Acum aproximativ 14.8 milioane de ani, un meteorit uriaș a lovit Pământul în zona în care astăzi se află Cehia. Impactul este estimat a fi fost de 6 trilioane de megatone, mai puternic decât toate bombele atomice ce se află în momentul actual pe Terra, combinate. Greu de crezut, însă acest impact este suficient de puternic pentru a vaporiza roca, iar exact acest lucru se crede că s-a întâmplat. Impactul a făcut ca meteoritul, dar și roca terestră, să se vaporizeze într-un gaz ce a căzut mai apoi pe pământ sub formă de ploaie, răcindu-se, condensându-se și solidificându-se în drumul său spre crater. Această sticlă nou formată este Moldavitul de astăzi. De aceea se crede că multe dintre pietrele de moldavit au o formă aerodinamică, pentru că literalmente au căzut din cer. Deși este teoretic o sticlă tectită, ne vom referi la ea ca la o piatră în acest articol, pentru a ușura lucrurile.

 Image Credit: Petr Kratochvil | Edited by Mat Auryn | CC0 License

Moldavitul este o piatră extrem de populară printre vrăjitoare, mistici și vindecători. Este considerată o piatră cu o vibrație extrem de înaltă, de fapt termenul ”Spălării cu Moldavit” a fost introdus datorită căldurii energetice ce inundă persoana ce o ține în mână. Astăzi, se crede că această piatră deține capacități vindecătoare și de clarviziune, poate oferi accesul la înregistrările Akashice, accelerează evoluția personală a trupului de lumină, induce proiecții astrale, călătoriile șamanice și te poate deschide spre niveluri înalte de compasiune. Moldavitul se crede că stimulează Chakrele, în special pe cea a inimii. Asemenea Moldavitului ce reprezintă uniune dintre cer și pământ, așa este și chakra inimii, punctul de mijloc dintre chakre. Pe lângă toate acestea, Moladvitul are și o istorie ocultă pe care puțini o cunosc.

 Image Credit: Lisby | Public Domain

Moldavitul și zeița Mamă

Moldavitul are o istorie extrem de bogată, fiind venerat încă din preistorie. Acum cel puțin 25 000 de ani, oamenii din Neolitic ce locuiau în Estul Europei, purtau moldavitul ca pe un talisman pentru noroc și sănătate. În 1908, Johanna Veran a descoperit o statuie în timpul excavațiilor conduse de arheologul Josef Szombathy, Hugo Obermaier și Josef Bayer într-un sit din paleolitic, în apropriere de Willendorf, sudul Austriei. Statuia a fost denumită Venus din Willendorf, și se crede că este cea mai veche reprezentație de pe Pământ a unei zeități. Termenul ”Venus” a fost folosit în acea perioadă, pentru a indica  că este vorba despre o zeiță ”lipsită de sfială”- fără nici o conexiune cu zeița Romană cu același nume. Se crede că statueta reprezenta o zeitate a fertilității, unii cred că este Marea Zeiță Mamă a celor din antichitate. Ce este mai puțin cunoscut cu privire la această excavație este că, alături de statuetă, s-au găsit nenumărate talismane, amulete și cuțite pentru ritual, făurite din Modavit. Toate acestea se pare că împart o legături importantă, cel mai probabil indicând că această piatră era considerată sacră pentru zeița fertilității.

 Image Credit: Heinrich Khunrath | Public Domain

Tabula Saragdina și Elixirul Lapis

Tableta de Smarald și Piatra Filozofală

Tabula Smaragdina sau Tableta de Smarald, este o sintetizare a Hermeticii, conținând fundația și înțelesurile secrete ale alchimiei și ale tradiției Hermetice. Acest text, se crede că explică într-o limbă criptată, secretul materiei primordiale și transmutarea sa prin care creează ireala Piatră Filosofală, dar și un înțeles al forțelor micro și macro cosmosului. Aceste cunoștințe au fost inscripționate pe ”un smarald ce a căzut din ceruri.”

Image Credit: Joseph Wright of Derby | Public Domain

Nu se știe cine a scris de fapt Tableta de Smarald, însă în istorie Hermes Trismegistus a rămas ca fiind autorul. Mulți cred că Tableta de Smarald nici nu era de fapt cioplită în smarald, cât mai de grabă în Moldavit. Este interesant de notat cum mulți oameni din antichitate se refereau la orice piatră transparentă și verde ca fiind ”smarald”. Textul Tabletei de Smarald pare să povestească chiar crearea Moldavitului. Poate că textul ce explică crearea Pietrei Filosofale a fost cioplită chiar pe Piatra Filosofală.

