Atunci când Chakra Gâtului este puternică, sprijină exprimarea de sine, exprimarea gândurilor, scrisul/cântatul, sănătatea sistemului tău respirator superior, a mandibulei, tiroide, glandelor gâtului, urechilor, corzilor vocale ș.a.m.d.

Atunci când e dezechilibrată, Chakra gâtului poate crea dificultăți în exprimarea gândurilor, lipsa încrederii se sine, probleme de comunicare, nevoia de bârfă, dorința de a te plânge constant, o voce răgușită, dificultăți în ascultarea celorlalți și probleme de sănătate în zona aceea a corpului.

Pentru cei mai mulți oameni, întărirea Chakrei gâtului reprezintă un proces de transformare într-un comunicator conștient.

Adesea îi ascultăm pe ceilalți doar pentru a le răspunde, sau suntem în situația în care comunicăm prea multe sau în care ținem pentru noi lucruri pe care ar trebui să le împărtășim. Acestea sunt practicile care, în timp, creează dezechilibre în acest centru energetic sacru din corp.

Întărirea Chakrei gâtului reprezintă calea pentru a deveni un mai bun ascultător, și pentru a învăța când să împărtășești informații și când nu. Ne poate arăta și cum să prezentăm informații celorlalți într-o manieră adevărată, iar totodată blândă.

Autorul spiritual Wayne Dyer a pus o dată că, atunci când comunici cu ceilalți – ”este mai important să fii blând decât să ai dreptate.” Deși poate uneori nu este acesta cazul.

Deși este important să fii blând, uneori este mai important să comunici ceva ce crezi cu tărie că este adevărat, deși îi poate ofensa pe ceilalți. Însă de cele mai multe ori este într-adevăr mai important să fii blând decât să demonstrezi că ai dreptate.

Atunci când încerci să demonstrezi că ai dreptate, aproape întotdeauna te va duce în jos pe o cale a egoului. În schimb, atunci când vine dintr-un loc al bunătății, va duce mereu spre o discuție mai deschisă și sinceră.

Chiar și atunci când simți că ai dreptate în legătură cu un lucru și ai toate dovezile pentru a demonstra asta, uneori este mai bine să renunți și, în schimb, să încerci să comunici dintr-un loc al bunătății.

Nu este întotdeauna ușor să înveți să comunici astfel însă, adesea nu este din cauza faptului că nu știm ce să spunem, cât mai degrabă din cauză că nu știm cum să ascultăm.

Atunci când ascultăm cu adevărat, atunci când lăsăm complet deoparte propria noastră judecată și propriile noastre păreri despre ceea ce este bine  și rău, ne permite să ascultăm într-un nou fel. Ne permite să înțelegem cu adevărat care este locul din care vine cealaltă persoană.

Atunci când începi să asculți astfel, se va schimba complet întreaga natură a conversației și va permite ambelor părți să vorbească mai puțin defensiv și cu mai multă bunătate și adevăr.

Să fii bun nu înseamnă să îți ascunzi adevăratele sentimente, înseamnă să te conectezi mai profund cu ceilalți, cu mai multă compasiunea, privindu-i ca pe suflete, ca pe niște persoane ce fac tot ce pot mai bine cu ceea ce știu.

Făcând aceste schimbări în toate conversațiile tale, în special cu cei pe care îi iubești, te va ajuta să-ți întărești energia Chakrei gâtului și să si conversații mai profunde  și mai conștiente.

Alte practici ce îți întăresc Chakra gâtului includ:

  • Purtarea albastrului, în special în zona gâtului.
  • Folosirea cristalelor albastre: poartă cristalul în zona gâtului și vizualizează cum îți vindecă și deschide Chakra gâtului
  • Scrie un jurnal pentru a-ți exprima adevăratele sentimente
  • Poartă conversații cu tine, cu voce tare, despre sentimentele pe care le ai sau despre ce ți-ai dori să îi spui unei alte persoane
  • Recită o mandră sau o afirmație precum: ”Mă deschid pentru a asculta cu adevărat și pentru a auzi ceea ce îmi spun ceilalți oameni. Când ascult, știu cuvintele potrivite pentru a mă exprima perfect
  • Încearcă să meditezi astfel: vizualizează o frumoasă lumină albastră ce îți vindecă și deschide Chakra gâtului
  • Masează-ți cu grijă zona în care se află Chakra gâtului într-o mișcare inversă acelor de ceasornic, în timp ce o masezi, imaginează-ți cum cureți orice blocaje apoi, după 1-3 minute, schimbă direcția într-o mișcare în sensul acelor de ceasornic și acum vizualizează că îți protejezi și sigilezi Chakra gâtului, pentru a rămâne sănătoasă și puternică

Chakra gâtului este unul dintre cele mai puternice centre energetice din corp și merită dragoste și atenția noastră.

Dacă îți este greu să te exprimi sau să îți spui părerile, sau dacă simți că te plângi prea mult sau împărtășești prea multe informații, este posibil să fie timpul să începi să îți energizezi și vindeci Chakra gâtului

Sursa: https://foreverconscious.com