19 martie 2024 aduce Echinocțiul, un moment în care ziua și noaptea sunt egale și începutul primăverii sau al toamnei, în funcție de emisfera în care locuiți.

Se spune că la Echinocțiu, câmpul energetic al planetei se mișcă într-o mai mare armonie, permițându-ne să ne încărcăm cu puterile vindecătoare ale Mamei Natură, cu mult mai multă ușurință. Având în vedere că acum câmpul energetic al planetei  este treaz și activ, și noi putem să ne refacem propriii centri energetici ai corpului și să ne trimitem gândurile și intențiile în Univers pentru a crea cu mai multă ușurință.

În această a echinocțiului, sărbătorim și începutul anului astrologic. Acest lucru se datorează faptului că, în astrologia occidentală, echinocțiul din martie coincide cu începutul sezonului Berbecului, primul semn al zodiacului.

Pe măsură ce trecem în primul semn zodiacal, începem o nouă călătorie, o nouă călătorie în jurul Soarelui, în care avem ocazia să experimentăm din nou energiile și vibrațiile fiecăruia dintre cele douăsprezece semne zodiacale.

Echinocțiul din martie devine, prin urmare, o zi  cu o putere semnificativă în an, în care putem sărbători noul, putem saluta începuturile proapspete pe care le aduce și putem stabili intenții pentru anul care urmează.

 

Astrologia echinocțiului de martie 2024

În 2024, energiile acestei perioade sunt intensificate de viitoarea Eclipsă de Lună în Balanță din 25 martie. Deși această Eclipsă este la aproape o săptămână distanță de Echinocțiu, este posibil să simțim Eclipsele cu până la o lună înainte și o lună după ce sosesc.

Eclipsele au tendința de a aduce o energie foarte intensă, transformatoare, care ne poate zdruncina și bulversa viețile. Eclipsele ne pot afecta pe toți în mod diferit, dar, la un anumit nivel, cu toții experimentăm o transformare.

Eclipsa din 25 martie este una ce aduce finaluri, iar acesta poate veni într-o relație sau într-o dinamică a unei relații pe care am creat-o prin prisma rănilor din copilărie. Această Eclipsă ne poate ajuta să deslușim aceste mecanisme interne și să vedem tot ceea ce trebuie încheiat, astfel încât să putem crea relațiile pe care ni le dorim.

Având această Eclipsă la orizont, putem folosi energiile Echinocțiului pentru a stabili intenții pentru ceea ce dorim să manifestăm în viața noastră. Ne putem folosi de puterea energiei sale pentru a ne seta obiective, pentru a ne schimba rutina și pentru a crea noi obiceiuri sănătoase. Deși, orice moment este bun pentru a face aceste lucruri, este probabil să ne simțim mai susținuți în perioada echinocțiului.

 

Cum să folosim energiile echinocțiului din martie

Permite ca noi inspirații, noi idei și noi perspective să se infiltreze în ființa ta, ghidată de energia echinocțiul din martie. Permite ca toate gândurile, sentimentele, situațiile și obiceiurile vechi, depășite și învechite, care nu vă mai servesc binele suprem, să fie acum spălate.

Mișcați-vă prin corp, curățați și eliberați fiecare celulă. Respiră adânc și expiră tot ceea ce nu te mai susține, toate astea păstrând cea mai înaltă viziune despre tine însăți.

Această energie este un dar, dar depinde de noi cum îl folosim. În această zi ieși afară și înconjoară-te de puterea vindecătoare a naturii, meditează, scrie în jurnal, gândește-te cu ce dorești să umpli acest nou an și ceea ce dorești să vindeci. Universul va fi de partea ta.

 

Iată o listă de referință rapidă a unor modalități de a utiliza această energie:

  • Curăță-ți câmpul energetic sau aura
  • Petrece timp în natură
  • Stabilește-ți obiective pentru noul an și acționează în direcția acelor obiective (chiar și o microacțiune este bună)
  • Începe un nou obicei sănătos/ încheie obiceiurile nesănătoase
  • Reorganiză-ți programul pentru a fi mai echilbrați
  • Aranjează dezordinea și curățați-ți spațiul
  • Trage o carte oracol/tarot sau fă o lectură spirituală

  • Concentrează-te asupra a ceea ce dorești să atragi


Poți face și un ritual de curățare folosind fumigația, iar pentru asta poți găsi aici tot ce ai nevoie : https://hathorbooks.ro/c-30-fumigatie


Sursa