Pe 16 mai 2023, Jupiter va intra în zodia taurului, unde va rămâne până pe 26 mai 2024. În călătoria sa prin Taur, Jupiter ne va îndemna să ne concentrăm pe fundațiile pe care le-am construit pentru a vedea dacă mediul pe care l-am creat ne ajută să prosperăm sau doar să supraviețuim. Jupiter în Taur va atinge și teme legate de plăcere, dragoste și finanțe

Jupiter este planeta expansiunii, iar mutarea sa în Taur va activa și va crește o zonă din viața noastră, făcând ca acela să fie punctul central al atenției noastre pentru următoarele 12 luni.

În perioada în care va sta în Taur, Jupiter va crea și două aliniamente incredibil de importante. Când va intra în Taur, de asemenea, va intra în conjuncție și cu Nodul Nord, iar spre sfârșitul călătoriei sale va intra în conjuncție cu Uranus, deblocând unele energii incredibil de rare și magice.

Vom explora mai jos lucrurile care fac aceste aliniamente atât de incredibile, însă mai întâi, hai să vedem ce să ne așteptăm că va aduce Jupiter în Taur la nivel colectiv.

Jupiter în Taur 2023-2024

Zodia Taur este guvernată atât de Venus cât și de Pământ, și este conectat cu banii, abundența, fertilitatea, mediul înconjurător, stima de sine și indulgența.

Jupiter este planeta expansiunii și, o dată cu intrarea în Taur, zodie unda va sta următoarele 12 luni, va activa și va intensifica aceste teme. Prezența lui Jupiter va lumina ca un reflector, făcându-ne să ne concentrăm pe acele zone din viața noastră pentru a vedea cum putem culege mai multe beneficii din ele.

Jupiter este adesea considerată o planetă norocoasă, întrucât ne ajută să ne concentrăm pe părțile pozitive pentru a vedea partea plină a paharului. De asemenea, Jupiter ne poate permite să ne deschidem mințile pentru a aduce noi oportunități și o conștientizare mai profundă. Prezența sa ne poate conduce spre trezirea spirituală ce ne oferă o înțelegere mai profundă a lumii.

Jupiter în Taur nu acționează cu repeziciune prin urmare, orice schimbări vor fi instigate ce aceste energii cosmice, vor fi cele mai eficiente dacă există și o planificare metodică. Încearcă să faci lucrurile pas cu pas și nu te grăbi. Lent și constant vei câștiga cursa, acum că este implicat și Jupiter în Taur.

Jupiter în Taur poate aduce uneori și o energie mai lentă care ne poate face foarte ușor să fim leneși sau să procrastinăm. Unul dintre darurile pe care Taurul ni le oferă este încetinirea pentru a reflecta asupra a ceea ce este important și pentru a ne bucura de micile bucurii ale vieții. Problemele pot apărea atunci când rămânem blocați în această stare până în punctul în care ne pierdem direcția și scopul.

Să îți faci timp să te odihnești, să te răsfeți și să te joci este întotdeauna o idee minunată, însă în perioada în care Jupite este în Taur trebuie să avem grijă să nu exagerăm.

Hai să ne uităm acum la energiile cheie pe care le putem aștepta în perioada în care Jupiter este în Taur.

Jupiter în Taur: mediul în care poți prospera

În timp ce Jupiter își începe călătoria în Taur, ne va îndemna să ne gândim la mediul pe care ni l-am creat, pentru a vedea dacă ne sprijină nu doar visele și țelurile, dar și sistemul nervos.

În ultimele 12 luni Jupiter a călătorit prin Berbec, iar asta ne-a îndemnat să plantăm semințe, să începem lucruri noi și poate chiar să ne aruncăm în unele situații cu capul înainte. Însă acum, când se mută în Taur, își dorește să avem grijă de semințele care contează cu adevărat pentru noi și să ne asigurăm că le creăm mediul ideal pentru a crește.

În perioada în care Jupiter este în Taur, putem crea cu mai multă ușurință un mediu pozitiv. Dacă ești nemulțumit cu viața ta actuală, mediul de lucru sau chiar unele relații, aceasta este perioada în care să faci o schimbare.

Putem lărgi ideea de mediu chiar mai departe căci este posibil să fie aduse în discuție și situația în care este în acest moment planeta și modul în care îi folosim resursele. Taurul este conectat și cu agricultura și fermele, prin urmare este posibil să vedem schimbări și în jurul acestor teme.

Jupiter este planeta expansiunii și, deși este posibil să aducă o conștientizare mai profundă asupra modurilor în care putem îngriji și proteja planeta, este posibil să aducă și o creștere de proiecte care fac opusul. Energia este acolo pentru ca noi să o folosim; sperăm să o folosim cu scopurile bune.

