Arderea tămâii este o practică străveche, apărută înainte de bețișoarele parfumate și conurile de fumigație. De fapt, la începuturi erau arse rășinile frumos mirositoare ale copacilor.

Chiar și în zilele noastre poți arde astfel de rășini, precum tămâia. Ea se arde pe un cărbune încins, și va emana o aroma dulce și relaxantă care poate induce stări meditative, conexiune cu divinitate, și multe altele!

Ce este tămâie?

Tămâia este o rășină ce provine din copacul de Boswellia, care crește în unele părți din Africa și în Orientul Mijlociu. Rășina apare ca un cristal mic galben, care este ars pentru a-i elibera aroma.

Timp de mii de ani a fost folosită în timpul practicilor religioase, având mai multe scopuri. De fapt, în perioada nașterii lui Iisus, tămâia era extrem de populară și valoroasă – atât de valoroasă încât chiar unul dintre cei trei magi a adus-o la nașterea lui Iisus!

Însă tămâia este folosită de secole și în multe alte tradiții, spre exemplu cele chinezești și egiptene.

Tămâia încă este folosită și în zilele noastre; în prezent cei ce o folosesc, ard bucăți mici de rășină pe un cărbune încins (cum sunt aceia pentru narghilea), pentru a afuma și curăța energiile unui spațiu. Citește în continuare pentru a afla cum să folosești această rășină divină!

Cum să arzi tămâia?

Pentru a arde tămâia vei avea nevoie de:

1 O bucățică de rășină de mărimea unui bob de mazăre

2 Un cărbune încins

3 Un cățui sau un alt vas ignifug

4 O brichetă sau o lumânare aprinsă

5 Puțin nisip sau cenușă

Pașii pe care să-i urmezi:

1 Fă o grămăjoară de nisip sau cenușă în cățui sau în vasul în care urmează să arzi tămâie

2 Aprinde cărbunele. Când începe să scoată scântei, pune-l în nisip/cenușă și lasă-l să ardă până când s-a format un strat subțire de cenușă deasupra lui.

3 Pune rășina peste cărbune și las-o să ardă

5 beneficii spirituale ale fumigației cu tămâie

1 Curăță și echilibrează mintea, trupul și spiritul

Tămâia, asemenea salviei sau lemnului de Palo Santo, acționează ca un purificator energetic. Tămâia este folosită de secole în spațiile religioase și spirituale, pentru curățarea aurei. Iar asta înseamnă că tămâia te ajută să îți cureți și aliniezi chakrele, iar asta va crea un sentiment de echilibru și armonie.

Poți arde această rășină în timp ce reciți mantre sau în timp ce te rogi, pentru a te curăța și pentru a-ți curăța obiectele și spațiul în care te afli.

2 Reduce stresul

Ca rezultat al acțiunii de echilibrare și purificare, tămâia te va ajuta în mod natural să te eliberezi de stres. Arderea tămâii te poate ajuta să ai o minte calmă și să gândești cu claritate – este posibil chiar să aibă unele proprietăți psichoactive!

3 Sprijină practicile de mindfuless

Proprietățile relaxante, bine înțeles că fac din această rășină un sprijin puternic pentru meditație. Ardere tămâii în timpul meditației te poate ajuta să rămâi conștient, să îți observi gândurile și sentimentele fără să te blochezi în stres și griji.

4 Întărește conexiunea cu divinitatea

Bine înțeles că rășina sfântă care a fost adusă la nașterea lui Iisus și a fost folosită de secole în multe din tradițiile din antichitate, este ustensila perfectă ce te ajută să te conectezi cu divinitatea. Persoanele religioase și spirituale folosesc de secole tămâie pentru a-i ajuta să intre în contact cu Dumnezeu, cu ghizii spirituali, îngerii, strămoșii, dar și cei plecați dintre noi.

5 Poate ajuta la eliberarea anxietății și depresiei

Poate unul dintre cele mai interesante aspecte este că, un studiu științific sugerează că arderea tămâii poate elibera de anxietate și depresie.

Deși această rășină antică nu este un remediu magic pentru problemele mentale, dacă suferi de una dintre aceste probleme, tămâia poate ajuta la diminuare severității simptomelor tale și poate sprijini alte forme de tratament precum terapia.

 

Indiferent dacă ești sau nu un practicant al spiritualității, tămâia îți poate schimba în bine starea și gândurile. Dacă suferi de stres și anxietate, sau doar dacă vrei să te conectezi cu divinitatea și cu lumea spirituală, arderea tămâii poate ajuta!

Asigură-te  că o arzi în siguranță și că nu pleci de lângă ea până nu s-a stins. În final, nu uita să renunți la așteptări și pur și simplu să permiți magiei acestei rășini să lucreze prin tine!

 

Acum, poți găsi o varietate impresionantă din această rășină magică, iar arderea ei te poate ajuta să atragi sau să eliberezi din viața ta tot ceea ce-ți dorești!

Sursa:https://www.outofstress.com