Primul Mercur retrograd din 2021 își va avea începutul pe 30 ianuarie și se va sfârși pe 20 februarie.

Mercur va retrograda în semnul Vărsătorului, iar acest lucru ne va aduce energie nouă.

În ultimii ani, Mercur a retrogradat preponderent în semne de apă, însă în acest an se pare că vom avea o nouă temă întrucât Mercur va retrograda predominant în semne de aer.

Mercur este guvernat de elementul aerului și pământului așa dar, avându-l retrograd într-unul din semnele sale guvernatoare indică o intensificare o experienței.

Este posibil să simțim o ceață mentală, confuzie sau lipsa clarității necesare pentru a lua decizii.

Oricând Mercur intră în retrograd, dar mai ales atunci când o face în semne de aer, suntem nevoiți să lucrăm un pic mai intens pentru a ne liniștii ”mintea de maimuță”, și a ne asigura că nu cădem într-o spirală a gândirii excesive și nici în capcana credințelor limitate.

Deși Mercur retrograd în semne de aer ne poate încețoșa energia mentală, totuși nu ne aduce gânduri fără nici un motiv.

Dacă ai un gând de care nu mai scapi, este posibil ca acea problemă să fie una care necesită atenție. Însă și aici există o linie fină.

Pe de-o parte nu îți dorești să îți ignori gândurile și sentimentele apăsătoare, iar pe de alta nici nu îți dorești să rămâi captiv în gânduri, rememorând iar și iar un anumit lucru.

Sarcina noastră în timpul  acestei retrogradări, și a celor ce vor urma, este să ne conștientizăm dialogurile interioare, să observăm ceea ce trebuie văzut, și să învățăm cum să renunțăm la ce nu este necesar.

Bine înțeles că nu este o provocare chiar atât de ușoară, însă fiecare dintre noi avem puterea de a ne găsi punctul de echilibru dintre ideea de a găsi liniștea și pacea mentală fără să ne ignorăm gândurile.

Putem privi această retrogradare a lui Mercur în semne de aer ca pe o oportunitate de a ne modela intuiția și de a învăța cum să diferențiem frica și nesiguranța de intuiție.

Pe parcursul călătoriei lui Mercur prin semnul Vărsătorului, este posibil să observăm că relațiile noastre sunt aduse în prim plan.

Mercur retrograd are un mod de a ne declanșa relațiile și de a aduce înapoi la suprafață probleme nerezolvate. Poate crea conjunctura pentru reaprinderea flăcării unor relații trecute.

Dacă te simți nesigur cu privire la o relație, acest Mercur Retrograd este posibil să agite și mai mult apele. Uneori este nevoie să lași praful să se așeze pentru a vedea lucrurile cu claritate.

Vom primi sprijin cosmic și claritate pe 8 februarie când Mercur se va alinia cu Soarele. Acesta este cunoscută sub numele de Conjuncție Inferioară și reprezintă o parte importantă din ciclul lui Mercur în retrogradare.

Deși este posibil să fim nevoiți să așteptăm ca Mercur să intre în mișcare directă pentru a primi claritate, acesta este un punct de putere ce ne poate dezvălui unele lucruri sau informații ce ne pot ajuta în călătoria noastră.

Nu uita că, Mercur este mesagerul Zeilor, iar atunci când intră în retrograd, sau în lumea de dincolo așa cum spuneau cei din antichitate, aduce o perioadă în care să dezgropăm gânduri și sentimente pe care le-am îngropat în subconștient.

Acest lucru poate fii extrem de puternic și ne poate ajuta să înțelegem rădăcina oricăror credințe sau tipare comportamentale cu care ne confruntăm. Ne poate permite și să ne înțelegem la nivel profund.

Atunci când ne înțelegem, putem crea relații mai sănătoase cu ceilalți.

Motivul pentru această concentrare puternică asupra relațiilor în timpul acestei retrogradări este poziție lui Venus. Venus va fii extrem de activ în această perioadă, la fel cum va fii și Uranus.

Uranus este planeta surprizelor, iar oricând energia sa este prezentă lucrurile ne pot lua prin surprindere.

Pot fi dezvăluite noi informații ce necesită un anumit nivel de schimbare sau ce aduc instabilitate. Iar asta poate crea neliniște la început, dar ne poate și ghida spre trezirea  într-o înțelegere mai profundă a persoanelor cu care alegem să ne înconjurăm și a tipurilor de relații spre care tindem.

Viața este dură, de aceea gravităm în jurul unei familii, comunități sau spre relații cu ceilalți. Putem realiza atât de multe singuri, dar putem realiza mult mai multe atunci când lucrăm cu ceilalți și primim sprijinul lor.

Primul Mercur retrograd din 2021 va aduce lumină asupra celor mai apropriate relații pe care le avem. Este posibil să declanșeze lucruri din trecut, să redeschidă răni ale inimii pe care trebuie să le vindecăm și să zbuciume apele. Dar ne oferă și o înțelegere mai profundă, mai multă claritate și noi idei despre felul în care putem crea schimbări pozitive.

Ca și sub-notă, fii atent în timpul acestei retrogradări la temele ce apar în jurul dragostei și problemelor inimii. Scrie-le căci vor fii de folos în decembrie când îl vom avea pe Venus retrograd.

Primul  Mercur retrograd din acest an ne oferă oportunitatea de a ne apropia de mintea noastră și de felul în care funcționează. Mintea noastră ne controlează sau putem alege să fim noi cei care preluăm frâiele?

Starea ta mentală îți poate guverna întreaga viață iar Mercur retrograd este aici să te ghideze.

Sursa: https://foreverconscious.com