Conjuncția recentă a lui Jupiter și Saturn de pe 21 decembrie 2020, în Vărsător, a trezit întrebarea – Suntem în era Vărsătorului?

Ei bine, răspunsul la această întrebare diferă de la o persoană la alta, întrucât încă există multe dezbateri referitoare la momentul exact în care începe Era Vărsătorului.

Pentru cei ce cred că a început deja, 13 ianuarie 1996, 21 decembrie 2012 și 21 decembrie 2020 sunt datele în care se crede că s-a făcut trecerea.

Iar cei ce nu cred că a început încă, consideră că trecerea va avea loc peste secole, pe 20 martie 2587.

Așa dar, cine are dreptate?

Pentru început, hai să aruncăm o privire asupra felului în care sunt determinate erele.

Erele astrologice

În fiecare an între 20-21 martie avem echinocțiu, un moment în care noapte și ziua sunt egale.

Constelația în care se află Soarele în momentul echinocțiului se spune că determină era în care suntem, iar fiecare eră durează aproximativ 2160 de ani.

Acum, înainte să mergem mai departe, este important să clarifică că în Astrologia vestică Echinocțiul din martie reprezintă începutul zodiei Berbec. În acest mod sunt calculate hărțile natale și horoscopurile. Ele sunt fixe, având Echinocțiul din martie ca punct de început pentru zodia Berbec.

Însă, dacă ne uităm mai exact la constelația în care este situat Soarele (fără să ne bazăm pe zodiacul vestic), vom vedea că Soarele va fii în momentul echinocțiului în semnul Peștilor.

Această metodă de calcul, bazată pe astronomie, ne plasează în Era Peștilor.

Poziția Soarelui la echinocțiu se schimbă încet, iar momentul în care ajunge în semnul Vărsătorului este momentul în care intrăm în Era Vărsătorului.

Folosindu-ne de harta actuală a constelațiilor folosită de astronomi, am vedea că începutul Erei Vărsătorului este în anul 2597.

Iar aici este momentul în care lucrurile devin complicate și ușor confuze. Astrologia și astronomia nu sunt mereu sincronizate. Iar constelațiile nu sunt nici ele de aceeași mărime, prin urmare nu toate Erele ar trebui să aibă exact 2160 de ani așa cum au spus cei din antichitate.

Iar în loc să se bazeze pe astronomie, unii astrologi preferă să folosească alte metode, inclusiv urmărirea anumitor stele și planete, pentru a determina Erele. Iar aceste calcule ne arată că suntem fie foarte aproape, fie deja în Era Vărsătorului.

Întrucât nu există o dată clară a începutului Erei Vărsătorului, singura unealtă pe care o putem folosi pentru a determina acest lucru este intuiția noastră, prin compararea temelor Erei Vărsătorului vs. Erei Peștior.

Era Peștilor

Această perioadă de 2160 de ani este o perioadă de alchimie, în care ne realizăm potențialul de a crea. Sintagma – Dacă o poți visa, o poți face, este profund conectată cu Era Peștilor. În această perioadă, ne-am folosit de resursele Pământului și imaginația noastră pentru a construi și crea diverse lucruri.

Era Peștilor este profund conectată cu credințele noastre. Toate marile religii organizate ale lumii, au fost fondate în Era Peștilor. Religia a ajutat la crearea unui sentiment de apartenență, credință și înțelegere spirituală, însă a crea și diviziune majoră, ură și manipulare.

Peștii sunt reprezentați de doi pești ce înoată în direcții opuse. Acești pești se spune că reprezintă dualitatea în Unicitate. În timpul Erei Peștilor, atenția noastră a fost atrasă de dualitatea vieții. Deși a existat o recunoaștere a Unicității, au existat și extrem de multe pierderi din cauza ideii de dualitate – bine și rău, greșit și corect. Toate acestea au fost măsuri pe care le-am folosit pentru a conduce și guverna societatea și majoritatea religiilor.

