Stresul face parte din experiența umana, și se bazează în principal pe abilitatea (sau inabilitatea) noastră de a ne satisface nevoile umane de bază, precum mâncarea, conexiunea, prosperitatea și intimitatea. Unic pentru acest moment din istorie, este impactul colectiv al răspândirii virusului, ce ne afectează pe mulți dintre noi, fără să putem controla acest lucru. Atunci când apare stresul, prima (și cea mai naturală) reacție este să încercăm să ne controlăm circumstanțele. De aceea vedem oameni ce cumpără absurd de multă hârtie igienică în ultimele săptămâni – Hârtia igienică este un lucru pe care îl putem ”controla” dintr-o perspectivă umana. Putem râde de oameni sau îi putem critica pentru că acționează astfel; dar dacă înțelegi motivele pentru care o persoană face asemenea provizii de hârtie igienică, ajungi la o problemă mult mai semnificativă. Nu avem controlul, nu l-am avut niciodată, iar pentru prima dată în istoria umanității, trebuie să recunoaștem această lipsă de control, la nivel global.

Acesta este CE-UL momentului.

Acum să trecem la DE CE-UL momentului.

De ce trecem prin această experiență împreună ca specie, ca planetă? Realist, nu puteam susține ceea ce se întâmpla pe planetă. Ai văzut pădurea Amazonului din Brazilia cum a ars? Am avut atât de multe semne de la Gaia ce ne avertizau că urmează o serie de schimbări. Acesta este un mare reset, o repornire a umanității și cred că un colectiv va supraviețui acestor timpuri, și va găsi metode să renască în urma acestei experiențe. Generațiile ce urmează vor moșteni o planetă mai sănătoasă, ironic, din pricina acestui moment.

Suntem îndemnați să ne izolăm în această perioadă, pentru a ne conecta mai profund cu vocea noastră interioară, cu strămoșii noștri, și ghizii spirituali. Unii dintre noi trec deja prin acest proces de ceva timp, iar pentru ei acest proces nu este deloc inconfortabil. Însă pentru mulți, acesta este o noutate, o trezirea reală pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat în corpurile, mințile și spiritele noastre. Această încetinire este o invitație pentru a fii mai prezent în casa ta, în familie, între prieteni și în rețelele sociale. Această izolare nu este menită să ne elimine conexiunile interumane; izolarea este menită să aducă o apreciere mult mai profundă a simplului fapt de a ne întâlni, de a ne auzi vocile. Ce altceva? Ce altceva ne-ar fi făcut să binecuvântăm șoferii ce încă livrează, sau să le mulțumim celor din sistemul de sănătate cu atât de mult ardoare și recunoștință? Pentru cei ce așteaptă de mult o trezire spirituală pe pământ, felicitări; O trăiți chiar acum.

Însă, bineînțeles că acest moment aduce mult stres, atât conștient cât și inconștient sau subconștient. Stresul conștient este anxietatea din corp, ce este inconfortabilă și uneori înspăimântătoare. Poate apărea ca o palpitație, lipsa dorinței de a ieși din casă, sau frica de a interacționa cu alte persoane. Dar cum arată stresul subconștient sau ascuns? Este mult mai greu de recunoscut. Poate fii mâncatul dulciurilor pentru a avea un fel de euforie naturală de la zahăr, sau cearta cu partenerul din cele mai mărunte motive, ce nu v-au deranjat înainte. Poate fii o stare ușor febrilă sau semne subtile de boală, ce nu par a fi virusul sau gripa, dar care nu îți dau pace. Este acea voce enervantă ce îți șoptește ”da, dar cum ar fii dacă?” Pentru unii, apare ca dorința de a controla evenimentele ce nu pot fii controlate, iar apoi ca frustrare atunci când nu reușești să faci asta, ce duce la furie, și chiar mânie.

