Anul nou Chinezesc începe pe 25 ianuarie 2020 și este un an al Șobolanului Yang de Metal, însă există unele surse ce susțin că anul Șobolanului nu începe oficial până la Anul nou Astrologic Chinezesc, care va fii pe 4 Februarie.

Șobolanul este primul semn din zodiacul chinezesc. El este considerat deștept, viclean, antreprenorial și priceput în a-și găsi drumul.

Fiind primul semn al zodiacului Chinezesc, anul Șobolanului simbolizează o cu zi totul nouă, răsăritul, și sentimentul pe care îl ai atunci când te trezești dimineața.

În anul Șobolanului, primele clipe ale dimineții vor fii momente sacre.

Chiar dacă nu îți place ceea ce faci sau dacă alarma ta sună cu mult mai devreme decât ți-at plăcea, dacă îți petreci dimineața în recunoștință te va ajuta cu adevărat să prosperi în anul Șobolanului.

Acest an este perfect și pentru aceia ce își doresc să înceapă un nou loc de muncă, să accepte noi proiecte, sau să găsească o nouă dragoste. Orice noi începuturi sau salturi de credință din 2020 vor fi sprijinite de inteligentul, ambițiosul și istețul Șobolan.

În astrologia Chineză, fiecărui an i se atribuie și o expresie yin sau yang, dar și un element. În 2020, Șobolanul pică sub expresia Yang a elementului Metal.

Calitatea Yang a Șobolanului indică faptul că vom avea o vibrație masculină cu care să lucrăm în 2020.

Energia Yang este puternică și viguroasă. Reprezintă punerea piciorului în prag pentru a fi liderul propriei noastre vieți. Reprezintă marșul de cucerire al fricilor noastre pentru a găsi victoria.

Dacă energia Yin este moale și curgătoare, energia Yang este răsunătoare și directă. Este încăpățânată, practică, logică și axată pe modalitatea prin care să ajungi din punctul A în punctul B.

Toate acestea fac ca anul Șobolanului Yang să fie unul ambițios și o perioadă în care putem face unele schimbări îndrăznețe.

Energia Yang crește rapid, dar la fel de repede se stinge, ceea ce înseamnă că ar trebui să fim mai conștienți de felul în care înaintăm în an și să fim siguri că nu ne extenuam sau ne supra solicităm.

Energia Yang ne poate face și extrem de impulsivi, ceea ce este grozav atunci când viața ne aduce momente în care trebuie să riscăm, dar poate aduce după sine și regrete dacă acționăm sau spunem ceva înainte să gândim.

Va fi important să găsim acest echilibru în 2020. Vom dori să utilizăm această energie Yang pentru a ne asuma riscuri și pentru a merge mai departe, dar trebui și să ne verificăm pe parcurs motivația și starea emoțională.

Elementul metalului reprezintă curajul și puterea dar, dacă nu suntem atenți, tot el ne poate face și să fim conduși excesiv de ego.

Calitatea Metalului presupune și că ar trebui să fim răbdători și să nu ne grăbim să acționăm, în special când vine vorba despre acele noi începuturi pe care ne dorim să le creăm.

Se mai spune că, un an de Metal poate aduce și ploi, furtuni, uragane și vânturi puternice.

Toate aceste calități combinate fac ca anul Șobolanului Yang de Metal să fie unul productiv, în care putem crea noi  începuturi proaspete pentru noi.

Suntem sprijiniți în a folosi energia inteligentă și isteață a Șobolanului pentru a aduce sentimentul de răsărit în viețile noastre.

Când ai văzut ultima dată răsăritul? Gândește-te pentru un momentul la felul în care te-a făcut să te simți și vezi dacă poți lucra pentru a aduce cumva aceste calități în anul tău.

Șobolanul nu este un animal mare, dar este abil și știe cum să folosească ceea ce a primit pentru a reuși în viață.

Indiferent de circumstanțele în care ne aflăm , fiecare dintre noi avem o forță naturală și abilități înnăscute ce pot fi folosite pentru a reuși în situația de viață actuală.

În anul Șobolanului Yang de Metal, hai să fim recunoscători pentru ceea ce am primit. Hai să ne bazăm pe forța noastră naturală și să folosim această energie pentru a crea un nou început proaspăt pentru noi, în orice mod ne simțim chemați.