”Marea conjuncție” este un eveniment astrologic rar, ce are loc o dată la aproximativ 20 de ani, și implică întâlnirea lui Saturn și Jupiter în același grad din zodiac.

În ultimi 200 de ani, Marea Conjuncție  a avut loc aproape mereu în semne de pământ, însă acum, pe 21 decembrie 2020, atât Jupiter cât și Saturn se vor alinia în semnul de aer al Vărsătorului.

Pe măsură se Saturn și Jupiter se vor alinia în Vărsător vor da startul unei noi ere ce ne va introduce și mai profund în Era Vărsătorului.

Există mai multe polemici referitoare la momentul precis în care va începe cu adevărat Era Vărsătorului. Unii astrologi cred că a început deja, pe când alții cred că încă mai avem de așteptat câtva sute de ani.

Însă, indiferent care este momentul în care Era Vărsătorului va începe oficial, se pare că această Mare Conjuncție ce pică în Vărsător este un semn că vom începe să vedem de acum multe teme ale acestei Erei.

Aliniamentul lui Jupiter și Saturn se crede că va modela și colora deceniile ce urmează.

În ultimii 200 de ani Saturn și Jupiter s-au întâlnit numai în semne de Pământ, iar asta a modelat și a definit lumea în care trăim în acest moment.

Energia pământului este extrem de tangibilă. Este o energie definită de construcții, crearea fundațiilor, folosirea resurselor Pământului și concentrarea pe scopuri materiale.

Sub influența acestei energii de Pământ, am realizat o mulțime de lucruri, însă a venit momentul pentru a ne reîntoarce la echilibru. Trebuie să ne îndepărtăm de posesiile materiale, de jefuirea Pământului de resurse și de crearea tangibilului, și să mergem spre crearea intangibilului.

Iar aici este locul în care intervine energie Vărsătorului. Energia Vărsătorului este revoluționară, extrem de avansată tehnologic, și invoca doar crearea lucrurilor ce se bazează pe unde, semnale și legături. Energia Vărsătorului invocă mai de grabă lumea digitală decât pe cea tangibilă.

În 2020, am văzut deja o imensă creștere a folosirii lumii digitale pentru a lucra, pentru întâlniri, pentru școală și pentru antrenamente . în multe dintre magazine, procesele au fost automatizate, iar acum se pune mai mult accent pe auto-servire.

Iar toate acestea se vor uni pentru a deveni tot mai comune pe măsură ce îmbrățișăm energia Marii Conjuncții în Vărsător.

Împreună cu digitalizarea lumii, vom începe să vedem și o creștere a vieții trăite în comunitate. În loc să depindem de organizații mondiale sau guverne, este foarte posibil să găsim sprijinul de care avem nevoie la membrii din propria noastră comunitate. Crearea unui sentiment de comunitate este posibil să simțim că este mai important sau necesar.

Energia Vărsătorului poate aduce progrese și în medicină, încurajând practicile alternative de vindecare precum terapia sunetului, terapia laser și chiar alte servicii medicale mult mai digitalizate.

Având în vedere că este semnul ce guvernează eforturile umanitare, este posibil să vedem progrese în probleme precum foametea mondială, lipsa unui adăpost și egalitatea în drepturi.

Energia Vărsătorului ne permite  să ne concentrăm pe ceea ce este bine pentru toată lumea. În loc să ne concentrăm doar pe dorințele și nevoile noastre, vom putea vedea că suntem cu toții conectați și că trebuie să venim cu toții împreună pentru a crea o lume mai bună.

Când această energie este în echilibru, ne permite să creăm o lume mai pașnică și mai plină de compasiune, în care putem crea comunități iubitoare și pline de sprijin, și în care putem lucra împreună și putem împărtăși aceleași scopuri.

Aceste este utopia Erei Vărsătorului, despre care s-a cântat și s-a vorbit de decenii. Aceasta este viața mai bună pe care ne-o putem imagina pentru noi, în care suntem cu toții apreciați pentru scânteia noastră individuală dar suntem și conectați, putând lucra împreună pentru binele suprem.

Asemenea tuturor lucrurilor, și această energie are o parte întunecată pe care trebuie să o evităm conștient.

Atunci când este în dezechilibru, această energie ne poate face să ignorăm credințele celorlalți și să cădem într-o mentalitate a ”gândirii de grup.” În loc să putem gândi pentru noi, ni se spune ceea ce să credem și trebuie să urmăm grupul pentru a ne simți acceptați.

Trebuie să avem grijă să nu lăsăm scânteia noastră individuală să se piardă în încercarea noastră de a-i servi pe alții și comunitatea. Trebuie să ne asigurăm că acționăm dintr-un loc al adevărului și autenticității, altfel vom vedea cum societatea se va paza pe ideile unor indivizi în loc să se bazeze pe ideile colectivului.

Avem 200 de ani să găsim acest echilibru, întrucât Saturn și Jupiter vor călători predominant prin semne de aer, în următorul ciclu.

Se presupune că nici unii dintre noi, cei ce citim asta, nu vom trăi suficient pentru a vedea acest ciclu încheiat, prin urmare este un lucru destul de rar și special că am fost aleși să îi vedem începutul!

