31 octombrie este o zi magică și potentă ce ne aduce o Lună Albastră dar și sărbătoarea Samhain-ului, precursoarea din vechime a Halloween-ului. În diferite culturi de pe glob, acesta este o perioadă a anului în care se crede și că vălul dintre dimensiuni este cel mai subțire.

Luna Albastră are loc atunci când două Luni Pline răsar în aceeași lună calendaristică. Prima Lună Plină din Octombrie a fost în prima zi a lunii în semnul Berbecului. Cea de-a doua sau Lună, cea Albastră, va fii în ultima zi a lunii în semnul Tarului.

Două Luni Pline în aceeași lună calendaristică, indică o temă a eliberării, și se pare că sălășluiesc multe sub puterea Lunii Albastre.

Luna Plină din 31 Octombrie se întâmplă să fie și o Microlună, ceea ce înseamnă că este mai departe de Pământ decât în mod normal. Din acest motiv cel mai probabil această Lună va fii mai mică și mai puțin strălucitoare.

Microlunile sunt însoțite de superstiții și se crede că aduc vreme rea și dezastre naturale. Deși Luna este mai departe de Pământ, se crede că Microlunile au o influență mai mare asupra felului în care ne simțim.

Lunile Pline sunt întotdeauna puncte puternice de completare și eliberare, însă este posibil ca această Lună Plină Albastră să nu aducă eliberarea pe care o căutăm.

Deși este posibil să învolbureze unele situații și să ne anunțe care sunt lucrurile din viața noastră ce trebuiesc eliberate, este posibil să îi lipsească forța de a ne ajuta să facem acest pas.

Deși este posibil să ne dorim să încheiem un anumit lucru, se pare că vom fi nevoiți să continuăm mai mult decât ne-ar fi plăcut.

Este posibil să trebuiască să așteptăm până la următoarea Lună Plină din Noiembrie, ce se întâmplă să aibă loc în timpul Eclipsei, pentru a pute să facem saltul și să ne luăm în sfârșit rămas bun de la ceea ce ne dorim să eliberăm.

Uranus, planeta trezirii și a veștilor surprinzătoare, intră în conjuncție cu Luna Albastră, ceea ce înseamnă că energia sa va fii extrem de activă.

Oricând Luna și Uranus se întâlnesc, există mereu posibilitatea ca unele informații șocante să iasă la suprafață. Este posibil și ca emoțiile noastre să fie mai intense, ceea ce face foarte ușor pentru noi să cădem victime ale sentimentelor.

Deși este posibil să ne simțim trași în toate direcțiile sub energia acestei Luni, ne putem și conecta la stabilitatea și împământenirea pe care ne-o oferă Taurul.

Împământenindu-ne și înrădăcinându-ne în orice aduce momentul prezent, pas cu pas, ne putem crea mai departe drumul.

Cum am mai menționat, Luna Albastră pică într-o noapte propice, în care vălul dintre dimensiuni se crede că este cel mai subțire. Acest fapt este conectat cu înălțarea Pleiadelor în această perioadă, în emisfera Nordică.

31 Octombrie este corelat și cu Ziua Morților sau Dia de los Muertos, zi tradițional sărbătorită în Mexic și America Centrală, sărbătoare ce își are originile în cultura Aztecă.

Asemeni credinței păgâne de Samhain, și ei credeau că în această noapte vălul dintre cei vii și cei morți este cel mai fin. Având în vedere că vălul va fii așa fin, celor dragi le va fi ușor să se întoarcă pe Pământ pentru a ne contacta.

Având o Lună Plină în această noapte, poate amplifica subțierea vălului, ajutând-ne să ne conectăm mai ușor cu intuiția noastră și cu tărâmurile superioare.

Chiar și influența planetară a lui Uranus ne poate ajuta să accesăm aceste dimensiuni înalte, întrucât și Uranus domnește peste trezire și forța de viață sau energia kundalini.

Sub lumina slabă a Lunii Albastre, vizualizează-ți chakrele cum se trezesc pe rând. Vizualizează-le cum strălucesc asemenea unor sfere de lumină curcubeu. Vizualizează-le cum se deschid și te conectează la sinele tău înalt și la tărâmurile superioare.

Dacă ai o persoană dragă ce a trecut dincolo, spune o rugăciune specială în această noapte, sau fă ceva ce îți amintește de ea. Gătește felul lor preferat de mâncare sau aprinde o lumânare în numele lor.

Iar în plus, fă-ți timp pentru a conștientiza ”moartea” din viața ta, pe cea importantă dar și cele mai puțin însemnate.

Există atât de multe lucruri ce au ”murit” în acest an, așa că onorează-le pe cele ce au avut cea mai multă însemnătate pentru tine, chiar dacă sunt puțin dureroase.

Privește natura pentru îndrumare, căci ea ne arată mereu cum se moare și renaște iar și iar.

Prin urmare, deși această Lună Albastră poartă o anumită vulnerabilitate, ne reamintește și să ne împământenim și înrădăcinăm în ființa noastră, pentru a putea ajunge pe tărâmuri necunoscute.

Moartea este cel mai mare necunoscut pentru noi, în această viață, însă trebuie să nu ne fie frică,

Onorează moartea pe care ai întâlnit-o, și nu uita că toate lucrurile pierdute se vor întoarce. Este legea Universului ca nimic să nu fie niciodată distrus, doar renăscut.

Sursa: https://foreverconscious.com/