Luna Nou în Berbec este în general perfectă pentru manifestări, setarea intențiilor și planificări. Berbecul este primul semn din zodiac, iar Luna Nouă semnalează începutul unui nou ciclu lunar, prin urmare există o energie puternică pentru noi începuturi proaspete.

În 2020, Luna Nouă în Berbec pică pe 24 martie, la doar câteva zile după un șir de evenimente cosmice potente, printre care Echinocțiu, conjuncția lui Jupiter și Marte și cea mai importantă dintre ele, intrarea lui Saturn în Vărsător.

Toată această energie deja trimite valuri puternice în cosmos, iar Luna Nouă va intensifica totul, și va aduce în plus și un pic din energia sa.

Pentru a începe să înțelegi ce va urma, trebuie să ne întoarcem la echinocțiu din 19-20 martie, momentul în care Soarele a intrat în Berbec. Acesta semnalând începutul noului an astrologic, fiind primul val de energie proaspătă pentru noi începuturi.

Este posibil să ne simțim optimiști și revigorați din pricina energiei proaspete, înflăcărate ce ne stă acum la dispoziție. În timpul Echinocțiului, vălul dintre lumi este subțire așa că, dacă suntem deschiși, este posibil să primim unele mesaje de la Univers.

Apoi, pe 20-21, am avut conjuncția lui Jupiter și Marte, ce a declanșat unele tensiuni. Acest aliniament este unul înflăcărat și, deși este posibil să înfierbântez lucrurile, ne poate oferi și un imbold de motivație și entuziasm.

Apoi, pe 21-22, îl avem pe Saturn ce se mută din Capricorn în Vărsător, ceea ce reprezintă o importantă schimbare și sfârșitul unui ciclu karmic la care am lucrat în ultimii 2.5 ani.

Aici există o importantă energie transformativă, ce va trimite unde în tot cosmosul, aducându-ne direct la Luna Nouă în Berbec, din 24 martie.

Avem o abundență de energie prin care să trecem în doar câteva zile, prin urmare este posibil să simțim o paletă largă de emoții greu de recunoscut.

În perioada acestei Luni Noi, asteroidul Chiron, cunoscut și ca vindecătorul rănit, va fi și el forte activ. Vom fi atrași pentru a ne gândi la moduri în care să ne vindecăm pe noi, pe ceilalți dar și planeta. 

Este posibil să fim nevoiți să ne îngrijim de o persoană dragă sau să descoperim că este necesar să avem grijă de mintea, corpul și sufletul nostru.

Orice am fi neglijat sau ignorat legat de buna noastră stare, Chiron ne va ghida exact acolo și ne va cere să stăm cu acel lucru până ne vom simți din nou întregi.

Muți dintre noi am fost nevoiți să facem unele schimbări în ultimele săptămâni, poate să adoptăm o nouă rutină sau program. Iar pe măsură ce facem această tranziție, este important să găsim moduri în care să ne facem noua rutină productiv și sănătoasă.

Prezența lui Chiron ne va ghida pentru a avea grijă de noi, pentru a crea rutine ce ne vor inspira, și pentru a ne gândi la modul în care putem folosi orice slăbiciuni sau deznădejdi din viața noastră, pentru a găsi noi puteri.

Chiron este vindecătorul rănit, dar are darul de a-și putea transforma rănile în portaluri puternice de vindecare. Cum putem face și noi asemenea lui?

Sub influența acestei energii înflăcărate a Capricornului, este posibil să ne simțim exasperați sau extrem de emotivi, dacă nu ne oferim un mediu sănătos în care să ne exprimăm.

Încearcă să nu-ți lași emoțiile să te domine și încearcă să acționezi cu calm și ușurință. Acordă-ți timp, gândește lucrurile până la capăt și nu fii impulsiv.

Interesant de notat este că, această Lună Nouă pică la 4 grade de Berbec, ceea ce creează o tendință. În februarie, Luna Nouă a fosta la 4 grade de Pești, în ianuarie la 4 grade de Vărsător, iar în decembrie, eclipsa de Lună Nouă a fost la 4 grade de Capricorn; anul 2020 este și el un an de 4 în numerologie.

Într-un an de 4 suntem chemați să ne reîntoarcem la sine și să găsim moduri în care să creăm din interior siguranță, confort și scop.

4 reprezintă sentimentul că suntem acasă în interiorul nostru, și cu siguranță pare că aceasta este tendința pentru mulți dintre noi în acest moment.

În astrologie, 4 grade de Berbec reprezintă de fapt un loc extrem de sensibil spiritual al zodiacului. Indică energii transcendentale avansate dar și abilitatea de a transcende spre lumile superioare, în timp ce rămâi cu picioarele pe pământ.

În acest timp, putem cu toții să ne întărim conexiunea cu Spiritul și să o folosim ca o unealtă prin care să ne conectăm cu cine suntem noi cu adevărat și cu lucrurile pe care le putem face să ne simțim mai bine în piele noastră.

Luna Nouă în Berbec, este întotdeauna o perioadă minunată pentru a seta intenții pentru anul ce urmează, dar mai degrabă, în loc să îi spui Spiritului și Universului ce îți dorești, de ce nu îți deschizi în schimb inima pentru a primi ceea ce își dorește Spiritul și Universul pentru tine?

Cum poți deveni un vas pentru Spirit? Cum îi poți permite Spiritului să ia frâiele vieții tale pentru a-ți arăta calea?

Uneori, una dintre cele mai puternice intenții pe care le putem seta este renunțarea în fața Forței Divine, Universului, sau orice alt nume dorim să îi dăm, și să-i permitem pur și simplu să ne arate calea spre noile începuturi perfecte pentru sufletul nostru.

Sursa: https://foreverconscious.com/