Ultimii doi ani au adus, fără îndoială, schimbări majore în viețile tuturor. Conjuncția lui Saturn și Pluto din 2020 a fost cea care a stârnit majoritatea lucrurilor pe care le vedem astăzi, însă acum lucrurile se domolesc – însă doar un pic!

2022 este un an de 6 în numerologie, iar asta aduce vindecare, organizare și noi moduri prin care să fim împăcați. Pe tot parcursul anului 2022 vom avea multă energie ce sprijină un mod de viață mai calm, mai echilibrat și mai lent. Trebuie să facem pace cu locul în care ne aflăm, iar 2022 ne va ajuta.

De asemenea, anul a început cu Venus retrograd care ne îndeamnă să ne scufundăm adânc în inimile noastre pentru a face loc relațiilor importante cu noi înșine, cu ceilalți și cu banii.

Retrogradările sunt mereu perioade de reflectare iar în 2022 vom avea multe oportunități pentru a reflecta! Mercur va retrograda de patru ori, în plus în luna octombrie îl vom avea și pe Marte în retrograd.

Atât Marte cât și Venus sunt printre planetele care retrogradează cel mai puțin, iar avându-le pe ambele retrograde în același an creează o temă ce ne spune că este timpul să mergem în interior, să ne mișcăm încet și să gândim înainte de a acționa.

Dacă tema anului 2022 este vindecarea, vor fi bine venite aceste puncte de reflectare, întrucât ele ne vor permite să creăm spațiul atât de necesar pentru a aduce pacea în viața noastră.

Jupiter, planeta abundenței și expansiunii, va trece prin Pești în cea mai mare parte din acest an, iar asta creează o energie calmantă, pașnică și plină de compasiune. Jupiter este planeta expansiunii iar Peștii sunt semnul zodiacal conectat cu spiritualitatea, așa că 2022 nu este un an doar pentru vindecare dar și pentru trezire spirituală.

În timp ce Jupiter trece prin Pești, se va alinia și cu Neptun. Aceasta este o dinamică extrem de rară pe cerurile cosmice și reprezintă un semn pozitiv pentru orice proiecte creative sau spirituale la care lucrăm.

Însă, sub energia lui Jupiter și Neptun, este posibil să trebuiască să fim extrem de atenți pentru a ne menține ancorați în realitatea pământească. Jupiter și Neptun în Pești pot fi rețeta ce face prea ușor să ”scăpăm” din realitate.

La nivel colectiv, această dinamică cosmică a lui Jupiter și Neptun poate arunca o ceață ce ne va împiedica să vedem cum sunt lucrurile cu adevărat. Este posibil să existe momente în care această ceață este ridicat însă, în cea mai mare parte, va trebui să fim atenți la intuiția noastră și să nu credem tot ce auzim.

Nodurile Lunare, care sunt considerate puncte ale destinului, își schimbă și ele semnul în 2022, începând un noi ciclu. Nodurile Lunare vor trece în Taur și Scorpion în ianuarie, iar acestea vor fi zodiile în care vom avea și eclipsele.

Eclipsele sunt văzute ca evenimente predestinate și momente din an în care ne putem accelera destinul și creșterea spirituală. Eclipsele tind să ne pună acolo unde trebuie să fim și ajută la conturarea direcției vieților noastre.

Întrucât eclipsele se vor muta în Taur și Scorpion, în acest an vom avea o nouă energie cu care să lucrăm. Eclipsele în Taur ne pot arăta unde trebuie să încetinim, să savurăm momentul, și să ne gândim cum putem crea o fundație stabilă. Eclipsele în Scorpion ne pot arăta unde putem revoluționa lucrurile în viețile noastre și cum putem transforma ce este vechi pentru ca noul să se poată naște.

În timp ce vom avea aceste noi energii ale eclipselor, Nodurile Lunare se vor alinia cu Uranus în iulie. A doua jumătate a anului va fi cu siguranță mult mai electrică și împrăștiată din cauza acestei energii. Va fi o perioadă în care ne vom simți chemați să alungăm orice credințe sau atitudini ce ne limitează, pentru a atinge un nou nivel de libertate și independență.

Mai jos, ne vom uita la câteva dintre energiile cosmice cu care vom lucra în acest an însă, în final, 2022 este un an în care atenția noastră trebuie să se concentreze pe vindecare, trezire spirituală și acceptarea oricărui lucru s-a manifestat în ultimii doi ani. Trecutul nu poate fi schimbat, un nou drum începe acum iar 2022 aduce o perioadă în care putem să facem pace cu tot ceea ce a fost și să mergem mai departe.