Să înveți cum să faci invizibilul vizibil, este o practică des întâlnită în șamanism, dar și în alte practici spirituale. Atunci când suntem stresați, conștient sau subconștient, ne oprim. Sistemul corpului nostru poate paraliza. Digestia ni se încetinește și avem un disconfort după fiecare masă. Somnul ne este neliniștit. Glandele suprarenale poartă greutatea poverii. Iar energetic, acele contracții se manifestă precum blocaje energetice, ce poate nu te deranjează astăzi, sau săptămâna ce vine, dar pot apărea peste câteva luni sau ani sub formă de boli. Din punctul meu de vedere, avem mai mult decât virusul de combătut. Trebuie să fim atenți și la imprimarea fricii în sistemul nostru nervos central, ce poate fii transmisă generații de acum înainte, și va necesita o vindecare la un nivel mult mai profund decât este nevoie pentru a vindeca virusul în acest moment. Probabil nici ție nu îți surâde idea ca străstrănepotul tău să poarte blocaje energetice din pricina a ceea ce trăiești tu astăzi.

Așa dar, ce putem face pentru a evita contactarea blocajelor energetice?

Iată metoda momentului și ce poți face pentru a te elibera conștient sau și inconștient:

  • Simte ceea ce simți. Poate ai copii mici și nu îți poți exprima fiecare emoție în cuvinte sau acțiuni. Dar asta nu te împiedică să simți ce se întâmplă și să reflectezi la asta.
  • Mergi afară, aleargă, respiră sau țipă dacă simți nevoia. Plângi la duș. Continuă să simți. Dacă îți simți sentimentele nu dai frâu liber fricii; ci îți permiți să fii pe deplin uman.
  • Rămâi cu picioarele pe pământ și menține zilnic contactul cu natura.
  • Începe să meditezi și nu te complica prea tare. Aprinde o lumânare și privește-i flacăra pentru 5 minute.
  • Ascultă mantre. Acestea reprezintă înțelepciunea străveche pusă în cuvinte. Caută Deva Premal și permite-i vocii ei să te poarte.
  • Pierde-te în fricile din mintea ta, dar nu prea mult timp. Lasă-te să îți imaginezi ce e mai rău, dacă simți nevoia, dar doar pentru câteva secunde. Apoi schimbă-ți viziunea spre cel mai pozitiv final posibil, și încheie-ți procesul de gândire cu asta.
  • Rămâi recunoscător pentru sănătatea și abundența pe care o ai acum. Frica să nu pierzi ceea ce ai, te împiedică să apreciezi ceea ce ai.
  • Vorbește cu cineva. Fă un curs on-line în care profesorul este prezent și poate auzi experiențele tale.
  • Recunoaște momentele în care ești  controlat de stres și oprește-te.
  • Adu-ți atenția în momentul prezent, și păstrează-l acolo. Nu trăi în viitor sau trecut.
  • Fă-ți dormitorul o oază, un loc calm în care să mergi noaptea. Nu te uita la știri și nu lucra acolo.
  • Găsește motive să râzi, fapt ce îți va crește vibrația energetică și îți menține lumina plutitoare și ușoară.
  • Arde salvie, lavandă, copal sau mir pentru a crea un spațiu sacru. Fă-o chiar dacă nu ai mai ars nimic până acu.
  • Fă zilnic o baie în sare epson, pentru cel puțin 15 minute.
  • Întoarce-te la respirația ta atunci când ești stresat.
  • Amintește-ți câte provocări ai înfruntat deja până acum. Ești atât de puternic.
  • Mănâncă. Mâncatul împământează corpul. Dar încearcă să eviți carbohidrații simplii căci aceștia te vor extenua și mai mult.
  • Mișcă-te. Chiar și prin casă.
  • Fă ceva. Desenează o mandală, coace o pâine sau orice altceva îți ține mintea ocupată.

Aceasta este o scurtă listă de sugestii. Încearcă să nu reprimi ceea ce se întâmplă în mintea sau în corpul tău. Încearcă să lucrezi cu energiile, conștientizează-le, dar nu trăi în ele. Dacă poți evita să trăiești în frică, conștient sau subconștient, nu vei trece doar peste această perioadă cu o sănătate de fier, dar vei evita și viitoarele poveri ale emoțiilor eclipsate ce vor apărea mai târziu sub formă de probleme de care nu vrei să te ocupi.

Sursa: https://www.sagegoddess.com