Având în vedere că totul are o frecvență vibrațională, inclusiv noi, este natural ca frecvența sunetelor să influențeze modul în care ne simțim. Din acest motiv, unele sunete și tipuri muzicale, trezesc adesea un tip specific de emoții. Vindecarea cu ajutorul sunetelor, este o tehnică antică de vindecare ce folosește frecvențe tonale pentru a aduce corpul într-o stare de echilibru și armonie vibrațională.

Dar cum funcționează? În timpul unei sesiuni de vindecare cu ajutorul sunetului, cunoscută și ca ”o baie de sunet”, în general stai întins pe podea sau pe o salteluță, uneori te poți chiar înveli cu o păturică pufoasă, și asculți pur și simplu o varietate de instrumente și ”te îmbăiezi” și sunete și vibrații liniștitoare. Unii o descriu ca fiind un concert acustic meditativ în care frecvențele sunetului îți încetinesc undele cerebrale până ajung într-un stadiu profund regenerator, ce activează sistemul corpului de auto-vindecare.

Bolurile Tibetane, gongurile, tobele și multe altele, sunt instrumentele pe care practicanții le folosesc cel mai des în aceste sesiuni. Însă nu trebuie să uităm că, orice instrument poate fii un instrument de vindecare dacă este folosit cu intenția potrivită.

Fiecare instrument are diferite scopuri. Bolurile de cristal, spre exemplu, sunt acordate la notele celor șapte chakre. Gongul se spune că ajută la eliberarea tensiunilor din corp și stimulează sistemul nervos și hormonal.

Deși vindecarea cu sunete se bucură de o creștere în popularitate în ultimii ani, să nu uităm că aceasta este o metodă de vindecare ce datează din vremuri străvechi. De la incantații la instrumente precum bolurile Tibetane, tobele șamanice, și multe altele, vei găsi o formă a vindecări cu ajutorul sunetului în fiecare cultură de pe Pământ. Se spune că s-ar fi practicat încă de acum 40 000 de ani de către indigenii australieni ce foloseau dijeridoo antice pentru vindecare. Unul dintre cele mai impresionante exemple de vindecare cu ajutorul sunetului este reprezentat de camerele sunetului create de egiptenii din antichitate în interiorul piramidelor.

Mai jos vei găsi unele dintre beneficiile pe care le are terapia sunetului asupra corpului.

4 beneficii ale vindecării cu ajutorul sunetului

1 - Este extrem de relaxant

Relaxarea profundă este unul dintre cele mai importante și universale beneficii ale acestei terapii. Sunetul ne penetrează sistemul și îl readuce în armonie. Prin urmare este o soluție minunată de relaxare, în special în aceste vremuri când se întâmplă atât de multe în lume, cu toții am putea beneficia de unele vibrații de liniște.

2 poate ajuta la curățarea blocajelor energetice

Unele persoane trăiesc o vindecare profundă în timpul unei astfel de terapii deoarece, vibrația sunetului deschide, curăță și echilibrează chakrele, dar eliberează și energiile blocate. Este precum un masaj profund al țesutului energetic, ce te reechilibrează și reîncarcă.

Atunci când are loc vindecarea este posibil să ai și unele senzații fizice precum furnicături în mâini sau senzația de cald sau rece. Respiră prin senzații fără să te atașezi de ele și fără să le cataloghezi. În schimb, concentrează-te pe respirație în timp ce le permiți să treacă.

3 Îți întărește sănătatea

Chiar așa este, cercetătorii au demonstrat că vindecare cu ajutorul sunetului poate fii extrem de benefică pentru diferiți pacienți. Printre beneficii se numără îmbunătățirea somnului, reducerea durerii cronice și a tensiunii, reducerea colesterolului și diminuarea riscului unei afecțiuni cardiace. (Însă pentru oricare dintre aceste afecțiuni recomandăm în primul rând ajutorul uni medic specialist)

4 Sprijină bunăstarea mentală, emoțională și spirituală

Vindecă și la nivel mintal și emoțional. Vindecarea cu ajutorul sunetului poate reduce stresul, anxietatea și depresia. Echilibrează și clarifică mintea și duce la reînnoirea sentimentului de bună-stare, calm și fericire.

La ce să te aștepți de la o astfel de sesiune?

Precum cele mai multe tipuri de vindecare alternativă, fiecare are o altă experiență, iar lucruri noi pot apărea la fiecare sesiune. Majoritatea oamenilor se simt extrem de relaxați și împăcați în timpul unei sesiuni; unii pot avea vizualizări, pot primi mesaje sau pot avea o revelație emoțională.

Unii pot ajunge în ”acel loc”, ce poate fii descris ca un stadiu mintal în care nu ești treaz dar nici nu dormi. Adesea se simte ca și cum ai pluti pașnic prin spațiu și timp. Deși unii s-ar putea să se simtă mai ciudat decât înainte de sesiune, din nou, fiecare experiență este diferită.

Poți face o astfel de sesiune asistat sau singur. Poți achiziționa instrumentele necesare din magazinul nostru on-line sau fizic, iar după aceea nu îți mai rămâne decât să experimentezi cu magia sunetelor acestor instrumente magice.

Sursa: https://www.wellandgood.com