În Era Peștilor, credințele noastre sunt puternice, iar noi putem fii susceptibili spălării pe creier, fricii și manipulării. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am văzut folosite împotriva noastră de către societate, guverne, media, ș.a.m.d.

Înaintea Erei Peștilor, am fost în Era Berbecului, o perioadă de independență și de luptă pentru ceea ce credeam. Era Peștilor probabil ne-a permis să descoperim o mare iubire, să avem mai multă compasiunea, să ne conectăm la partea spirituală a vieții, și să realizăm că în viață, există mai mult decât ceea ce putem înțelege.

Sperăm că, atunci când Era Peștilor se va sfârși, vom fii învățat cu toții că imaginația noastră este limitată, că dualitatea este adevărată dar este și o iluzie, și că dragostea și compasiunea creează o lume mai bună.

Era Vărsătorului

În această perioadă, ne îndepărtăm de ideea de religie și cultivăm o înțelegere mai deschisă a spiritualității. În loc să privim spre un lider spiritual, ne vom uita în interior pentru îndrumare. De asemenea, este mai puțin probabil să căutăm înțelegere spirituală și mai probabil să ne încredeam în știință și tehnologie.

Roboții, inteligența artificială și microcipurile, sunt toate lucruri asociate cu Era Vărsătorului. Aceasta este într-adevăr era digitală, și o perioadă în care ne putem dezvolta abilitățile și cunoașterea folosindu-ne de tehnologie.

Însă aceasta nu este doar o perioadă a dezvoltări rapide a tehnologiei, este și o perioadă a comunității. În loc să căutăm îndrumare de la un lider de sus, ne vom schimba modul de gândire, creând resursele și sprijinul de care avem nevoie la nivel mai accesibil, bazat pe comunitate.

Energia Vărsătorului aduce un mare efort umanitar, prin urmare ne putem aștepta să existe o emfază pe acest subiect. Era Peștilor ne-a învățat dragoste și compasiunea, iar Era Vărsătorului ne va ajuta să punem aceste emoții în acțiuni practice.

Energia Vărsătorului este centrată pe ceea ce e bine pentru colectiv și întreg, mai mult decât pentru individ. Ne permite să vedem că nici unul dintre noi nu prosperă cu adevărat până nu prosperăm cu toții.

Sub influența acestei energii, trebuie să fim atenți să nu fim atrași într-o gândire de tip ”gândire de grup” și nici să nu ne compromitem propriile gânduri și credințe de dragul binelui suprem.

Cum poți vedea, ambele Ere au părți pozitive cât și părți negative cu care să lucrăm. După Era Vărsătorului vom intra în Era Capricornului, iar de acolo vom călători prin zodiac în sens invers, până ce ne vom întoarce la Berbec. În acel moment vom fii completat ceea ce este cunoscut ca Marele An.

Până la urmă, chiar contează în ce Eră suntem?

Fiecare Eră vine cu propriile beneficii și dezavantaje. Fiecare Eră are să ne învețe ceva. Fiecare Eră este importantă pentru creșterea și evoluția noastră aici, pe Pământ.

Poate că începutul unei noi Ere nu este ceva ce  poate fii determinat de o anumită dată. Poate că este o tranziție lentă. Poate că există mai mule puncte pe parcurs, ce ne ajută să facem tranziția și să ne integrăm încet în noile energii ce ne așteaptă.

Sau poate că, la un nivel și mai profund, Era astrologică în care ne aflăm este doar o stare mentală, poate că la nivel sensibil, doar atunci când vom fii ”pregătiți” va începe următoarea Eră.

Cel mai probabil însă, acum suntem într-o perioadă de tranziție, plutind undeva între cele două Ere. Nu se știe când vom intra pe deplin în Era Vărsătorului, însă poate nici nu este important pentru locul spre care ne îndreptăm.

Sursa: https://foreverconscious.com