Jupiter în Taur: finanțe și bani

Jupiter în Taur tinde să fie simbolul atunci când vine vorba de bani. Atât Jupiter cât și Taurul sunt strâns legate de abundență prin urmare, aceasta poate fi o perioadă fantastică în care să îți mărești averea și resursele personale. Însă ai grijă căci Jupiter și Taurul pot fi conectați și la o abundență de datorii!

În orice caz, intrarea lui Jupiter în Taur aduce o oportunitate grozavă pentru a-ți pune finanțele în ordine. Și nu e vorba doar despre bugete, cheltuieli și plătirea datoriilor, dar și investiții. Investirea banilor poate fi ușor intimidantă, însă o metodă minunată de a folosi energia lui Jupiter în Taur este să înveți să investești cât îți este confortabil.

Este întotdeauna o idee bună să ai o paletă diversă de investiții însă, dacă nu ai bani în plus pentru  așa ceva, poți crea avuție în ale arii precum: creșterea propriilor alimente, învățarea unei noi aptitudini sau începerea unui proiect secundar.

Alte metode grozave prin care poți crea bogăție în viața sunt concentrarea pe o mentalitate abundentă și cunoașterea propriei valori. Să ai o mentalitate abundentă nu înseamnă doar să gândești pozitiv; înseamnă și să gândești cu o minte deschisă. În loc să fii blocat într-o mentalitate rigidă, încearcă să rămâi deschis pentru a permite noilor oportunități să apară.

O mentalitate limitată își are adesea rădăcinile în găsirea scuzelor și a motivelor pentru care ceva nu poate fi făcut. O mentalitate abundentă se întreabă – ”de ce nu?” și se concentrează pe posibilități.

Jupiter în Taur: Caută plăcere

Jupiter în Taur aduce și o doză de indulgență, în special când vine vorba de mâncare și călătorii. Deși nu ne dorim să ne întindem mai mult decât ne este plapuma, aceasta poate fi o perioadă minunată în care să faci cea mare călătorie sau să mergi la restaurantul acela scump.

O altă modalitate fantastică de a lucra cu această energie poate fi și să alegi o destinație bazată pe mâncare și cultură, sau să mergi într-un tur în care să deguști mâncare și vinuri.

Dacă mâncarea și călătoritul nu sunt pentru tine, poți să te răsfeți cu plante noi pentru grădina ta, să îți înnoiești garderoba sau mobila din casă.

Gândește-te la lucrurile care îți aduc plăcere și încearcă să aduci cât mai multe dintre ele în viața ta de zi cu zi.

Jupiter în Taur ne ghidează să ne concentrăm pe plăcerile mari cât și pe cele simple. Oferă-ți suficient cât să pară o bucurie specială, dar nu exagera!

Jupiter și Nodul Nord în Taur

Când Jupiter va intra în Taur, se va alinia cu Nodul Nord, iar asta îi va face energia mult mai puternică. Vom simți această energie cel mai intens între mai-iunie 2023.

Nodul Nord reprezintă destinul nostru colectiv și locul spre care ne îndreptăm. Este ca un compas planetar ce ne arată direcția spre care suntem îndemnați să mergem.

Nodul Nord se mișcă încet prin Taur încă din ianuarie 2022, însă această uniune finală cu Jupiter îi va amplifica temele. 

Întâlnirea dintre Jupiter și Nodul Nord poate accelera evenimente și poate crea sentimentul să umanitatea înaintează și mai rapid spre viitor. Lucruri care credeam că se vor întâmpla ”în viitor” pot apărea brusc la ușa noastră.

Întâlnirea dintre Jupiter și Nodul Nord este un eveniment cu adevărat rar și special ce are loc o dată în viață, și ne arată că, orice se va întâmpla în următoarele 12 luni va fi crucial pentru locul în care ne îndreptăm ca societate.

Jupiter și Uranus în Taur

Ceea ce face ca Jupiter în Taur să fie atât de special este aliniamentul pe care îl va face cu Uranus. Iar această energia va fi cea mai activă între aprilie-mai 2024, atunci când Jupiter se va pregăti să părăsească zodia Taur.

Uranus este planeta trezirii, schimbării și inovației. Își dorește să ne depășim limitele, să căutăm o mai mare libertate și să facem lucrurile în felul nostru.

Întâlnirea dintre Jupiter și Uranus în Taur poate aduce volatilitate sau schimbări majore în chestiuni legate de agricultură, ferme și finanțe. Întâlnirea dintre Uranus și Jupiter poate aduce și accelerarea inovațiilor tehnologice precum IA sau chiar monede digitale.