Luna August, cunoscută și ca luna cea norocoasă, a fost numită după împăratul Augustus, fiind considerată o lună norocoasă pentru Roma deoarece, în această lună Augustus Cezar a intrat triumfător de trei ori în Roma, iar Egiptul a intrat sub autoritatea romană după ce Augustus Cezar i-a învins pe Marcus Antonius și Cleopatra.

Popularul nume Augustus vine din cuvântul latin ”augustus” ce înseamnă măreț și demn de respect, iar Augusta semnifica, femeie distinsă pregătită pentru măreție.

În lumea modernă, August este văzută ca o lună bună pentru inversarea ghinionului sau a pierderilor, pentru câștigarea oportunităților ce au fost în trecut respinse și deschiderea ușilor ce au fost închise; este o lună bună și pentru învățarea tehnicilor de vindecare și pentru începerea antrenamentelor de fitness, pentru împlinirea planurilor mai vechi ce au fost întârziate, pentru a lua ceea ce ți se cuvine și pentru găsirea sau recuperarea lucrurilor pierdute.

Printre cristalele ce aduc noroc în luna august, se numără și aventurinul verde, jadul, peridotul și agatul mușchi.

Îngerul Lunii August este Hamaliel, îngerul perfecționist și aducătorul de sănătate, ce este înconjurat de o ceață ce culoarea verde crud. Hamaliel ne încurajează să facem acel efort în plus pentru a rezolva lucrurile, mai degrabă decât să încercăm să o luăm pe scurtătură, ne încurajează să fim atenți la detalii și să perseverăm cu rutina necesară pentru a ne scuti de probleme viitoare ce pot apărea din neglijență. Hamaliei ne încurajează și să ne reorganizăm casa sau locul de muncă, pentru a le face cât mai eficiente, să încercăm noi suplimente și tratamente alternative pentru sănătate, în special atunci când medicina alopată nu dă rezultate, să începem un nou plan bugetar și să ne ocupăm de crize, dacă ne aflăm într-una, într-un mod logic, fără să ajungem să alergăm în cerc ca o găină fără cap.

În această perioadă ar fii bine dacă am evita să ne facem probleme pentru nimic, să devenim obsedați de detalii astfel ignorând imaginea de ansamblu, să ne setăm țeluri imposibile și să refuzăm să acceptăm ceva, sau pe cineva, ce nu este perfect.

Ritual pentru a aduce noroc în luna august

Pentru acest ritual vei avea nevoie de:

  • Un talisman norocos, un medalion, o bijuterie preferată sau un cristal verde. Aventurinul Verde este deosebit de norocos.
  • Un bețișor parfumat, la alegere. De preferat unul cu aromă florală.
  • O farfuriuță cu sare
  • O lumânare verde
  • O farfuriuță cu pământ
  1. Pune talismanul, bijuteria sau cristalul în fața lumânării.
  2. Aprinde lumânarea verde și spune „Noroc, fii al meu”.
  3. Presară un pic de sare în lumânare și spune „Arde strălucitor și luminează-mi calea spre averi incredibile”.
  4. Aprinde bețișorul de la lumânare și ține-l cu mâna cu care scrii, ca pe un creion. Scrie în cercuri, în aer, de jur împrejurul talismanului „Noroc fii al meu”, repetând cuvintele în același timp.
  5. Scrie și spune din ce în ce mai repede, chiar dacă literele de fum nu mai sunt perfecte
  6. Când nu poți scrie și vorbi mai repede, stinge capătul ce are al bețișorului, în pământ și spune „Norocul este al meu”.
  7. Aruncă restul de sare sub apa care curge de la robinet și repetă  „Norocul este al meu”,
  8. Fărâmițează restul de bețișor și amestecă-l cu pământul, apoi pune pământul într-un ghiveci unde este o plantă sau în pământul din grădină, spunând „Fie ca norocul să crească”.
  9. Poartă cu tine talismanul sau cristalul; în poți păstra lângă bilete la loterie sau îl poți atinge oricând simți că ai nevoie de puțin mai mult noroc, spunând „Norocul este al meu”.
  10. Gândește norocos și vei fii norocos!

Acest articol este inspirat din scrierile Cassandrei Eason, autoare a cărei cărți o puteți găsi la noi în magazin!