SUrsaLa un nivel general - sau atmosferic, dacă vreți - destinul vostru astrologic este influențat de poziția corpurilor cerești din sistemul nostru solar, în momentul în care v-ați născut. Când citim horoscopul, tindem să ne concentrăm asupra poziției Soarelui, care determină semnul tău solar (adică unul dintre cele 12 semne zodiacale, pe care îl împarți cu oricine s-a născut în aceeași perioadă a anului în care te-ai născut tu). Dar, pentru a înțelege clar modul în care harta celestă îți poate influența personalitatea și drumul în viață, merită să iei în considerare și plasamentul celorlalte planete – fiecare având o semnificație unică în astrologie.

"Fiecare planetă reprezintă un aspect al personalității noastre", spune astrologul Rachel Lang. De exemplu, este posibil să fiți deja familiarizați cu Mercur ca planetă a comunicării (poate pentru modul în care tinde să meargă prost atunci când planeta intră în retrograd). Și, conform acestui simbolism, fiecare dintre  planete guvernează, un anumit semn (sau semne), ceea ce înseamnă că fiecare planetă are cea mai mare influență asupra trăsăturilor arhetipale ale acelui semn. Ca să rămânem la prietenul nostru Mercur, de exemplu, acesta este guvernatorul atât al Fecioarei metodice, cât și al Gemenilor iuți la minte, ambele semne pentru care comunicarea este un element-cheie al exprimării de sine. Prin urmare, fiecare planetă este unul din actorii principali ai hărții tale natale, fiecare dintre ele aflându-se într-unul dintre cele 12 semne zodiacale și într-una dintre cele 12 case în momentul în care te-ai născut. Astrologul Chani Nicholas simplifică acest mediu celest cu o metaforă teatrală: "Planetele sunt personajele, semnele sunt costumele pe care le poartă, iar casele sunt scenele, sau zonele vieții, în care sunt trăite".

 

"Putem să ne inspirăm din simbolistica planetelor pentru a obține informații despre toate aspectele vieții noastre, inclusiv despre sănătatea noastră". -astrologul Rachel Lang

 

Întorcându-ne la elementele cosmice de bază, deci, este esențial să înțelegi semnificațiile astrologice ale tuturor planetelor pentru a interpreta poziționarea lor pe harta ta astrală, dar și ce soartă ar putea prezice aceasta. "Ne putem inspira din simbolistica planetelor pentru a obține informații despre toate aspectele vieții noastre, inclusiv despre sănătatea noastră", spune Lang. Mai jos, ea detaliază semnificațiile tuturor planetelor din astrologie și părțile din noi pe care le guvernează fiecare dintre ele.

 

Iată care sunt semnificațiile astrologice de bază ale tuturor planetelor, potrivit unui astrolog:

Soarele: ego-ul, creativitatea

Soarele nu este, din punct de vedere tehnic, o planetă (este o stea), dar pentru că este un corp luminos în cadrul sistemului nostru solar, joacă un rol la fel de influent în sfera astrologică ca și planetele. De fapt, are poate cel mai puternic impact asupra personalității tale generale - întrucât poziția sa pe cer la momentul nașterii tale determină semnul tău solar, sau semnul zodiacal pe care l-ai citi de obicei într-un horoscop.

"Soarele determină modul în care îți strălucești lumina în această lume", spune Lang. "Este scânteia ta creativă și sentimentul de vitalitate". Deși poți obține mai multe informații despre modul în care influența sa se manifestă în viața ta pe baza semnului în care se afla atunci când te-ai născut, el tranzitează nou semn în fiecare lună, prin uramere ai putea lua în considerare și casa astrologică în care se afla. Aceasta poate oferi o perspectivă asupra principalului domeniu al vieții (de exemplu, cariera, familia, călătoriile etc.) în care se va trăi scopul tău esențial.

 

Luna: emoția

Nici luna nu este o planetă potrivit științei - dar în astrologie, funcționează asemeni ca un corp ceresc influent. În acest caz, ea reflectă emoțiile, simțurile, instinctele, intuiția și eul nostru inconștient, spune Lang. Adesea, semnul în care se afla luna atunci când te-ai născut reflectă o anumită identitate interioară care ar putea fi diferită de imaginea personalității de suprafață descrisă de semnul tău solar. "Ne arată cum să ne hrănim și să ne alimentăm cel mai bine prin grija de sine", adaugă Lang.

Deoarece luna se mișcă rapid (își schimbă semnul la fiecare două-trei zile), este esențial să știi cu exactitate momentul și locul în care te-ai născut pentru a-ți identifica corect semnul lunar.

 

Mercur: comunicare

Mercur este planeta intelectului, a comunicării și a dialogului intern, spune Lang. Motivul pentru care tinde să aibă o influență deosebit de puternică asupra noastră este faptul că, este (aproape întotdeauna) cea mai apropiată planetă de Pământ, din sistemul nostru solar. În mod potrivit, cuvântul "mercurial" este folosit pentru a descrie o persoană plină de viață, volatilă și predispusă la schimbări rapide de dispoziție, asemeni zeului roman al comerțului după care a fost numită planeta.

Semnul lui Mercur din harta ta poate determina modul în care analizezi, procesezi și comunici informațiile (iar planeta se mută într-un nou semn la fiecare trei-patru săptămâni). "Simbolizează modul în care ne ordonăm viața prin rutine, practici zilnice și obiceiuri", spune Lang.

