Perfecționismul te împiedică să faci acel pas îndrăzneț, să lansezi acel proiect sau să permiți lumii să te vadă cu adevărat, acel adevăr real? Cum se manifestă perfecționismul în viața ta și cum ar putea să te împiedice să trăiești la maxim?

Autoarea și cercetătoarea Brene Brown definește perfecționismul ca fiind credința că, dacă facem lucrurile perfect sau arătăm perfect, putem evita durerea cauzată de vină, judecată și rușine. Brown ne ajută, de asemenea, să distingem că perfecționismul și autoperfecționarea nu sunt același lucru. Perfecționismul este înrădăcinat în dorința de aprobare și în ceea ce cred ceilalți, în timp ce autoperfecționarea este înrădăcinată în creșterea personală și este centrată pe sine.

Ideea perfecționismului și  a modul în care acesta se manifestă în viața noastră este în aer în preajma Lunii pline din 18 martie, în Fecioară. Universul ne provoacă să vedem acolo unde este posibil să folosim perfecționismul pentru a ne ascunde sau pentru a ne zădărnici înaintarea.

Scufundându-ne în profunzime pentru a ne pune aceste întrebări, s-ar putea să dezrădăcinăm unele convingeri care ne împiedică să ajungem la fundul unor probleme de stimă de sine. De asemenea, este posibil să ne trezim că devenim mai conștienți de valoarea noastră de sine și de ceea ce merităm cu adevărat.

În timp ce această auto-explorare este, probabil, profundă, Lunile pline sunt întotdeauna un moment ce sprijină eliberarea.

Odată ce am identificat ceva ce nu mai dorim să purtăm cu noi, putem avea încredere că energiile Lunii pline ne vor ajuta să mergem  pe drumul către renunțare. Tot ce trebuie să facem este să ne stabilim o intenție și apoi să așteptăm acțiunea inspirată, care tinde să urmeze sub vibrațiile lunare.

Lucrați cu această Lună Plină în Fecioară pentru a vă cerceta și a vă elibera de zonele în care este posibil să vă agățați de perfecționism. Recunoaște-ți cum îl folosești pentru a vă reține și a vă împiedica să faci lucrurile pe care vreți să le faceți.

De asemenea, puteți folosi energia acestei Luni pline pentru a vă gândi dacă vă recunoașteți sau nu valoarea de sine. Meritați mai mult, dar cum vă puteți arăta acest lucru? Cum puteți vă să trăiți viața știind că sunteți importanți și că sinele vostru autentic merită să fie văzut?

Lucrând la aceste puncte, este posibil să vedeți un mare progres pe măsură ce Luna plină vă ghidează calea.

Luna Plină din Fecioară este, de asemenea, ultima înainte de echinocțiul din martie 2022. Echinocțiul din martie este un punct crucial în astrologie, deoarece este considerat începutul anului astrologic.

Înainte de a începe un nou an astrologic, putem folosi energiile de curățare ale acestei Luni pline pentru a reflecta asupra călătoriei pe care am parcurs-o în ultimele 12 luni și pentru a ne debarasa de lucrurile pe care nu mai dorim să le luăm cu noi în noul an.

După cum am menționat, Lunile pline sunt întotdeauna un moment puternic pentru curățare și eliberare, așa că, împreună cu renunțarea la perfecționism, gândiți-vă ce alte lucruri sau chiar emoții din viața voastră doriți să vă eliberați.

Stabiliți aceste intenții și apoi permiteți magiei Lunii pline să vă arate calea. Lucrând în armonie cu ciclurile Universului, puteți găsi o mai mare ușurință în tot ceea ce faceți.

De fapt, întărirea conexiunii personale cu Universul și folosirea intuiții pentru a vă conecta cu Luna Plină în Fecioară este, de asemenea, sprijinită datorită lui Neptun.

Neptun este planeta creșterii spirituale și poate contribui la accelerarea dezvoltării intuiției noastre și la deschiderea celui de-al treilea ochi. Sub această energie, este probabil ca intuiția noastră să fie intensificată pentru a fi siguri că auziți orice instinct sau orice îndemn din partea vocii voastre interioare care vă șoptește neconteninit.

La suprafață, Neptun poate, uneori, să tulbure lucrurile, îngreunându-vă calea sau creând confuzii, fiind greu să știi încotro să o apuci. Acest lucru se întâmplă într-un efort de a ne determina să nu mai căutăm validarea din partea lumii exterioare și, în schimb, să ne întoarcem în interior.

Dacă se întâmplă ceva tulburător în viața ta sub energia Lunii Pline, vezi dacă puteți opri zgomotul și pentru a vă întoarce atenția spre interior. Calmați-vă și faceți liniște, apoi vedeți dacă puteți privi lucrurile din perspectiva Spiritului.

Este adesea puțin mai ușor să adoptăm această abordare sub energia lui Neptun, iar el ne poate ghida spre o înțelegere mai bogată și mai profundă a lucrurilor. Lucrul cu Neptun ne poate ajuta, de asemenea, să schimbăm modul în care vedem lucrurile, permițându-ne să înțelegem că suntem cu toții într-o călătorie spirituală, că totul este temporar, că nu există cu adevărat nici o separare și că majoritatea lecțiilor vieții sunt aici pentru a sprijini creșterea sufletului nostru.

Privind lucrurile dintr-o perspectivă spirituală și înțelegând scopul superior nu ne scutește de la trăirea emoțiilor noastre umane, dar poate crea o oarecare ușurință și ne permite să ne simțim susținuți, chiar dacă trecem printr-un moment dificil.

Dacă te simți alienat sub această Lună Plină, apelează la îngerii tăi păzitori, la ghizii tăi spirituali sau la o persoană dragă care te poate ajuta. Să știți că sprijinul Divin este întotdeauna la doar o chemare distanță, fiți deschiși la semnele pe care aceste ființe doresc să vi le trimită.

Energia Fecioarei poate, uneori, să agite lucrurile și în ceea ce privește sănătatea noastră, așa că asigură-te că ai grijă de tine sub această energie și încearcă să nu exagerezi și să nu te implici prea mult. Nu există premii pentru epuizarea completă!

Sub această energie a Lunii pline din Fecioară, dă-ți permisiunea de a te deconecta de la ideea de perfecționism și restabilește-ți valoarea de sine. Permite acestui lucru să alimenteze o călătorie spirituală, una în care călătoriți în dimensiuni dincolo de acest timp și loc și dobândiți înțelegerea că sufletul vostru are un plan și cunoaște deja calea.