Primul Mercur retrograd din 2022 începe pe 14 ianuarie, la doar două săptămâni după începerea noului an. Mercur va începe retrogradarea în semnul Vărsătorului dar va intra înapoi în Capricorn înainte să reintre în mișcare directă pe 3 februarie 2022.

În general, Mercur retrogradează de trei ori pe an, dar nu este ieșit din comun să retrogradeze de patru ori într-un an, iar 2022 este unul dintre acei ani, ceea ce ne arată că Universul chiar își dorește să încetinim, să reflectăm și să ne protejăm sănătatea mentală.

Mercur ne guvernează mintea și, atunci când intră în retrograd, ne oferă oportunitatea să ne evaluăm gândurile, sănătatea mentală și lucrurile pe care alegem să ne concentrăm. Mercur ne guvernează și contractele, așa că este posibil să fim nevoiți să ne revizuim promisiunile și angajamentele făcute.

În astrologia din antichitate, atunci când o planetă intra în retrograd, se credea că intră în lumea de ”jos”; în părțile ascunse ale minții noastre, pentru a dezgropa noi informații la care trebuie să fim atenți.

Mercur este și planeta comunicării, așa că, în această perioadă este posibil să comunicăm cu dificultate sau poate vom simți nevoia să schimbăm modul în care comunicăm cu ceilalți, cu noi și cu lumea din jur.

Energia noastră este mereu într-o conversație cu Universul. Energia pe care o punem în lume este aceea care sare înapoi la noi. Ce conversații ai cu Universul?

În perioada acestei prime retrogradări a lui Mercur din 2022, încearcă să te gândești la modul în care comunici cu lumea din jur și vezi cum ea îți răspunde. Universul ne oferă mereu semne, trebuie doar să fim atenți.

Pentru a fi un bun comunicator trebuie mai întâi să înveți să asculți, iar această primă retrogradare din 2022 reprezintă momentul perfect pentru a asculta semnele, indiciile și ritmul Universului din jurul nostru.

Cum te poți alătura energiei locului în care te afli? Cum poți privi Universul pentru îndrumare, fără să încerci să forțezi lucrurile?

Mercur retrograd tinde să aibă o reputație proastă, însă este de fapt o perioadă extrem de spirituală în care ne putem conecta mi ușor cu subconștientul și cu intuiția noastră.

De asemenea, este o perioadă minunată în care să te concentrezi pe vizele tale, întrucât visele noastre sunt adesea un portal spre subconștientul nostru și ceea ce simțim cu adevărat.

În perioada în care Mercur este retrograd în Vărsător, între 14-27 ianuarie, ne vom concentra mai mult pe procesele mentale. Sub influența acestei energii ni se va oferi oportunitatea  de a remodela unele moduri în care alegem să gândim și gândurile care ne conduc viața.

Gândurile noastre sunt atât de puternice! iar asta este șansa de a te conecta pentru a asculta ce spun gândurile tale și cum te trag în spate sau te ajută să mergi înainte.

Folosește această oportunitate pentru a asculta dialogul tău mental și care sunt lucrurile pe care le comunici. Sunt gândurile tale aliniate cu abundența și oportunitățile? Sau alimentezi constant gânduri care te fac să dai înapoi?

În perioada în care Mercur va retrograda în semnul Capricornului, între 27 ianuarie și 3 februarie, atenția noastră se va muta ușor spre angajamentele și promisiunile pe care le-am făcut, fie ele scrise sau verbale.

Ce angajamente vrei să ai față de tine? Ce aranjamente nu îți mai sunt de folos? Aceste întrebări pot cere răspunsuri în perioada în care Mercur trece prin Capricorn.

Pe parcursul lui 2022, Mercur va retrograda în general în semne de pământ așa că, aceste întrebări referitoare la modul în care comunicăm, vor deveni o temă în cea mai mare parte din acest an.

Mercur retrograd ne va ajuta să refacem unele angajamente și unele aranjamente pe care le avem. Este posibil să fie nevoie să renunțăm la unele care nu ne mai servesc, sau este posibil să fim nevoiți să ajustăm sau să creăm noi angajamente pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Mercur retrograd în semne de pământ ne îndeamnă  să facem ceea ce trebuie făcut. În timp ce ne putem observa mințile și ne putem remodela gândurile, este nevoie și să acționăm! Iar asta suntem sprijiniți să facem în 2022.

În perioada acestei retrogradări, Mercur nu va fi singura planetă în retrograd. Venus este și ea în mișcare retrogradă până pe 29 ianuarie, ceea ce va condimenta și mai mult energiile din această perioadă.

În astrologie, regula generală este că, cu cât o planetă este mai aproape de Soare, cu atât mai intens îi simțim energia retrogradării.

Mercur și Venus, ambele fiind aproape de Soare, creează unele energii intense în retrograd, iar asta se poate manifesta ca un sentiment de extenuare.

Retrogradările nu sunt perioade de înaintare, ele sunt perioade de pauză și reflecție, iar energiile ambelor planete în retrograd pot crea aceste senzații în corpul nostru energetic.

Dacă te simți neinspirat de noul an, sau poate ești mai obosit decât în general, este posibil să simți magia acestor energii de retrogradare.

În loc să lupți împotriva lor, folosește-le pentru a avea grijă de tine, pentru a-ți găsi pacea, și pentru a accepta că nu este nevoie ca începutul anului să fie unul bazat pe obiective.

Vor exista nenumărate oportunități pentru setarea intențiilor pe parcursul anului. Să nu crezi că ratezi ceva doar pentru că am intrat într-un an nou calendaristic.

Parte din călătoria prin 2022 este concentrarea pe sănătatea noastră și pe vindecare, iar sub influența energiilor puternice de retrogradare, suntem adesea îndrumați să mergem înapoi pentru a ne observa unele comportamente și obiceiuri care contribuie la sănătatea și bunăstarea noastră.

Fii sigur că îți oferi ceea ce ai nevoie. Fii blând cu tine și nu uita că nimic nu e veșnic.

Aceste energii sunt puternice și este posibil să ne tragă mai întâi în spate, pentru ca mai apoi să putem merg înainte. Onorează acest moment făcând o pauză, reflectând și găsind pacea. Nu uita că vor veni și momente în care Universul va trimite valuri de energie ce ne vor împinge înainte, însă acum este prefect în regulă să iei o pauză și să fii aici unde ești.

 

Sursa: https://foreverconscious.com