Nu contează cât ești de ”spiritual”, fiecare dintre noi are capacități intuitive. Da, fiecare.

O poți numi intuiție sau cunoaștere interioară, însă cu toții avem capacitatea de a permite intuiției noastre să ne ghideze, tot ce îți trebuie este un pic de exercițiu și încrederea că o poți face.

Intuiția este vocea interioară a sufletului nostru, și este asemenea unui mușchi, cu cât o antrenezi mai mult, cu atât va deveni mai puternică. De fapt, mulți dinte noi ne folosim zilnic intuiția și nici măcar nu realizăm.

Spre exemplu, ți s-a întâmplat vreodată pur și simplu să știi că cineva te-a mințit?

Ai avut vreodată un sentiment rău referitor la ceva și apoi s-a dovedit că ai avut dreptate?

Ai avut vreodată un sentiment puternic ce te-a ghidat să faci, sau să nu faci ceva?

Toate acestea sunt exemple ale intuiției tale în acțiune și, cu cât ești mai conștient de ea, cu atât va fi mai puternică.

Cele mai importante două lucruri de care ai nevoie pentru a-ți întări intuiția, sunt:

1)      Încrederea

2)      Deschiderea

Pare destul de simplu, însă uneori să avem deschiderea și încrederea că intuiția ne va ghida, este cea mai dificilă parte. Cei mai mulți dintre noi aud foarte clar mesajul, însă înțelegerea lui și deciziile pe care le luăm în funcție de ce ne spune el, pot fi lucruri dificile.

Adesea, mintea noastră rațională și egoul, va interveni și ne va face să ne îndoim de noi, în special atunci când intuiția noastră s-a înșelat, egoul are o zi perfectă.

Dacă ești pregătit să îți exersezi talentele intuitive, iată ce trebuie să faci…

1 Recunoaște intuiția pe care o ai deja

Gândește-te la toate momentele în care ai auzi sau ai primit unele mesaje intuitive. Poate poți începe chiar să ții un jurnal al intuiției, în care scrii toate presimțirile pe care le-ai avut, cum te-au făcu să te simți și dacă au fost, sau nu, adevărate.

Când începi, este bine să îți faci o idee despre modul în care sună și se simte pentru tine, intuiția ta, de aceea poate fi benefic sa scrii despre asta. Mulți o descriu ca pe cunoaștere interioară, însă experiența ta poate fi diferită.

2 Limpezește-ți mintea

Avem sute, poate chiar mii de gânduri ce ne trec zilnic prin minte, cum putem fi siguri că ne urmăm intuiția? Iar aici poate ajuta o minte limpede.

Meditația este adesea cea mai bună unealtă pentru a-ți limpezi mintea, dar dacă meditația clasică nu este chiar pe gustul tău, de ce nu încerci al timp de meditație?

Cei mai mulți oameni au același tip de liniște meditativă atunci când scriu, creează ceva, ascultă muzică sau lucrează în grădină. Fă orice hobby îți place, care îți permite să mergi în interior, fii prezent și limpezește-ți mintea.

Sau poți pur și simplu să te concentrezi pe respirație, să inspiri și expiri profund de 5-10 ori, pentru a-ți calma și concentra mintea.

3 Visele

Visele sunt un alt mod prin care intuiția ne vorbește. Interpretarea viselor este adesea unică, pentru fiecare individ, așa că nu lua ad-litera interpretările din cărți, ceea ce înseamnă un lucru pentru cineva, poate însemna altceva pentru tine.

Visele sunt un indiciu grozav care na arată ce se întâmplă în subconștientul nostru. Dacă ești atent la ce tip de vise ai, vei putea începe să descifrezi anumite mesaje ce îți arată unde ai nevoie de vindecare.

Când îți analizezi visele, nu te concentra prea mult pe evenimente, concentrează-te pe modul în care te-au făcut să te simți. Iar asta îți va oferi o imagine mai clară a mesajelor energetice și emoționale pe care le primești.

Un jurnal al viselor poate ajuta la înțelegerea viselor. Însă nu uita să îți scrii visele imediat ce te-a trezit, pentru a nu le uita.

4 Conectează-te cu îngerii tăi

Așa cum fiecare avem intuiție, fiecare avem îngeri, gardieni și ghizi spirituali. Pentru a primi în viața ta îndrumare Divină, tot ce trebuie să faci este să ceri, iar apoi să rămâi deschis la semnele pe care Ei ți le oferă.

Conectarea cu îngerii tăi, poate fi un mod eficient de a-ți spori intuiția deoarece, adesea, dacă ești suficient de deschis, îngerii îți pot trimite semne pentru a te ajuta să validezi unele bănuieli intuitive.

Uneori, îngerii te pot ajuta și să navighezi prin intuiția ta. Spre exemplu, să spunem că ai o presimțire să nu faci ceva. Îți poți chema îngerii pentru a te ajuta fie să ieși din acea situație sau să te ghideze prin acea situație, cu ușurință și pace.

5 Exercițiu intuitiv

Sunt câteva exerciții pe care le poți face pentru a-ți întări intuiția –

· Cumpără un pachet de cărți cu Îngeri  sau de Tarot și începe să exersezi zilnic cu prietenii tăi. Poți găsi nenumărate pachete de cărți chiar în magazinul nostru.

· Cristalele precum Ametistul, pot fii ajutoare puternice dacă vrei să îți întărești intuiția. Poți găsi la noi în magazin astfel de cristale. După ce ai achiziționat unul, pune-l pe cel de-al treilea ochi (centrul frunții tale) în timpul meditației, și dormi cu el aproape de tine.

La finalul zilei, cel mai eficient mod în care îți poți spori intuiția este să ai încredere în ea și să fii deschis la semnele ce îți apar în cale. Cu cât ești mai conștient de ea, cu atât mai mult o vei asculta iar ea cu atât mai puternică va deveni.

Sursa: https://foreverconscious.com