 

Venus: dragoste și relații

"În esență, Venus se ocupă de stima noastră de sine", spune Lang. "Puterea sa are legătură cu modul în care experimentăm plăcerea, cu nevoia noastră de parteneriat, cu capacitatea noastră de a media conflictele și cu grațiile noastre sociale." Acesta este motivul pentru care cunoașterea semnului lui Venus al partenerului (aka semnul în care se afla planeta când s-a născut) poate fi cheia pentru a desluși cum preferă să fie iubit. Planeta se mută într-un nou semn la fiecare patru-cinci săptămâni.

Venus guvernează, de asemenea, finanțele noastre, ceea ce se leagă din nou de tema valorii de sine și de modul în care ne place să fim și să ne simțim apreciați. "Ea este, de asemenea, tot ceea ce înseamnă frumusețe și armonie", spune Lang, așa că există o corelație puternică între semnul lui Venus și simțul nostru de stil atunci când vine vorba de artă și modă.

 

Marte: energia fizică

Fierbinte și energic (în mod natural, guvernatorul zodiei Berbec), Marte reprezintă impulsul nostru fizic, motiv pentru care determinarea semnului în care este Marte în astrograma ta, poate oferi o perspectivă asupra unui regim de antrenament care va funcționa cel mai bine pentru corpul tău.

De exemplu, cineva cu Marte în Rac ar putea prefera elementele de conectare minte-corp precum yoga, în timp ce cineva cu Marte în Gemeni s-ar putea bucura de schimbarea cu un set rotativ de cursuri cardio cu intensitate ridicată. Și, datorită legăturii sale cu fizicul și asocierii sale cu energia și pasiunea, Marte este, de asemenea, planeta care guvernează nevoile noastre sexuale. Se mută într-un semn nou la fiecare șase-șapte săptămâni.

 

Jupiter: noroc

Fiind cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, Jupiter influențează o multitudine de lucruri, ceea ce face ca rolul său general și influența sa să fie puțin ambiguă. În general, este planeta cea mai apropiată de credințele, convingerile și filozofiile noastre și este legată de noroc și de soartă. "În cele din urmă, Jupiter vrea să urmăm ceea ce ne încântă cel mai mult și ceea ce ne aduce cel mai mult entuziasm, cea mai mare bucurie și cea mai mare pasiune", spune Lang.

Este, de asemenea, planeta aventurii, adaugă ea, și ne arată cum putem crea expansiune în viața noastră și cum ne putem mări orizonturile, fie prin călătorii, fie prin studii, fie prin cu totul altceva, în funcție de semnul în care se afla când te-ai născut. Jupiter se mută într-un semn nou la fiecare doi-trei ani.

 

Saturn: structura

Stăpânul structural al cerului, Saturn este deseori privit în astrologie mai mult pentru ceea ce este numit ”întoarcerea lui Saturn” –momentul în care planeta se întoarce în poziția în care se afla când te-ai născut, cândva la sfârșitul vârstei de 20 de ani, în esență, împingându-te cu fermitate la vârsta adultă. Marile repere sau schimbările de viață tipice acestei perioade pot stârni întrebări ezoterice mai profunde despre scop și identitate, care vin adesea însoțite de durerile creșterii.

"Saturn reflectă limitările noastre percepute, figurile de autoritate, angajamentele, responsabilitățile, structura și munca grea", spune Lang. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care cunoașterea semnului în care este Saturn poate ajuta la iluminarea celei mai mari provocări din viața ta și îți poate oferi unele îndrumări despre cum să o depășești cel mai bine. Acesta se mută într-un nou semn la fiecare doi-trei ani.

 

Uranus: inovație

Inovația, știința și tehnologia este numele jocului atunci când vine vorba de Uranus, care este considerată una dintre planetele moderne, deoarece a fost descoperită în 1781, cu mult timp după ce sistemele de astrologie și astronomie au fost stabilite. Fiind un motor al schimbării și al evoluției, influența sa se află în contrast cu rigiditatea și structura lui Saturn, ceea ce reprezintă o parte din motivul pentru care actualul cuadrat Saturn-Uranus este atât de neliniștitor.

Întrucât Uranus se află departe de Pământ și are nevoie de aproximativ șapte ani pentru a se deplasa între semne, influența sa este mai mult generațională decât individuală.

 

Neptun: inspirație

Această planetă îndepărtată se ocupă de idealurile, visele și înclinațiile noastre mistice (nu veți fi surprinși să aflați că este guvernatorul Peștilor). Iar atunci când trece într-un tranzit retrograd, așa cum a făcut-o la sfârșitul anului trecut, îți poate aduce în minte întrebări legate de adevăr versus iluzie și te poate conduce în căutarea unei onestități complete din partea ta și a celor dragi.

La fel ca și lui Uranus, îi ia mult timp pentru a trece de la un semn la altul - aproximativ 10-12 ani - ceea ce face ca influența sa să fie, în sens larg, una generațională. "Neptun este legat de sentimentul de unitate pe care îl putem simți în meditația profundă", adaugă Lang, "și este, de asemenea, legat de droguri, cofeină, alcool și orice alte substanțe care alterează mintea."

 

Pluton: renașterea

Deși poate că nu mai este clasificat științific ca planetă, Pluto joacă un rol similar în spațiul astrologic - în acest caz guvernând asupra forțelor regenerative din corp, moartea și renașterea, spune Lang: "Are legătură cu inconștientul și cu aspectul nostru psihologic profund".

Ca și celelalte planete îndepărtate, se mișcă lent, privit de pe Pământ, trecând într-un nou semn la fiecare 12-15 ani. Ca atare, influența sa este și ea generațională, mai mult decât individuală.

Sursa: https://www.wellandgood.com