Te simți ciudat și ai impresia că nu poți ieși din această stare? Poate că treci printr-un eveniment traumatizant. Mintea și inima ta sunt preocupate cu ceea ce se întâmplă în viața ta. Brusc, corpul începe să reacționeze la această situație. Corpul și mintea ta sunt conectate. Prin urmare, atunci când ai mintea stresată, corpul va începe să arate simptome. Atunci când simptomele fizice încep să se manifeste, primul lucru pe care vei dori să îl faci este să le tratezi. Simptomele vor dispărea pentru o scurtă perioadă, cu ajutorul unui tratament, dar se vor întoarce curând. De ce? Pai… dacă tratezi simptomele nu elimini cauza. Luptele tale interioare nu sunt rezolvate dacă tratezi doar efectele fizice.

Este nerealist să te aștepți că te vei vindeca psihic atunci când rădăcina problemei nu este găsită. Doar dacă treci dincolo de problema fizică te poți ajuta. Sufletul tău este obosit. Un suflet epuizat este imposibil de vindecat cu medicamente. Trebuie să te adresezi direct problemelor principale și să le rezolvi conștient pentru a-i permite sufletului tău să se vindece si să reînvie.

Iată doar câteva din modurile prin care sufletul tău va încerca să îți spună că este epuizat și are nevoie de ajutor:

30. Ești extenuat fizic tot timpul

Cât de des te-ai dus în pat devreme simțindu-te extenuat? Crezi că tot ce îți trebuie sunt câteva ore în plus de somn. Însă, te trezești următoarea zi la fel de obosit, sau poate chiar mai obosit decât înainte să dormi.

Chiar și după cele nouă ore recomandate de somn, te simți ca și cum ai fi dormit doar patru ore. Iar dacă te-i zvârcolit toată seara în pat încercând să dormi, e evident de ce te simți obosit. Dar de ce te simți la fel de obosit chiar dacă ai adormit imediat?

Poate că nu îți amintești dar cel mai probabil ai visat problema care îți epuizează sufletul. Cei ce își amintesc visele, adesea le descriu ca fiind vii și răscolitoare. Astfel de vise sunt epuizante.

Corpul se va simți extenuat și dacă nu primește suficientă hrană sau hidratare. Nu uita să ai o dietă sănătoasă.

29. Ai dureri în corp

Mulți dintre cei ce au probleme și trec printr-o perioadă dificilă din viață, au și dureri fizice. Este foarte comun să existe tensiuni în mușchii din zona gâtului și spatelui. Acestea pot apărea din cauza somnului, atunci când o persoană are coșmaruri.

Atunci când treci prin evenimente ce îți schimbă viața, corpul poate fii permanent tensionat. Mușchii pot avea spasme atunci când sunt tensionați pentru perioade lungi de timp.

Mulți oameni simt dureri fantoma în timpul perioadelor de stres și durere emoțională. Este posibil să simtă o durere ascuțită în mâini sau picioare. Aceste dureri nu au cauze fizice, dar sunt intense. Ele reprezintă felul în care corpul îi spune minții că sufletul este obosit.

Auto-medicația este periculoasă în aceste situații. Multe analgezic dau dependență, ce poate avea consecințe pe termen lung. Poate fii extrem de dificil să întrerupi consumul de analgezice.

28. Te simți adesea amețit

Amețeala poate fi rezultatul mai multor probleme medicale. Tensiunea scăzută, glicemia scăzută, poate fii chiar și Vertigo. Cei se suferă de Vertigo au adesea sentimentul că nu au echilibru și pot cădea oriând.

Cauzele fizice ale amețelilor, ar trebui investigate. Însă, ele nu sunt singurele ce pot face o persoană să se simtă astfel. Preocuparea constantă cu o problemă ce nu îți dă pace poate fii ce care te face să te simți amețit.

Unele persoane stresate pot fii amețite fără să sufere de ceva anume. Motivul este acela că mintea, trupul și sufletul lor este extenuat.

27. Ai probleme digestive

Cele mai des întâlnite probleme gastrice sunt refluxul, ulcerul, diareea și constipația. Refluxul gastric și ulcerul pot produce dureri intense iar auto-medicația nu este deloc indicată. Diareea și constipația se pot datora stresului extrem care determină corpul să oscileze între aceste două extreme. Este posibil ca într-o zi să suferi de constipație iar următoarea de diaree.

O dietă precară săracă în fibre este principalul motiv pentru o asemenea problemă digestivă. Iar amețeala ta mentală și emoțională îți poate afecta dieta, ce poate atrage unele probleme digestive. Însă, este posibil să ai probleme digestive fără vreo cauză fizică. Aceste probleme pot apărea și dispărea. Ele sunt mesajele sufletului care îi spune corpului că este extenuat.

26. Ți se încețoșează brusc privirea

Încețoșarea viziunii poate avea mai multe cauze. Această condiție este definită prin pierderea clarității imaginii. Lucrurile par încețoșate și au contururi nedefinite.

