Mercur intră în cea de-a doua retrogradare din acest an, pe 29 mai 2021, având Gemenii ca semn guvernator.

Retrogradările au loc atunci când o planetă pare că merge înapoi, de sigur că nu se întâmplă în realitate așa, însă din perspectiva noastră de aici de pe Pământ, poate părea uneori că o planetă înapoiază prin zodiac.

În vremurile antice, se credea că retrogradările sunt o perioadă în care să ne întoarcem pe drumul parcurs, pentru a ne vedea obișnuințele, atitudinea și comportamentele din trecut, înainte să mergem mai departe.

Întrucât Mercur este planeta comunicării, contractelor, tehnologiei, transportului și mediei, retrogradarea sa este o perioadă în care aceste lucruri pot intra un pic mai mult în conștiința noastră.

Mercur retrograd, în semnul Gemenilor, poate amplifica efectul său general astfel aruncând lumină asupra felului în care alegem să ne conectăm și să comunicăm cu noi și cu cei din jurul nostru.

Comunicarea este o formă de artă. Prin voce  ne putem conecta cu adevărul nostru, ne putem spune credințele, putem întări relații, și ne putem chiar crea realitatea.

Comunicarea pare că ar trebui să fie ușoară, însă există adesea atât de multe alte implicații! Fiecare din noi avem propria perspectivă, prorpiile sisteme de credințe și moduri de comunicare ce ne pot colora experiența. Adesea lipsa de comunicarea sau comunicarea defectuoasă stau la rădăcina conflictelor.

În lumea de astăzi, suntem inundați de oportunități de a comunica și de a absorbi cuvintele celorlalți prin telefoane și computere.

O dată cu Mercur ce își începe mișcarea de retrogradare în Gemeni, avem oportunitatea de a face pauză, de a ne da un pas în spate pentru a reflecta asupra modului în care alegem să comunicăm, dar și a ceea ce comunicăm cu ceilalți și cu Universul.

Mercur retrograd reprezintă o perioadă în care să tragem aer adânc în piept și să vedem cum informațiile pe care le ingerăm și tehnologia pe care o folosim ne influențează în mod conștient sau inconștient deciziile, modul de comunicare, sănătatea mentală și starea de bine.

Atunci când suntem inundați de informații, poveștile și părerile altor oameni, poate fii dificil să auzim vocea sinelui nostru autentic, adevărata noastră ființă, cum iese la suprafață.

Putem simți presiunea de a merge mai departe cu acest fel de a fii sau chiar ne putem pierde într-o mentalitate de grup.

Sub vraja lui Mercur Retrograd, decide să ingerezi informații din lumea exterioară în mod conștient sau poate încerci să iei o pauză de la social media sau încetezi complet să citești știrile. În schimb, folosește-ți timpul pentru a te retrage în tăcere și începe să înveți care sunt vocile tale interioare care îți vorbesc.

Atunci când ne conectăm cu vocile noastre interioare căpătăm o deosebită putere. Ne putem simți încrezători, siguri pe noi și clari în comunicare.

Atunci când suntem liberi să exprimăm felul în care ne simțim cu adevărat, îi putem inspira pe ceilalți să facă același lucru, și le poate permite celor din jur să știe exact locul în care ne aflăm și care este felul în care ne dorim să fim tratați.

Nu este ușor să ajungi în acest loc din care poți vorbi și comunica, un loc de autenticitate pură însă, primul pas pentru a ajunge acolo este să mergi în interior, să înveți cum să stai calm, să îți cureți dezordinea mentală și să asculți vocea calmă din interior.

Meditația este o unealtă grozavă ce poate sprijini acest proces, dar la fel este și scrisul în jurnal, petrecerea timpului în natură și lucrul cu energiile cosmice ale lui Mercur Retrograd.

În timp ce ne conectăm chiar și cu o șoaptă a vocii noastre adevărate, autentice, putem începe să luăm decizii mai clare și să simțim mai multă empatie pentru orice neînțelegeri vor apărea.

De asemenea, este mai puțin probabil să facem sau să spunem ceva ce vom regreta mai târziu.

Atât Mercur cât și Gemenii sunt conectate cu chakra gâtului, acesta fiind un punct minunat pe care să ne concentrăm în această perioadă.

Chakra  gâtului este un punct strălucitor de lumină albastră ce se află în mijlocul gâtului nostru. De aici ne putem conecta cu vocea noastră autentică, ne putem comunica adevărul și putem vorbi clar și autentic.

Poate fii benefic să îți energizezi și încarci chakra gâtului în această perioadă.

În perioada în care Mercur va fii retrograd, le vom avea și pe Pluto și Saturn în retrograd. Asta va crea o încetinire a energiilor cosmice, ce vor fii cel mai probabil bine venite având în vedere că aceste retrogradări au loc în perioada sezonului eclipselor, o perioadă de transformare și curățare.

Dacă apar probleme în comunicare în această perioadă, poate fii benefic să mergi în interior, să îți cureți mintea, să te conectezi cu inima ta și să auzi cu claritate ce îți spune vocea ta autentică.

Când toate acestea îți sunt clare, va fii mai ușor să ai discuții provocatoare și să îți comunici adevăratele gânduri și sentimente.

Perioada în care Mercur va fii retrograd, este de asemenea minunată pentru a te conecta cu intuiția ta, iar acest lucru va fii sprijinit tot mai mult pe măsură ce ne apropriem de perioada solstițiului de pe 20 iunie.

Mercur va reintra în mișcare directă pe 22 iunie, la scurt timp după solstițiu, iar  după acel moment este posibil să ne simțim mai conectați și mai încrezători să ne folosim vocea autentică. Este posibil chiar să fii învățat ceva despre stilul nostru de comunicare, dar și care sunt cele mai bine metode pentru noi prin care putem ingera informații din lumea înconjurătoare.

Deși Mercur va reintra în mișcare directă pe 22 iunie, va mai dura până pe 7 iulie până va reveni la viteza și puterea sa normală.

 

Sursa: https://foreverconscious.com/