Venus este una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cerul nostru. În antichitate, când Venus apărea pe cerul amurgului, astrologii o numeai Venus Steaua amurgului. Apoi o priveau cum se scufundă ușor sub linia orizontului, doar pentru a reapărea peste câteva săptămâni dimineața devreme. Numeau această apariție Venus Steaua dimineții.

Tranziția între Venus Steaua amurgului și cea a dimineții este una a morții și renașterii. Venus ne părăsește cerul serii doar pentru a renaște sub lumina Soarelui de dimineața.

Venus reprezintă inima noastră, abilitatea noastră de a iubi și de a fi iubiți, dar și relațiile noastre. Toate aceste arii din viața noastră pot trece prin procesul de renaștere atunci când Venus se metamorfozează din Steaua Amurgului în Steaua Dimineții.

În timpul  acestei călătorii de metamorfozare, Venus intră într-o fază de retrogradare. În timpul acestei retrogradări, Venus nu este nici Steaua Amurgului nici a Dimineții în schimb, ea dansează între aceste stadii în timp ce călătorește prin lumea de dedesubt.

Venus a intrat în această lume de dedesubt pe 19 decembrie 2021 în semnul Capricornului, și va ieși din retrograd pe 29 ianuarie 2022 ca o Stea a Dimineții renăscută.

Această transformare a lui Venus reprezintă transformarea din viața noastră a dragostei, inimii și relațiilor.

De asemenea, este important de notat că, Venus nu guvernează doar relațiile romantice, dar și relația pe care o avem cu banii și lucrurile pe care le prețuim.

Energia lui Venus ne ajută să decidem ce prețuim și ce merită timpul nostru. Ne ajută să înțelegem ce merită energia noastră.

În perioada în care Venus este în retrograd, este posibil să iasă la suprafață problemele pe care le avem în relațiile cu ceilalți, iar asta ne va face să ne gândim la interacțiunile pe care le avem și a modului în care alegem să ne comportăm.

Venus în retrograd poate aduce și probleme de sănătate, în special probleme ale sistemului reproducător. Întrucât Venus este atât de strâns legată de inimă, este posibil să vedem că le este mul mai ușor emoțiilor noastre să se manifeste în formă fizică.

Energiile lui Venus retrograd se pot manifesta diferit pentru fiecare dintre noi, însă esența va fi aceeași. Cu toții suntem îndemnați să ne deschidem inimile, să găsim o iubire profundă și să ne întărim relațiile, nu doar cu ceilalți, dar și cu banii și cu lucrurile pe care le valorizăm.

Venus retrograd în Capricorn 2021-2022

Venus va retrograda în semnul Capricornului și va sta aproape de Pluto pe aproape toată perioada retrogradării.

Întrucât energia lui Pluto este aproape, va aroma această retrogradare și energiile pe care le vom experimenta.

Prezența lui Pluto va aduce putere iar asta ne va face să ne gândim la poziția pe care trebuie să o avem în relații. De asemenea, este posibil să scoată în evidență și zonele în care există dezechilibre în relațiile din viața noastră.

Sub influența acestei energii, este posibil să descoperim și o nouă putere dacă ne vom urma inima și ne vom conecta la înțelepciunea ei.

Inima noastră poate fi o incredibilă sursă de putere, iar asta este un lucru pe care în vom descoperi la un nivel foarte profund, în timpul acestei retrogradări.

Având în vedere că Venus guvernează banii, această retrogradare poate aduce lumina în relația cu abundența, și poate chiar să inspire noi surse de venit. Venus și Pluto sunt și un talisman pozitiv care poate aduce venituri din proiecte trecute.

Capricornul are o energie pământească și practică așa că, orice va aduce această retrogradare este foarte posibil să necesite o soluție matură și de natură practică.

De fapt, cel mai bun mod de a lucra cu această energie puternică a Capricornului, este să îți asumi responsabilitate pentru cine ești, pentru ceea ce faci și pentru energia pe care o aduci în lume.

Energia Capricornului ne poate cere și să vedem lucrurile în alb sau negru și să punem limite acolo unde este nevoie.

Cum poți fi pe deplin responsabil de relațiile pe care le ai, de bunăstarea financiară și de modul în care îți alegi să-ți petreci timpul?

Dacă privești astfel lucrurile, este posibil sa descoperi că Venus în retrograd te ajută să atingi un nou nivel de maturitate și stabilitate în acele arii din viața ta.

Exercițiu pentru perioada în care Venus e în retrograd

Scrie în jurnal folosind aceste idei:

1 Ce mă face să mă simt cel mai puternic?

2 Cum mă pot conecta cu înțelepciunea inimii mele?

3 Relațiile pe care le am mă fac să mă simt mai puternic? Îmi petrec timpul făcând lucrurile pe care le valorizez cel mai mult?

4 Îmi place cum aleg să-mi petrec timpul?

5 Știu că sunt merituos, dar îmi pot spori sentimentul de stimă de sine prin….

6 Relația mea cu banii este…

7 Ce înseamnă banii pentru mine….

Sursa: https://foreverconscious.com/