Chiron intră în mișcare retrogradă pe 15 iulie 2021, alăturându-se  lui Jupiter, Saturn și Pluto. Toate aceste planete retrogradează anual, așa că această energie face parte din ritmul natural pe care îl avem în fiecare an.

Însă, alăturarea lui Chiron la toate aceste retrogradări, aduce o nouă dinamică cu care să lucrăm și își aduce energie în prim plan. Acest lucru va fii extrem de vizibil în ziua în care Chiron intră în mișcare retrogradă și în cea în care va intra în mișcare directă, pe 19 decembrie.

Ziua în care o planetă intră  în retrograd și ziua în care intră în mișcare directă sunt zilele cele mai intense, iar în aceste zile putem lucra cel mai ușor cu expresia sa energetică.

Chiron nu este de fapt o planetă, ci un asteroid ce orbiteză între Saturn și Uranus. Deși Chiron nu este o planetă, în astrologie reprezintă o energie cosmică importantă cu care putem lucra.

Chiron este un centaur, iar legenda spune că, Chiron a fost abandonat la naștere, lăsat să își poarte singur de grijă. Prin această rană a abandonului și a dificultăților s-a putut ridica și și-a putut transforma rănile în portaluri puternice de vindecare.

Rănile lui Chiron i-au pavat drumul pentru a deveni  un puternic vindecător, învățător și filozof. De aceea Chiron este cunoscut ca vindecătorul rănit.

Cu toții avem puterea lui Chiron în interior, avem abilitatea de a ne transforma rănile și durerile în surse de putere.

Așa cum spunea poetul Rumi – rana este locul prin care te străpunge lumina.

Poziția lui Chiron între Saturn și Uranus este și ea una importantă ce ne ajută să înțelegem energie pe care o aduce.

Saturn are o energie extrem de stabilă și împământenită, pe când Uranus este considerată o planetă cu o vibrație înaltă. Energia lui Uranus poate aduce și trezirea energiei Kundalini.

Chiron poate fii un pod între ceste două stadii ale ființei, iar uneori este numit Podul Curcubeu.

Podul Curcubeu semnifică legătura dintre două stadii de conștiință, iar această idee este în continuare amplificată dacă ne uităm la Astrologia Egipteană.

În Astrologia Egiptului antic, Chiron este numit Anpu sau Anubis, zeul vieții de dincolo și a sufletelor pierdute.

Multe dintre miturile și legendele folosite în Astrologia Vestică își au originile în astrologia Egipteană și Babiloniană, iar Anubis poate fii văzut ca echivalentul lui Chiron.

Precum Chiron, și Anubis a fost abandonat la naștere iar prin durerea pe care a simțit-o, Anubis a putut să se ridice la nobila profesie de Păzitor al Lumii de Jos.

Anubis trebuia să îi primească în lumea de jos pe cei abia decedați, și să-i ghideze în tranziția spre viața de apoi.

Doar un suflet special poate primi o asemenea poziție și, fără îndoială, durerea și suferința lui Anubis i-au permis să dezvolte compasiunea, discernământul și loialitatea pentru a conduce sufletele în această călătorie.

În timp ce Chiron sau Anubis călătoresc în retrograd, noi putem merge în interior, la propriile noastre răni, pentru a vedea cum le putem folosi ca pe o sursă de putere și vindecare.

Această energie nu  îndeamnă să ajungem la un stadiu pe perfecțiuni prin vindecare, cât mai de grabă să ne conștientizăm și acceptăm rănile într-un mod ce ne poate permite să accesăm înțelepciunea pe care o pot aduce.

Chiron nu își dorește să ne vindecăm pentru că asta ne va face ”mai buni”. Își dorește ca noi să învățăm cum să folosim aceste răni ca pe niște portaluri puternice de înțelepciune, cunoaștere și putere. Având această informație, putem ajunge la un potențial deplin.

Acest nivel al vindecării reprezintă transcendența mai mult decât ”repararea” noastră pentru a fii valoroși. Suntem deja valoroși indiferent de care sunt rănile pe care le avem în interior.

Această energie este în plus amplificată, având în vedere că, Chiron este în acest moment în semnul Berbecului, animalul căpos.

Avându-l pe Chiron în Berbec, suntem și mai sprijiniți pentru a ne găsi puterea, încrederea și curajul ce se poate naște atunci când suntem față în față cu rănile noastre și le putem privii ca pe nișe puncte de potențial.

Chiron în Berbec ne reamintește că este mult mia benefic să permitem rănilor să ne inspire, motiveze și să ne ofere putere, în loc să le privim ca pe ceva ce ne încetinește sau ne face, în orice fel, inferiori.

Rănile sunt dureroase, iar unele sunt atât de adânci încât nu se vindecă niciodată complet, dar este în regulă. Nu trebuie să fim un pachet perfect pentru a duce cea mai bună viață posibilă.

Putem folosi această energie a retrogradării nu pentru a ne linge rănile, ci pentru a recunoaște că, asemenea lui Chiron și Anubis, suferința noastră ne poate conduce adesea pe calea destinului nostru.

Folosește această energie pentru a vedea ce te-au învățat rănile tale. Stai cu ele și cunoaște-le. Vezi dacă te poți elibera de orice judecată pentru a sta cu durerea pe care o pot aduce. Pe măsură ce devii mai confortabil, vezi dacă poți reflecta asupra lucrurilor pe care le-ai învățat de la ele, a modurilor în care te-au modelat și a înțelepciunii pe care o au pentru tine.

Deschide-te înțelepciunii și potențialului pe care îl oferă.

Exercițiu pentru perioada în care Chiron va fii retrograd în 2021

1. Care este cea mai mare durere a mea în acest moment? Care sunt cele 10 lucruri pe care le-am învățat de la această durere?

2. Gândește-te la o rană dureroasă din trecut. Cum te-a inspirat această rană? Cum poate continua să te inspire în continuare?

3. Idei de propoziții cu care să începi să scrii în jurnal:

  • Dacă durerea mea ar putea vorbi, ar vrea ca eu să știu că…..
  • Când mă gândesc la problemele mele, sunt recunoscător/toare că ….
  • Sunt mai puternic/ă astăzi pentru că ….

Sursa: https://foreverconscious.com/