sufletul.

Luna Nouă în Vărsător se întâmplă să fie și prima din anul lunar și cade la 1 grad de Vărsător, un grad karmic pentru noi începuturi.

Chiar și cu greutățile pe care l-am simțit în călătoria prin lumea de jos, tot este posibil să simțim în mod natural cum fluxul noilor începuturi se strecoară în viața voastră.

Dacă vrei să folosești această energie proaspătă a noilor începuturi pentru a stabili unele intenții și a planta câteva semințe, este posibil să vrei să fie necesar să abordare mai deschisă.

Mai degrabă, decât să fiți foarte specific când setați intențiile, abordând viziunea unor scenarii exacte, poate vă gândiți mai de grabă la felul în care doriți să vă simțiți.

 

Cum vă doriți să vă simțiți când vă treziți în fiecare dimineață?

 

Faceți o listă cu trei emoții pe care ați dori să le simțiți, apoi găsiți modalități de a aduce aceste sentimente în rutina zilnică. Încercați să observați când aceste sentimente apar în mod natural. Mulțumiți-le, acordați-le respect și recunoștință și urmăriți cum cresc în viața dumneavoastră.

Chariklo, asteroidul medicinei spiritului, este și el activ sub această Lună Nouă. Chariklo poartă o energie profund feminină care susține puterile naturale de vindecare ale corpului nostru.

Forța energiei lui Chariklo trimite o rază ce ne amintește că organismul nostru este o mașină capabilă și puternică, care știe cum să se vindece.

Vindecarea nu trebuie să fie o rezolvare completă a tuturor problemelor. Vindecarea poate veni în toate formele. Poate însemna acceptare, învățare sau poate însemna pur și simplu să ne simțim bine în propria piele, indiferent de ceea ce se întâmplă în jur.

Renunțați la orice idei pe care le aveți în legătură cu modul în care ar trebui să arate vindecarea, și aveți încredere în faptul că trupul vostru cunoaște calea. Aveți încredere că drumul vostru spre vindecare poate arăta diferit, se poate simți diferit și poate avea rezultate diferite, iar asta este în regulă.

În calitate de asteroid al medicinei spiritului, Chariklo ne amintește, de asemenea, să ne conectăm cu înțelepciunea naturii pentru a ne sprijini călătoria spre vindecare. Acest lucru ar putea implica petrecerea timpului în aer liber sau hrănirea trupului nostru cu alimente și plante medicinale.

Dacă sunteți într-o călătorie de vindecare, explorarea medicamentelor alternative și a tratamentelor pe bază de plante ar putea fi extrem de benefică pentru dvs. în timpul acestei Luni Noui. S-ar putea să descoperiți că vi se deschid noi căi și oportunități de-a lungul drumului spre vindecare.

Vărsătorul este guvernat de purtătorul de apă, care este un simbol pentru vindecare și transmutare. Purtătorul de apă deține spațiu nu doar pentru sine, ci și pentru întreaga lume. Când ne vindecăm, lumea se vindecă. Când lumea se vindecă, ne vindecăm și noi.

Desigur, singuri nu putem vindeca întreaga lume, chiar dacă putem încerca. Avem putere doar asupra noastră și asupra modului în care alegem să fim în fiecare moment.

Viața nu merge întotdeauna așa cum ne dorim, dar putem controla modul în care alegem să reacționăm și în care alegem să privim lucrurile. Aceasta este cea mai mare putere a noastră, iar Luna Nouă din Vărsător este momentul perfect pentru a ne reaminti de această putere și a o exercita.

Purtătorul de apă ne arată, de asemenea, că există vindecare prin respirație conștientă. Printr-o singură inspirație, ne putem întoarce la starea de echilibru și integritate.

Dacă v-ați dorit vreodată să încercați respirația conștientă, această Lună Nouă ar fi un moment excelent pentru a începe. Această Lună Nouă va favoriza, de asemenea, și vindecarea prin sunet. Combinarea acestor două practici este o modalitate fantastică de a lucra cu energiile Lunii Noi.

La scurt timp după ce această Lună Nouă atinge apogeul, nu vom mai avea nici o planetă majoră în retrogradare, ceea ce indică faptul că o energie puternică de înaintare este pe drum.

Vom simți cum se creează un impuls, vom simți că ne dorim în mod natural să mergem înainte și să facem lucruri noi. Dar păstrați-vă un anumit spațiu pentru a merge în propriul ritm. Păstrați o anumită conștientizare în jurul ideii că, nu trebuie să ne presăm sau să ne forțăm să mergem prea departe.

Putem, în schimb, să ne întoarcem la partea mai simplă a vieții și să alegem să ne hrănim, să ne concentrăm și să ne bucurăm de ceea ce este cu adevărat important pentru sufletul nostru. La sfârșitul zilei, contează cu adevărat lucrurile mărunte, așa că haideți să ne concentrăm atenția acolo și să vedem ce bine ne aduce.