În general, această problemă poate fii rezolvată de o pereche de ochelari. Însă, o privire încețoșată ce nu are cauză fizică și ce apare și dispare brusc, poarte avea o altă cauză.

Persoanele ce trec prin perioade dificile din cauza stresului, durerii sau traumei pot avea privirea încețoșată. Simptome precum amețeala sau migrene pot acompania această problemă. Acolo unde nu există cauze fizice, este posibil ca luptele interioare să fie cele ce cauzează aceste probleme.

Dacă tratezi cauzele ce îți neliniștesc sufletul este posibil să dispară și problemele cu vederea.

25. Ai constant migrene

Migrenele pot apărea oricui din când în când. Sunt motiv de îngrijorare atunci când apar des și sunt extrem de intense. Este posibil ca aceste migrene să fie datorate unor probleme serioase de sănătate.

Însă nu întotdeauna este acesta motivul. Migrena este una dintre cele mai eficiente metode ale corpului de a-ți spune că ceva nu este în regulă cu minte și sufletul tău. Majoritatea persoanelor iau analgezice pentru a calma migrenele.

Folosirea continuă a analgezicelor fără consultarea unui medic pentru a determina cauza problemei, poate fii extrem de periculoasă. Analgezicele pot da dependență, iar întreruperea lor poate duce la migrene mai intense.

Cercul vicios al adicției poate cauza o spirală ce aduce mai multe probleme persoanei ce încearcă să se trateze singură.

24. Te simți amorțit sentimental

Amorțeala emoțională reprezintă inabilitatea de  a procesa sentimente. Mulți oameni preferă să nege emoțiile în loc să le proceseze. Iar îngropându-și capul în pământ precum un struț în general înrăutățesc situația.

Această amorțeală se extinde dincolo de problemele unei persoane, putându-le afecta relațiile și dar și pe cei din jur. Se găsesc în incapacitatea de a empatiza cu ceilalți și se regăsesc în persoanele care suferă.

Frica este rezultatul deschiderii în fața unui membru din familie sau a unui prieten. Astfel acele persoane sunt nevoite să își confrunte problemele pe care încearcă să le evite.

Oamenii din jur s-ar putea să își piardă încrederea în ei iar lor pare că nu le pasă. Prietenii se vor retrage iar ei sfârșesc simțindu-se și mai izolați ca înainte.

23. Nu îți poți exprima sentimentele

Fiind copleșiți de lucrurile ce au loc în viața lor, uneori este posibil să nu poată determina cu claritate ceea ce simt. Acesta este un lucru destul de comun, având în vedere că oamenii au mai multe sentimente în același timp.

Această experiență este precum un roaller-coaster. Nu de poți da jos atunci când el încă merge. Adresarea problemei ce le provoacă aceste emoții le poate oferi șansa să le rezolve.

Oamenii trec printr-o varietate de emoții atunci când au în viața lor ceva ce îi stresează. Identificând în ce fază a procesului emoțional se află și ce simt, îi poate ajuta să rezolve problema.

Dacă pui un nume sentimentului te poate ajuta să îți dai seama cum să îl gestionezi. Dacă nu îți poți numi sau identifica sentimentele este un semn că ai sufletul obosit.

22. Te simți adesea dezorientat

Te-ai întors vreodată acasă de la serviciu fără să-ți amintești drumul spre casă?

”După ce m-am pierdut fratele ce s-a sinucis, intram pe pilot automat în timpul drumului spre casă” ne spune David. ”Eram deja în casă când am realizat că nu mai am nici o amintire despre felul în care am ajuns acolo. Mintea îmi era atât de preocupat cu pierderea; adesea mă simțeam dezorientat.”

Mulți oameni ce trec prin perioade extrem de dificile spun că se simt dezorientați.

Spun că nu își pot da seama dacă vin sau pleacă. Se rătăcesc pe drumul spre un loc unde au fost de multe ori, sau nu se pot concentra.

Preocuparea cu o pierdere sau o traumă nu mai lasă loc în minte altor probleme. Toate celelalte sunt date de-o parte. Sentimentul de neajutorare pa care îl atrage, îi face pe mulți să se simtă și mai rău.

21. Ai atacuri de panică

Un atac de panică poate lovi fără vreun avertisment. Una val subit de anxietate sau frică se năpustește pstee o persoană. Atacul lasă persoana incapabilă să facă sau să simtă ceva pe moment.

O persoană ce are un atac de panică poate simți cum îi crește tensiunea, bătăile inimii sau poate simți palpitații. Este posibil să apară transpirații, tremur și hiperventilație. Mulți spun că se simt ca și cum ar fii înghețați.

Atacurile de panică sunt adesea confundate cu atacurile de cord, având în vedere că simptomele sunt asemănătoare. Aceste atacuri sunt extenuante și te pot lăsa fără vlagă.

Cei ce simt atacuri de panică sunt adesea subiectul bârfelor și răutăților. Însă ele pot reprezenta metoda corpului de a îți spune că mintea și sufletul tău sunt obosite.

Aici se termină prima parte, în următoarele săptămâni vor urmari și celelalte două!

Sursa:https://medical-news.org/