”Piatra semiprețioasă (Moldavit), ce seamănă cu o sticlă verde, are calitățile unui juvaier și este adesea folosită ca bijuterie. Uitându-ne din nou la indiciul din traducerile lui Isaac Newton: ”Forța sau puterea sa este întreagă dacă va fi convertită pe pământ.” Asta descrie exact Moldavitul. Estre creat din foc în momentul în care ”puterea” sau ”energia” meteoritului a lovit pământul, creând această nouă substanță din forță brută. Chimia sacră a zeilor, dacă se întâmplă să fii un alchimist.

Într-o traducere recentă din Arabă a Tabletei de Smarald, de către Nineveh Shadrach, paragraful citat este tradus astfel :”este un foc ce a devenit pământul nostru,”ce descrie din nou cu acuratețe creerea Moldavitului. Această nouă traducere conține și o variație intrigantă a cuvintelor lui Newton: ”Extrage lumina din înălțimi și o aduce pe pământ, având puterea cerurilor și a pământului pentru că întrupează lumina luminilor. Prin urmare întunericul fuge de ea.”

-          -Simon Cox

Decodând Simbolul Pierdut

 Image Credit: Dante Gabriel Rossetti | Public Domain

Smaraldul lui Lucifer și Sfântul Gral

Sfântul Gral este un element din Legenda Arturiană ce combină învățătura și imagistica creștină cu cea celtic păgână. Sfântul Gral era un obiect (adesea văzut ca o cupă) ce deținea imortalitatea sau renașterea.

Se credea a fi vasul din care Creștinii beau la Cina cea de Taină, spunându-se că acolo era chiar sângele lui Iisus. Cuvântul ”gral” se crede că provine din cuvântul Persan ”Ghr” ce înseamnă ”Perlă” sau ”Piatră”. Cuvântul Persan pentru ”piatră gravată” este ”ghr`al” ce arată și sună asemenea cuvântului englez pentru gral ”grail”. Unii cred că reprezintă simbolul pentru Descendența Cristică sau un simbol pentru pântec, ceea ce mă duce cu gândul înapoi la moldavitul ce se afla împreună cu Venus din Willendorf, zeița mamă a fertilității. Această teorie conform căreia gralul reprezintă pântecul și descendența a fost popularizat de nuvela lui Dan Brown și filme precum Codul Lui Da Vinci și Simbolul Pierdut.

Image Credit: William Morris | Public Domain

În epopeea Arturiană a Gralului, Parsifal de Wolfram von Eschenbach, este foarte clar afirmat că Sfântul Gral este o piatră ce reflectă calitățile Pietrei Filosofale, ce poate vindeca, reînvia pe cei morți și oferii imortalitate, printre multe alte lucruri.

Image Credit: Felipe Gabaldón | CC2 License

Legenda ne spune că la căderea lui Lucifer din Rai, Arhanghelul Mihail și-a asmuțit sabia spre coroana lui Lucifer iar smaralde au căzut din ea pe Pământ. Acest smarald legendar era simbolul căderii umanității dar și cheia spre căință a umanității. În legendă, acest smarald era însuși Sfântul Gral. Se crede că acest Smarald a fost apoi transformat într-un bol sau o cupă de către alt înger, fiind folosit ca cupă la cina cea de taină.

Destul de interesant este că, Sfântul Gral se presupune că a fost găsit și dăruit lui Napoleon, care a fost extrem de dezamăgit când a descoperit că nu este altceva decât o bucată de sticlă verde, exact ceea ce este și Moldavitul.

 Image Credit: Pexels | CC0 License

Piatra Shambalei ce îți îndeplinește dorințele

În Budism, Cintamani este o piatră legendară ce se spune că îți îndeplinește dorințele, și este adesea asociată cu Piatra Filosofală. Piatra ce a fost sursa de inspirație pentru desenul Dragon Ball, se spune că a căzut din ceruri. Învățătura Tibetană susține că își are originile în Constelația Orion. Se spune că această piatră este atât de puternică încât a fost izgonită în Shambala (tărâmul mitic din interiorul Pământului) pentru a rămâne în posesia Stăpânului Pământului.

 Image Credit: Stock Snap | CC0 License

Stăpânul Lumii, Sanat Kumara, ce Helena Blavatsky susține că ar face parte dintr-un grup de ființe, ”Stăpânul Focului”, cel pe care ea susține că creștinismul l-a interpretat greșit ca fiind Lucifer și îngerii căzuți. Sanat Kumara se spune că își are originile pe Venus, o plantă de asemenea strâns legată de Lucifer, ”Steaua Dimineții”. ”Stăpânul Pământului” este un epitet și al lui Lucifer, există multe conexiuni ce-i leagă pe Sanat Kumara, Lucifer, Christos și Melek Taus (Îngerul Păun în vrăjitorie al poporului Yezidi). Aceste legături sunt pe larg cercetate în Adevărul din spatele mitului Christic: Salvarea Îngerului Păun de Mark Amaru Pinkham.

