Seneca, faimosul filosof grec, a spus acum 2000 de ani că, ”dacă îți dorești ca secretul său să fie în siguranță, păstrează-l doar pentru tine.” Dar aici nu vorbim despre cum să păstrezi mai bine un secret, ci cum să păstrezi anumite lucruri personale ce nu vrei să le împărtășești.

Ne referim la învățăturile religiei indiene ce își bazează filosofia pe reflecție asupra subiectelor ce au de-a face cu sinele nostru interior, și care ar trebui mereu să rămână în noi.

Acele secrete ce au o conexiune directă cu slăbiciunile noastre sau cu țelurile noastre, care sunt într-un fel tot niște slăbiciuni.

Aspectul fundamental al învățăturii filosofiei Hinduse, este practic natura. Încă de la crearea sa, acum aproximativ 4000 de ani, învățătura religiei Hinduse era centrată pe rezolvarea problemelor fundamentale ale vieții. Înțelepciunea sa s-a născut în încercarea de a atinge o viață mai bună.

Ceea ce vrem astăzi să împărtășim este un ghid al celor șapte aspecte din viața fiecărei persoane care, potrivit Hinduismului, ar trebui păstrate pentru sine.

Iar asta nu pentru că sunt rușinoase, ci mai degrabă pentru că este mai bine le păstrăm pentru noi. Fie că urmărești sau nu această religie, cred că toate cele de mai jos sunt lucruri cu care putem fi cu toții de acord. Câte dintre cele de mai jos le păstrezi doar pentru tine?

 

7 Lucruri ce ar trebui păstrate secret potrivit  filosofiei religiei Hinduse:

 

Nu îți impune cunoașterea spirituală în fața celorlalți.

Cunoașterea noastră spirituală este doar a noastră. Nimeni altcineva nu vede lucrurile așa cum noi le vedem. Uneori călătoria noastră este puțin diferită, iar asta este în regulă. Deși este indicat să îți împarți cunoașterea spirituală cu cei ce doresc să asculte, nu ar trebui să o impui în fața altora.

Nu îți dezvălui proiectele unei alte persoane

Împrăștie-ți ”ouăle”, pune-le pe fiecare în coșuri diferite. Nu te pune în poziția în care o altă persoană să sară înainte ta și să primească tot creditul în locul tău. Uneori este mai bine întâi să faci un lucru iar mai apoi să le spui și celorlalți despre reușita ta.

Nu îți spune povestea străinilor

Fiecare dintre noi are propria poveste. Acesta este adevărul nostru, parte din sufletul nostru ce nu ar trebui să o împărtășim oricărui om ne iese în cale. Unele lucruri pur și simplu nu ar trebui să fie foarte la vedere.

Nu bârfii

Nu ar trebui să vorbim despre alți oameni, mai ales într-o manieră negativă. Asta acest lucru aduce doar energii negative asupra noastră, de care nimeni nu va beneficia pe termen lung. Toate astea nu au nici un sens. Suntem mai buni de atât.

Nu te lăuda cu acte de bunătate

Când faci un gest de bunătate nu te aștepta să vină momentul să te lauzi cu el. Dacă faci ceva bun fără să ai însă în inima ta intențiile corecte, nu vei face decât să te pui într-o poziție nefavorabilă. Actele de bunătate ar trebui să rămână ascunse.

Nu spune celorlalți problemele tale

Nu fi prea deschis despre problemele tale. Sigur că dacă le spui prietenilor apropriați și celor din familie este în regulă, însă nu ar trebui să și așa deschis în fața tuturor, cum sunt multe persoane. Cu cât împărtășești mai puțin cu lumea, cu atât mai puține lucruri pot fi folosite împotriva ta. Nu faci altceva decât să îi oferi putere grupului tău de suport.

Nu împărtăși detalii despre viața ta amoroasă

Nu împărtăși detalii despre viața ta amoroasă, celor ce nu au nimic de-a face cu ea. Simte-te liber să discuți orice problemă cu partenerul tău, însă nu spune tuturor prietenilor despre problemele tale dacă nici măcar nu le-ai adus în discuție partenerului tău. Respectă persoana de lângă tine.

Sura: https://awarenessact.com