Pluto, Lordul Lumii de jos, intră în retrograd pe 27 aprilie 2021, creând o schimbare pe cerurile cosmice.

În ultimele două luni nu am avut nici o planetă importantă în retrograd, ceea ce a creat un puternic curent înainte. O dată cu Pluto ce intră în retrograd, această vrajă va fii ruptă iar noi vom simții o ușoară retrogradare.

Deși, vom putea continua progresul, va exista un memento constant ce na va face să reflectăm asupra trecutului pentru a digera ceea ce s-a întâmplat deja.

În loc să ne grăbim înainte plini de curiozitate și neclaritate, vom fii ghidați să folosim înțelepciunea trecutului pentru a ne ghida.

Pluto în retrograd este mereu subtil, însă această energie ne va încuraja să privim în urmă la evenimentele ce au avut loc în viețile noastre din octombrie 2020 până acum.

Cum ne-am schimbat? Cum am crescut? Cum s-au manifestat deciziile pe care le-am luat de atunci?

Dacă te gândești la ce s-a întâmplat în octombrie 2020 este posibil să descoperi că, orice a plecat din viața ta de atunci, acum este vremea ca el să renască. Aceasta poate fii la nivel interior sau exterior, mai importantă sau mai puțin importantă.

De asemenea, deciziile luate în acea perioadă este posibil ca acum să înceapă să schimbe și să transforme direcția vieții tale și poate chiar credințele pe care le ai.

Evenimentele prin care am trecut cu toții ca și colectiv, încă din octombrie 2020, ne-au schimbat și ele definitiv pe noi dar și abordarea noastră asupra lumii.

Valorile noastre este posibil să se fi schimbat, sau este posibil să descoperim că unele lucruri din viață pur si simplu nu ne mai sunt de folos.

Poate abia acum începem să ne dăm seama cum trebuie să folosim înțelepciunea pe care o avem pentru a începe să progresăm.

Cum te-ai schimbat din octombrie anul trecut? Cine ești astăzi? Cine devii?

Pluto este planeta morții și renașterii. Reprezintă procesul transformativ al Pheonixului ce ne ridică din cenușă sau a omizii ce se transformă în fluture.

Cu toții trecem prin propriul nostru proces de metamorfozare în această călătorie pământeană însă, uneori nu ne este foarte clar când tranzităm dintr-un stadiu în altul.

Asemenea omizii, și noi trebuie să ne retragem în întunericul necunoscut al coconului. Asemenea focului ce creează cenușa, uneori este nevoie ca lucrurile să ardă pentru a renaște.

Transformarea este grea însă, așa cum Soarele apune și răsare în fiecare zi, vor exista mereu noi oportunități, noi căi și noi orizonturi de explorat.

Nimic nu este niciodată pierdut, căci orice se stinge într-un final va renaște.

Pluto va trece prin retrograd la 24-26 de grade de Capricorn. După cum poți vedea, Pluto se mișcă extrem de încet însă aceste grade din Capricorn sunt considerate extrem de spirituale și reprezintă capacitatea de a învăța cum să găsim Divinul chiar și în cele mai mundane părți ale existenței noastre.

Pluto în Capricorn luminează afacerile, lucrul cu băncile și puterea superiorilor însă, pe măsură ce ajunge la aceste ultime grade din Capricorn, va fii introdus un nou element și anume procesul de onorare a spiritualului și găsirea înțelesurilor profunde în existența și călătoria noastră prin această viață.

Pluto va intra iar în mișcare directă pe 6 octombrie 2021.

Exercițiu pentru Pluto Retrograd:

Adu energie lui Pluto retrograd în viața ta făcând aceste exerciții. Pluto retrograd va fii cel mai puternic când va intra în retrograd pe 27 aprilie și când va începe iar mișcarea directă pe 6 octombrie 2021. Poți face acest exercițiu la începutul și sfârșitul perioadei retrograde pentru a vedea cum ți s-a schimbat perspectiva.

1. Care sunt trei teme cheie prezente în viața ta încă din octombrie 2020 până acum? Scrie în jurnal despre felul în care aceste teme te-au influențat și despre ce speri să înveți și să câștigi mai departe.

2. Scrie-ți o scrisoare în care să povestești cum a fost 2021 până acum pentru tine și ce ți-ai dori ca tânărul tu să știe.

3. Dacă observi că apar teme repetitive, uită-te înapoi în trecut și întrebă-te – Ce mi-aș fi dorit să știu atunci și știu acum? Fă o listă cu 10-15 puncte, apoi vezi cum poți aplica acele puncte în ceea ce trăiești acum.

4. Folosește următoarele propoziții ajutătoare pentru a scrie în jurnal –

  • Pot renaște prin…
  • Sunt cel mai puternic atunci când…
  • În viața mea nu funcționează…
  • Este bine pentru mine să renunț la….

5. Având în vedere că Pluto planeta morții și reînvierii, gândește-te la ce ți-ai dori să vezi că renaște în viața ta. Scrie acel lucru, desenează-l sau vizualizează-l cu ochii minții.

Sursa: https://foreverconscious.com