Când Soarele va trece prin ecuatorul celest, în data de 19-20 martie, vom avea ore egale din zi și din noapte. 12 ore pentru a ne alinia cu întunericul și 12 ore pentru a ne conecta cu lumina, creând echilibrul perfect.

Putem folosi acest echilibru din timpul echinocțiului, pentru a onora întunericul și lumina noastră din interior.

În esență, suntem ființe de lumină la fel de radiante precum Soarele, dar trăim și în lumea densă, fizică, acolo unde există umbre.

Așa cum Mama Pământ va trece prin acest echilibru în timpul echinocțiului, și noi putem găsi o cale de a ne conștientiza sufletul etern de lumină dar și lumea fizică, densă în care trăim, care este aici pentru a ne învăța atât de multe.

Suntem ființe de lumină într-o călătorie fizică. Suntem aici pentru a trăi lumea fizică, dar nu putem uita lumina și dragostea din noi.

Când ne permitem să ne scufundăm în propria noastră lumină, vedem că lumina este adevărata noastră esență și adevărata noastră cale. Vedem că ne reîntoarcem cu toții la lumină și venim cu toții din lumină. Vedem că nu există separare și că opusul luminii este necesar pentru a ne ghida spre următorul pas din călătoria noastră.

Când ne permitem să ne scufundăm în întunecata și densa lume fizică, vedem remarcabilele abilități ale corpului nostru fizic, ceea ce putem construi și crea, și cum aducem cu toții daruri unice acestei lumi. Vedem că viața trece mereu prin cicluri de creștere și declin. Tot odată putem gusta mâncăruri delicioase, auzi râsete, simții o extraordinară paletă de emoții, mirosii flori frumoase și putem sta lângă cei pe care îi iubim.

Când ne afundăm pre adânc în lumină, pierdem contactul cu realitatea și putem uita scopul călătoriei noastre. Când ne afundăm prea mult în întuneric, putem uita cine suntem cu adevărat și putem fii conduși de materialism și ego.

Sub energia Echinocțiului din martie, suntem chemați să creăm echilibru în interiorul nostru dar și în jurul lumii. Cu toții suntem chemați să ne găsim centrul și să readucem echilibrul în corpurile, mințile și sufletele noastre.

Cu toții suntem aici pentru o călătorie fizică, umană. Hai să onorăm asta, împreună cu toată durerea și bucuria pe care o aduce. Dar hai să onorăm și lumina ce trăiește în fiecare dintre noi, și optimismul și speranța pe care o poate aduce.

În perioada Echinocțiului, valul dintre dimensiuni va fi și el mai subțire, prin urmare vom putea să accesăm cu ușurință înțelepciunea spirituală, intuiția și mesajele transcendentale.

Putem folosi acest timp sacru și pentru ritualuri. Iată un ritual pe care îl poți folosi pentru a te ghida în perioada Echinocțiului din martie.

 

Ritual pentru Echinocțiul din martie

Vei avea nevoie de:

  • O floare proaspătă
  • Un bol cu apă
  • 2 lumânări
  • Pix și hârtie
  • O meditație ghidată

Îndrumare:

1 Pregătește toate cele necesare și începe cu meditația, poți medita și singur dacă preferi.

2 Aprinde ambele lumânări și așează-le una lângă cealaltă. Pune-ți mâinile în dreptul inimii și repetă următoarea afirmație cu voce tare –

Sunt echilibrat. Sunt întreg. Sunt stabil. Sunt centrat. Sun  pământul, sunt apa. Sunt focul, sunt aerul. Sunt Soarele, sunt Luna. Sunt întuneric. Sunt lumină. Sunt conectat cu tot ceea ce e în interior și tot ceea ce e în jur. Sunt înrădăcinat în mine. Sunt pace. Sunt iubire. Sunt echilibru. Sunt armonie

3 Acum ia hârtia și pixul. Pune-ți o mână în dreptul inimii și întreabă-te – Dragă trup, dragă Mamă Pământ, cum pot onora, aprecia și recunoaște mai bine călătoria mea fizică? Scrie orice răspuns îți trece prin minte.

4 Ia o altă coală de hârtie. Pune-ți mâna în dreptul inimii și întrebă-te – Dragă suflete, dragă spirit, cum pot recunoaște lumina ce sunt și conexiunea mea cu sursa, divinitatea și sinele meu superior? Din nou, scrie orice îți vine în minte.

5 Împăturește ambele bucăți de hârtie. Ține prima bucată de hârtie în mână și strânge pumnul, apoi spune cu voce tare care este ofranda ta pentru tine și pentru Mama Pământ, și ce vei face pentru a onora corpul tău și călătoria ta fizică. Apoi arde bucata de hârtie, când este arsă aproape complet pune-o în bolul cu apă.

6 Acum ia cealaltă bucată de hârtie în mână. Închide pumnul și spune cu voce tare care este ofranda ta pentru Spirit și pentru sinele tău superior și ce vei face pentru a onora călătoria Spiritului tău. Apoi arde bucata de hârtie, iar când este arsă aproape complet pune-o în bolul cu apă.

7 Ia floarea și pune-o în bolul cu apă. Ia bolul cu apă cu ambele mâini și spune ”Mulțumesc” de patru ori.

8 Lasă bolul pentru 12 ore apoi aruncă conținutul în natură.

Sursa: https://foreverconscious.com