Deschiderea celui de-al treilea ochi va aduce pace, calm, și un stadiu mai înalt de conștiință. Este important să înveți cum să-ți deschizi cel de-ar treilea ochii; localizată între sprâncene, aceasta este singura chakra din corp conectată cu mintea ta, iar deschiderea ei îți va aduce nenumărate beneficii. Printre aceste  beneficii se numără o intuiție mai puternică și conștientizare suprasenzorială, dar și o cunoaștere mai profundă, perceperea sinelui, controlul de sine și contactul cu alte simțuri diferite de cele 5.

Urmărește acești șase pași simpli de mai jos, pentru a învăța cum să-ți deschizi cel de-al treilea ochi.

Primul pas: Ești blocat?

Dacă cel de-al treilea ochi este blocat, este posibil să îl accesezi cu dificultate. Un pas important pe care trebuie să-l faci atunci când înveți cum să-ți deschizi al treilea ochi, este să te asiguri că nimic nu-i stă în cale. Unele semne ce indică blocaje în această chakra includ lipsa scopului, indecizia, dureri ale ochilor, dar și durerile în spatele picioarelor pot indica unele blocaje.

Al doilea pas: Identificarea declanșatorilor

În funcție de persoană, această chakra poate reacționa diferit, însă există câteva lucruri generale care pot declanșa blocaje la nivelul celui de-al treilea ochi. Găsirea și identificarea în viața ta a acestor declasatoare este esențială, dacă îți dorești să îți deschizi și echilibrezi această chakra pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduce acest lucru. Unele dintre declanșatoarele comune pe care le poți recunoaște sunt:

O persoană care îți înjosește munca sau pasiunea

O tranziție bruscă în viața ta

Incapacitatea de a înfrunta realitatea preferând în schimb să te pierzi în lumea metafizică

Evenimente ce te pot face să-ți reevaluezi valoarea și locul în lume

Incapacitatea de a renunța la obiceiuri vechi

Renunțarea foarte rapidă la ceea ce faci

 Pasul trei: Încearcă pietrele și cristalele vindecătoare

Atunci când înveți să-ți deschizi cel de-al treilea ochi, poți folosi pietre pentru această chakra precum Fluoritul purpuriu, Ametistul sau Obsidianul negru. Există două metode prin care poți folosi aceste pietre. Poți cumpăra bijuterii ce au un cristal vindecător atașat, pe care pe poți purta cât timp simți că este necesar, sau poți achiziționa o piatră mai mare pe care să o ți în mână în timp ce te concentrezi pentru a-ți deschide al treilea ochi.

Al patrulea pas: Yoga

Există mai multe poziții specifice în yoga pentru deschiderea celui de-al treilea ochi, pe care le poți încerca. Două dintre cele mai eficiente sunt Poziția Copilului și Poziția Vulturului. Un instructor te poate ajuta să înveți aceste poziții pentru a fi sigur că le realizezi corect. Apoi le poți practica acasă sau în timpul meditației.

Al cincilea pas: Meditația și Afirmațiile

 Cel mai probabil, meditația și afirmațiile sunt printre primele lucruri la care te gândești atunci când vrei să îți deschizi această chakra. Există mantre și meditații specifice, extrem de puternice, ce pot fi folosite pentru a-ți deschide al treilea ochi. Dacă folosești meditația împreună cu mantre specifice pentru deschiderea acestei chakre, vei începe să simți cum ușor cel de-al treilea ochi ți se va deschide. Matre precum ”om” vor funcționa perfect, sau poți folosi o altă mantra mai potrivită pentru tine – doar urmează-ți intuiția.

Al șaselea pas: Îngrijire fizică

 Cel de-al treilea ochi nu se poate deschide fără ca, corpul tău fizic să aibă toți nutrienții necesari. Atunci când înveți cum să-ți deschizi al treilea ochi, asigură-te că nu duci lipsă de Omega-3 în dieta ta. De asemenea, alimentele purpurii îți vor sprijinii efortul și te vor ajuta să-ți deschizi al treilea ochi.

Pe măsură ce înveți cum să-ți deschizi al treilea ochi, viața ta va deveni mai echilibrată și mai profundă,  iar în fața ta se va contura o imagine de ansamblu mai amplă și mai clară. Practică acești șase păși frecvent pentru cele mai pune rezultate.

Sursa: https://discoverhealing.com/