Saturn își începe retrogradarea anuală pe 23 mai și o va termina pe 10 octombrie 2021, în semnul Vărsătorului.

În această perioadă, Saturn va călătorii înapoi prin zodiac între gradele 13 și 6 în Vărsător.

Retrogradările au loc atunci când o planetă pare că merge înapoi atunci când o privim de aici, de pe Pământ.

În astrologie, retrogradările semnalau că energia planetei va merge spre interior, ceea ce înseamnă că energia ei ne va afecta mai mult la nivel interior.

Atunci când cei din antichitate vedeau o planetă în retrogradare, credeau că ea intră în lumea de jos, călătorind prin umbrele subconștientului pentru a aduce mesajele și înțelepciunea pe care este posibil să le fii ratat prima dată.

Saturn este considerată planeta responsabilității și a muncii asidue, dar și a răsplătii îmbelșugate. Saturn este cunoscut și ca Lordul Karmei, el este cel se ce asigură că nici o faptă bună nu rămâne nerăsplătită.

În timp ce Saturn trece prin retrogradarea sa anuală, aduce pentru noi o perioadă în care să revizităm trecutul, să reflectăm asupra lucrurilor pentru care trebuie să ne asumăm responsabilitatea, și să întreprindem acțiunile necesare pentru a ajunge la rezultatele pe care ni le dorim.

Saturn își dorește să ne asumăm comportamentul și să vedem cu claritate modul în care credințele, gândurile și acțiunile noastre contribuie la realitatea pe care o creăm.

Pentru a te ajuta să găsești cu mai multă ușurință lucrul din viața ta pe care Saturn își dorește să îl vezi, reflectează asupra temelor relevante din viața ta din perioada septembrie 2020 – mai 2021. Ce ai făcut în acea perioadă? În ce situații te-ai găsit?

Orice acțiuni ai fii întreprins în acea perioadă, acum sunt pregătite să fie revizuite. Fie vei începe să culegi recompensele acțiunilor tale sau poate va trebui să înfrunți consecințele. Cel mai probabil vei face câte puțin din ambele.

Saturn este asemenea unui învățător strict, ce poate aduce unele situații dificile sau provocatoare ce trebuiesc înfruntate, însă scopul este să înfruntăm provocarea și să fim pe deplin responsabili de viețile și deciziile noastre, fără să uităm că avem mereu puterea de a încerca din nou, de a face mai bine și de a avea succes.

Ne putem simții descurajați cu ușurință, sau putem fii duri cu noi atunci când apare energia lui Saturn. Însă, dacă renunțăm la ego și realizăm că Saturn ne ghidează spre potențialul nostru deplin și creșterea optimă, putem începe să privim lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

În loc să îl privim pe Saturn ca pe acest profesor strict de care trebuie să ne temem, îl putem privi ca pe un profesor strict care știe exact cum să ne împingă și să ne provoace pentru ca a scoate ce este mai bun din noi.

Atunci când ne împotrivim ne zbatem, însă atunci când capitulăm putem începe să vedem lucrurile bune și să acceptăm mai ușor lecțiile ce ne-au ieșit în cale.

Saturn reprezintă evoluția, el ne ajută să urcăm munții pentru a ajunge acolo unde vrem să fim. Saturn ne oferă determinarea și puterea pentru a merge mai departe.

În timpul acestei retrogradări, fii atent să nu fii prea dur cu tine sau să permiți lucrurilor dure din viața ta să îți scadă stima de sine.

Nimic nu este niciodată trimis în calea ta dacă nu ești suficient de puternic, suficient de capabil, suficient de înțelept pentru a-i face față, așa că nu uita să onorezi această parte din călătoria ta!

Conștientizează toate felurile în care ai crescut și toată înțelepciunea pe care ai căpătat-o. Unul dintre darurile lui Saturn în perioada acestei retrogradări este să ne arate cât de mult ne-am maturizat. Acum suntem mai înțelepți, și este important să îmbrățișăm acest lucru.

Avem atât e multe de învățat atunci când Saturn este în retrograd, așa că profită de această oportunitate și nu uita că este aici doar pentru a te face mai înțelept.

În timpul retrogradării din 2021, Saturn va face un aliniament rar cu Uranus pe 14 iunie.

Aliniamentul cu Uranus face parte dintr-o serie de aliniamente ce vor avea loc pe tot parcursul anului 2021. În această perioadă vom putea vedea cum apar pe scena mondială teme de rebeliune și libertate vs. control.

La nivel personal, acest aliniament ne poate ajuta să trecem dincolo de unele dintre granițele pe care ni le-am creat, atingând astfel un nou nivel de libertate. Sau, este posibil să simțim opusul – este posibil să fim nevoiți să impunem unele limite pentru a ne proteja și să creăm mai multă structură, dacă este necesară.

Fii atent la temele ce vor fii activate în viața ta în perioada aliniamentului de pe 14 iunie, căci este posibil să poarte un indiciu despre lucrul cu sufletul pe care îl ai de făcut în 2021.

Saturn retrograd are o energie subtilă, însă aduce o perioadă minunate în care să reflectezi asupra acțiunilor tale pentru a te asigura că ele te duc acolo unde vrei să ajungi.

Folosește această energie pentru a-ți recâștiga viața, pentru a înfrunta orice provocări apar, pentru a fii blând cu tine, și pentru a-ți reaminti că Saturn și întregul Univers își doresc ca tu să reușești!

Exercițiu pentru Saturn retrograd

1 – gândește-te la 3 dificultăți pe care le înfrunți acum, apoi gândește-te la 3 lucruri pe care le poți face pentru a fii îți asuma acele dificultăți.

2 – unde ai nevoie de mai multă libertate în viața ta? Unde ai nevoie de mai mule limite?

3 – poți scrie în jurnal folosind aceste propoziții:

  • Sunt mai înțelept acum pentru că…
  • Îmi doresc să cresc în aceste zone…
  • Trebuie să îmi asum mai multă responsabilitate pentru…
  • Pot fii mai blând cu mine prin…

  

Sursa: https://foreverconscious.com