În propria viață, poți îmbrățișa energia acestui ciclu gândindu-te care au fost momentele în care ai fost prea atașat de posesiuni și lucruri materiale.

Este posibil să îți dorești și să îți revizuiești unele țeluri. În timp ce energia pământului te sprijină pentru a crea planuri tangibile, această creștere a energiei de aer își dorește ca noi să fim mai liberi și mai fluizi.

Își dorește să ne reamintim de puterea gândurilor noastre și că ele sunt semințe puternice pentru creație.

Atunci când ne simțim echilibrați și avem o gândire autentică, vom atrage automat ceea ce este cel mai bine pentru noi.

În loc să încerci să îți manifestezi țelurile, încearcă să te concentrezi pe o stare de echilibru complet. Din acest loc, țelurile și dorințele noastre se vor manifesta fără efort.

Permite-i ființei tale energetice și gândurilor tale să devină semnale pentru realitatea pe care îți dorești să o creezi.

Nu este deloc ușor să intri într-o stare de echilibru! Trebuie să renunțăm, să ne iubim, și să trăim în adevărul nostru autentic. Este o muncă continuă, însă cu cât face mai mulți pași într-acolo, cu cât ne vom concentra mai mult pe creșterea și expansiunea minții noastre spirituale, cu atât mai departe vom ajunge în călătoria noastră.

Putem accesa energiile lui Jupiter și Saturn și pentru indicii care ne pot arăta cum să lucrăm cu această energie.

Jupiter este planeta asociată cu abundența și expansiunea. Energia sa este în mod natural optimistă și ne permite să vedem potențialul.

Jupiter extinde tot ceea ce atinge, permițându-ne să primim abundența și să vedem lucrurile cu mai multă claritate. Se crede că Jupiter este planeta norocului, aceea care ne aduce în această viață  daruri naturale și recompensele.

Saturn, în multe feluri, este văzut ca fiind opusul lui Jupiter, însă aceasta este o părere ușor eronată. Saturn este considerată o planetă dură căreia îi place să impună reguli și restricții.

Își dorește ca noi să ne impunem limite și ne poate face să ne simțim trași în spate, chiar oprimați. Energia lui este similară cu cea a unui profesor strict ce își dorește mereu ca noi să urmăm regulile, să lucrăm din greu, și care ne ceartă atunci când nu o facem.

Însă, Saturn reprezintă și locul în care putem crește și unde putem învăța cel mai mult.

Datorită energiei lui Saturn ne putem maturiza, putem fii mai înțelepți, și ne putem descoperi propria putere și tărie interioară.

Saturn este considerat și Lordul Karmei. Lucrând cu lecțiile lui Saturn ne putem plăti datoriile karmice și astfel putem atrage mai multă karma pozitivă.

Saturn este aici să ne amintească în permanență că toate datoriile trebuie plătite. Însă atunci când ne achităm și când toate lecțiile au fost învățate, putem urca la următorul nivel al evoluției.

Conjuncția lui Jupiter și Saturn se poate asemui cu Lordul Karmei ce întâlnește planeta expansiunii. Iar aici Jupiter poate face lumină asupra tuturor lecțiilor lui Saturn. Le poate ușura, ne poate ajuta să le vedem mai clar, iar în multe feluri, să le dezvoltăm.

Având în vedere că energia acestei conjuncții este atât de importantă, ea ne poate afecta și la nivel global. Pare că Pământul se trezește în fața propriei karme. În multe moduri, întreaga planetă trece la un nivel superior și caută să își plătească datoriile.

Oricare este karma colectivă a Pământului nostru, această Mare Conjuncție este aici pentru a echilibra lucrurile.

La nivel global, orice trebuie reparat va fii reparat. Orice este datora va trebui dat.

Nu există scăpare. Într-un fel, acesta este momentul în care datoriile colective ale umanității sunt puse în balanță cu greutatea vieții, și vom putea vedea ce trebuie ajustat și reparat.

La nivel spiritual profund, acest aliniament al lui Jupiter cu Saturn indică o creștere a conștiinței planetare, în care putem vedea cu mai multă claritate energia karmică a globului, și ce putem face pentru a crea mai mult echilibru.

Este, de asemenea, interesant de notat că atât Jupiter cât și Saturn se vor întâlni la zero grade de Vărsător, un punct extrem de încărcat din orice semn zodiacal.

0 grade reprezintă potențialul și posibilitățile infinite. Reprezintă o perioadă în care toate lucrurile sunt posibile și în care se clădesc noi baze.

În această zi, va părea că Pământul trece printr-un portal de energie din care se va renaște și va veni cu milioane de noi posibilități pentru noi toți.

Aceasta este o energie extrem de fertilă, ce indică noi începuturi la un nivel mai mare. Pământul nu va mai fii niciodată la fel ia noi, ca ființe de pe Pământ, nu vom avea altă opțiune în afară de a ne adapta și de a îmbrățișa acest nou capitol ce ni se oferă.

 Energie Marii Conjuncții se va simți cel mai intens în săptămâna dinainte și cea de după eveniment. Iar apoi se va pierde în peisajul vieților noastre, de unde va continua să ne influențeze puternic în următorii ani.

Sursa: https://foreverconscious.com