Tranzituri astrologice și energii cosmice cheie în 2022 –

Numerologie: Trecem într-un an de 6

2022 este un an de 6 în numerologie. 6 aduce claritate și vindecarea rănilor din viețile trecute sau pe cele ancestrale. Reprezintă eliberarea din cercul karmic care poate uneori să fie transmis pe linie de sânge. Vom învăța în 2022 să nu rămânem blocați în tipare repetitive ce ne rănesc sau ne limitează/ va trebui să lucrăm din greu pentru a nu cădea în acele obiceiuri și pentru a transcende într-o starea a ființei mai bună și mai evoluată. Gândește-te la limitările pe care ți le impui apoi lucrează pentru a te elibera ușor de ele pe parcursul anului. Eliberează-te din cușca sau cutia în care te-ai pus singur. Numărul 6 este conectat și cu organizarea și construirea unei fundații solide.

Ianuarie – Martie : Venus retrograd și Venus reintră în mișcare directă

La trecerea dintre ani, Venus va fi în retrogradare în semnul Capricornului. Aceasta este o perioadă în care să lucrăm la relațiile noastre cu ceilalți, cu dragostea și cu banii. Pe 8 ianuarie, Venus se va alinia cu Soarele, iar asta semnifică o renaștere a energiei sale și o renaștere a energiei inimii noastre. Acest moment este cunoscut ca Punctul de Plecare al lui Venus. Venus iese din retrograd pe 29 ianuarie, însă va rămâne în Capricorn până pe 8 martie.

Ianuarie – Nodurile Lunare își schimbă semnul zodiacal

Nodurile Lunare trec din Gemeni și Săgetător în Taur și Scorpion pe 19 ianuarie, iar asta simbolizează o schimbare a destinului nostru colectiv. Nodul Nord reprezintă locul spre care ne îndreptăm iar Nodul Sud reprezintă locul în care am fost. Cu Nodul Nord în Taur, trebuie să ne concentrăm mai mult pe sustenabilitate, vindecarea planetei și crearea undei fundații solide pentru generațiile ce urmează.

Aprilie – Jupiter intră în conjuncție cu Mercur în Pești

Jupiter și Neptun de întâlnesc în semnul Peștilor, trimițând valuri de armonie pe cerurile cosmice. Această energie este minunată pentru proiecte creative și trezire spirituală. Aceasta este o perioadă deosebit de sensibilă, în care ne putem conecta cu adevărat cu tărâmurile superioare, cu intuiția noastră și abilitățile de clarviziune. Dacă lucrezi într-un domeniu creativ, această energie poate aduce un enorm succes! Însă, sub vraja lui Neptun și Jupiter, trebuie să fim atenți să rămânem ancorați în această realitate și să nu deviem de la credințele noastre.

Mai – Octombrie și Decembrie – Jupiter se mută în Berbec

Jupiter se mută în semnul înflăcărat al Berbecului pentru o scurtă perioadă din 2022. Jupiter în Berbec indică nevoia de a ne câștiga independența și pentru a deveni liderii vieților noastre.

Octombrie – Ianuarie 2023 – Marte retrograd

Vom încheia anul cu Marte în retrograd. Marte în retrograd aduce o perioadă în care suntem îndemnați să ne echilibrăm nivelul de energie și să ne gândim de unde ne vine motivația. Cu Marte retrograd, e putem simți sleiți de puteri și nemotivați, însă asta se întâmplă doar pentru ca noi să putem lucra din noi pentru a ne regândi acțiunile.

Mercur retrograd

Mercur va retrograda de patru ori în acest an, în general în semne de pământ. Aceasta este șansa noastră să aliniem ceea ce spunem cu acțiunile noastre.

Mercur intră în retrograd în 2022 între:

14 ianuarie – 3 februarie

10 mai – 3 iunie

9 septembrie – 2 octombrie

29 decembrie – 18 ianuarie

Eclipsele

Acest an ne va aduce patru eclipse inclusiv o Eclipsă de Lună Sângerie. Lunile Sângerii sunt extrem de potente și semnifică nevoia de a rupe legătura cu lucrurile ce nu ne mai servesc interesului superior. Toate eclipsele sunt considerate puncte de cotitură în an și ne pot ajuta să facem salturi cuantice de conștiință.

30 aprilie 2022 – Eclipsă Solară de Lună Nouă

15 mai 2022 – Eclipsă de Lună Sângerie

25 octombrie 2022 – Eclipsă Solară de Lună Nouă

7 noiembrie 2022 – Eclipsă de Lună Sângerie

 

Sursa: https://foreverconscious.com