Jupiter își va începe retrogradarea anuală pe 10 mai în semnul Capricornului, și o va încheia pe 13 septembrie.

Jupiter își va petrece o bună bucată din an în retrograd, prin urmare acesta va fii ritmul normal pe care îl vom simți. Cu toate acestea, Jupiter nu a mai fost retrograd în semnul Capricornului de 12 ani, iar acest lucru face ca această energie să fie proaspătă și diferită.

Jupiter este planeta abundenței. Aduce oportunități și ajută lucrurile să se extindă pentru ca noi să le putem vedea cu mai multă claritate.

Jupiter ne oferă darul de a putea vedea imaginea de ansamblu, iar atunci când o vedem, ne este mai ușor să descoperim modurile și motivele călătoriei noastre.

Când Jupiter intră în retrograd, nu este la fel de simplu pentru noi să vedem imaginea de ansamblu. Ne concentrăm pe lucruri mai mici, și suntem chemați să ne limităm la o anumită temă sau problemă din viața noastră.

În loc să vedem lucrurile cu privire de uliu, suntem acum chemați să ne concentrăm pe micile detalii.

Sub influența acestei energii, nu ne dorim să pierdem din vedere ceea ce este cu adevărat important.

Gândește-te pentru un moment, la un tablou frumos. Atunci când ne uităm la întreg tabloul, putem înțelege totalitatea creației. Putem vedea întreaga imagine și ceea ce reprezintă.

Însă, atunci când luăm o mică secțiune din tablou, și o studiem intens, nu avem întregul context. Ne putem doar imagina ce reprezintă de fapt această bucată din întreg.

Atunci când privirea ne este limitată, imaginația își poate face de cap. Putem vedea cea mai mică părticică și ne imaginăm doar, ce poate reprezenta această mică părticică din tablou.

Atunci când, în sfârșit, ni se va arăta întregul tablou, acea mică secțiune va face mult mai mult sens, dar este posibil și să fi contribuit la felul în care vedem întreaga imagine.

Este ca și cum, din cauza faptului că ne-am concentrat doar pe o pică parte din acel tablou, am dezvoltat o relație specială cu el. Fie că realizăm asta sau nu, faptul că ne-am concentrat pe acea mică bucată, ne-a schimbat înțelegerea întregului tablou.

Dacă ne concentrăm pe micile detalii,  vom conștientiza și aprecia mai mult întregul.

Așa este energia lui Jupiter retrograd. Ne încurajează să ne concentrăm pe micile detalii, căci acolo este ceva ce putem învăța, și lua cu noi mai departe.

În perioada în care Jupiter va fii retrograd în Capricorn, vom simți toate acestea în ariile legate de ambiții, determinări și lucrurile pe care ne-ar place să le creăm și ”construim” în această viață.

Ce îți dorești să crești în viața ta?

Jupiter retrograd în Capricorn te va ajuta să pui bazele pentru a crea o fundație solidă și stabilă, pentru ca expansiunea să apară.

Cum poți crea spațiu pentru această expansiune? Ce pași practici, metodici poți lua?

Capricornul este un semn de pământ ce își dorește să avem integritate și gânduri deliberate în spatele fiecărei acțiuni pe care o luăm. Își dorește să creăm  o fundație solidă, stabilă, pentru a putea urca mai sus.

Atunci când Jupiter va intra în mișcare directă în septembrie, ni se va arăta întreaga imagine urmată de o profundă claritate. Noi oportunități ni se vor arăta și vom simți că ne vom putea distribui atenția cu ușurință.

Pe perioada în care Jupiter va fii retrograd, este posibil să ne simțim mai obosiți și letargici. Este posibil să simțim și că ne-am pierdut motivația.

Toate acestea fac parte din proces, reamintindu-ne că asemeni tuturor perioadelor retrograde, acesta este un timp pentru a merge în interior.

Deși motivația noastră pentru rezultat poate fii redusă, este important să nu uităm că lucrăm extrem de mult la creșterea interioară în această perioadă.

Și creșterea interioară necesită muncă! Așa că, fii blând cu toanele tale și încearcă să nu-i permiți vocii rușinii să își facă loc.

Deși este posibil să  nu poți face salturi importante sub influența acestei energii, nu uita că orice efort vei face în timpul acestei retrogradări, are potențialul de a înflori atunci când Jupiter își va începe mișcarea directă în Septembrie.

Poate nu vei vedea progresul, căci te concentrezi pe o pică parte din imagine, dar apreciind și lucrând cu ceea ce este în fața ta, te va ajuta să ajungi mai departe, atunci când lucrurile vor crește din nou.

Exercițiu pentru a pătrunde mai adânc

1 Jupiter a intrat în Capricorn în Decembrie 2019. Gândește-te la acea perioadă din viața ta, ce teme au fost prezente, în special în jurul carierei, banilor, sau chemării pe care ai simțit să o aduci în viața ta? Scrie orice îți trece prin minte, și nu uita că este posibil să revizitezi toate acestea în timpul retrogradării.

2 Ce arie din viața ta ți-ar plăcea să extinzi? Sub influența acestei energii, gândește-te la micile detalii ce pot ajuta la crearea unei baze solide pentru expansiune. Pe ce lucruri mărunte te poți concentra în această zonă din viața ta? Cum poți crea spațiu pentru ca această expansiune să apară? Ce pași mici, practici, poți face chiar acum?

3 Folosește următoarele propoziții ajutătoare pentru a scrie în jurnal:

  • Mă simt cel/cea mai abundent/ă atunci când…..
  • Îmi pot îmbunătăți viața prin….
  • Mă simt chemat să mă concentrez pe….
  • Sunt recunoscător pentru….

4 Gândește-te la 3 moduri în care îți poți gestiona mai bine nivelul energetic. Este posibil să îți dorești să vezi ce obiceiuri curente îți golesc rezerva de energie.

Sursa: https://foreverconscious.com