Image Credit: Raja Ravi Varma | Public Domain

Sanat Kumara este alături de omenire în dezvoltarea sa spirituală până ce vom atinge un stadiu de iluminare. Asta mă aduce înapoi la ideea de Lucifer, în deosebi la învățăturile lui Madeline Montalban.

Madeline Montalban a fost o vrăjitoare de ceremonii și s-a autointitulat ca fiind Păgână, însă era de fapt ceea ce azi am numi Luciferică. Montalban a făcut paralela în tehnicile sale Luciferice între aceste idei conform cărora Sanat Kumara este un reprezentant, un ghid și un mântuitor al conștiinței umane, idei ce au provenit din întâlnirea sa cu un înger pe nume Lumiel, ce mai târziu s-a arătat ca Lucifer.

Iar asta îmi aduce aminte și de Kshitigarbha, ce este corelată cu Cintamani. Kshitigarbha este un bodhisattva adesea reprezentat da un călugăr Budist ce poartă un toiag pentru a forța porțile iadului să se deschidă, și o bucată de Cintamani pentru a lumina întunericul. Numele lui s-ar traduce ”Comoara Pământului”, ”Tezaurul Pământului”, ”Matrixul Pământului” sau ”Pântecul Pământului”. A jurat să fie responsabil de instruirea tuturor ființelor din toate lumile dintre  moartea lui Gautama Buddha și venirea lui Maitreya. În această perioadă a jurat să nu atingă iluminarea până ce toate iadurile nu se golesc, ajutându-i pe toți cei de acolo să atingă iluminarea, ceea ce îl face un bodhisattva al sufletelor decedate și al spiritelor din iad.

Image Credit: Wikipedia | CC BY-SA 3.0 License

Prin anii 1920 un abate din mânăstirea Tasilumpo se crede că i-a dăruit lui Nicolas Roerich, un artist și explorator rus, o bucată de Cintamani. Roerich presupunea că acea piatră este un Moldavit cu o inscripție în sanscrită, pe care el a tradus-o ”Prin stele vin. Aduc potirul acoperit cu un scut. În el aduc o comoară, darul lui Orion.

 

Piatra lui Jupiter ce o încoronează pe Diana

Templul Dianei din Efes (cunoscut și ca templul lui Artemis) a fost una dintre cele 7 minuni ale lumii Antice, potrivit legendei a fost inițial construit de Amazoane. Spre deosebire de restul Greciei și Romei, în Efes Artemis/Diana a fost venerată în principal ca o zeiță a fertilității, și a fost asociată cu zeița Kymbele, o zeiță mamă din tărâmurile Estice. Kybele se crede că reprezintă evoluția Marii Mame din Neolitic și Paleolitic, mai specific Matar Kubileya. Artemis/Diana din Efes a fost de asemenea asociată cu Hekate în templul din Efes, ca un aspect al Dianei, potrivit lui Gaius Plinius Secundus (Pliny cel Bătrân).

 Image Credit: Marie-Lan Nguyen | CC BY 2.5 License

Însă, spre deosebire de religia Elenă, cultul Dianei din Efes vedea această zeiță într-o manieră foarte asemănătoare cu Hekate Soteira din Oracolul Chaldean în rolul său de Anima Mundi sau Sufletul Lumii, Axis Mundi sau Stâlpul Lumii și Mamă Cosmică ce poartă în interiorul ei toți oamenii, animalele și spiritele. Amazoanele considerau palmierii ca fiind sacri, reprezentând zeița lor, și se crede că prima Artemis/Diana din Efes a fost inițial sculptată într-o coajă de palmier. Zeița ca un copac are o importantă semnificație ca simbol universal al Axis Mundi, adesea reprezentat ca un Copac al Lumii. Palmierul se credea, de asemenea, că este sacru și pentru Artemis Elenă, fiind simbol al insulei lui Delos, unde ea și fratele ei Apollo s-au născut, iar multe monede antice din Efes aveau pe ele palmieri și cerbi, simbolurile lui Artemis.

Primul templul conținea o piatră sacră ce a ”căzut de pe Jupiter”, ce mai târziu a fost pusă în coroana statuii lui Artemis/Diana. Se credea că este un obiect divin, nu doar pentru că a căzut din ceruri, dar și pentru că o întruchipa pe Artemis/Diana din Efes. Este interesant de notat că în Aradia, Doctrina Vrăjitoarelor, se spune că Diana a căzut pe Pământ, asemenea lui Lucifer, pentru a-i învăța pe oameni vrăjitoria.

Image Credit: H. Raab | CC BY-SA 3.0 License

Nu este foarte dificil de imaginat că acea piatră ar putea fi moldavitul. A căzut din ceruri/Jupiter, se presupune că-i era asemuită lui Artemis/Diana din Efes, și este posibil să fi fost asemenea pietrei vulcanice verzi sau sticlei vulcanice.

Sursa: https://www.patheos.com