Pe 19 februarie Soarele va intra în semnul Peștilor, ultima oprire în călătoria sa înainte de începutul noului an astrologic. Dar, așa cum se întâmplă cu toate noile începuturi, trebuie mai întâi să eliberăm ceea ce e vechi pentru a face loc ca lucrurile noi să vină.

Sezonul Peștilor este o perioadă de introspecție. Este o perioadă în care să mergi în interior pentru a reflecta asupra trecutului și pentru a conștientiza toate cele prin câte ai trecut. Acum este vremea în care să celebrezi călătoria, să accepți ceea ce vine și să conștientizezi că fiecare zi aduce noi oportunități pentru a face alegeri noi, mai bune.

Este în regulă dacă nu îți place ceea ce lumea ți-a servit în trecut, privește înainte, cum poți scoate ceea ce e mai bun din asta? Cum poți profita la maxim de ceea ce ți s-a oferit și de circumstanțele în care te afli?

Timpul nostru aici este limitat, iar pe măsură ce intrăm în ultimul capitol din călătoria Soarelui prin zodiac, suntem sprijiniți să facem schimbări sau cel puțin să aducem conștientizare asupra lucrurilor pe care nu ne mai dorim să le luăm cu noi în noul ciclu.

Această ideea de încheiere a unui ciclu și începerii a unui altul, va fii mai bine pusă în evidență în 2020 după ce sezonul Peștilor se va încheia, când vom avea o extraordinară schimbare planetară, odată ce Saturn își va schimba semnul.

Saturn este stăpânul Karmei, prin urmare atunci când își schimbă semnul, indică sfârșitul unei profunde lecții karmice cu care am lucrat în ultimii 2 ani și jumătate.

Deși Saturn își schimbă semnul abia pe 20 martie, dată care pică la începutul sezonului Berbecului, noi vom simți sfârșitul acestor lecții karmice pe tot parcursul sezonului Peștilor.

Saturn poate fii o planetă strictă și greoaie, dar aduce mereu recompense când reușim să ne încheiem munca.

Aceste recompense sunt pe drum, așa că fii cu ochii în patru, în special spre sfârșitul lunii februarie când vom avea Luna Nouă în Pești.

Lunile Noi aduc mereu noi începuturi și noi oportunități, prin urmare este posibil să simțim că ceva nou este la orizont, însă nu putem încă să identificăm cu precizie acel lucru. Poate ne vom simți inspirați pentru a face ceva nou, dar este posibil să nu avem încă toate răspunsurile pentru a lua o decizie.

Și Mercur va fii retrograd aproape pe tot parcursul sezonului Peștilor, iar acest lucru va aduce și mai multe sentimente de indecizie și confuzie.

În această situație, cea mai bună strategie este să ai răbdare și să folosești parte din această energie în scopuri creative.

Mercur guvernează mintea iar Peștii lucrurile abstracte, prin urmare aceasta este o perioadă minunată în care să scrii, să desenezi sau să-ți notezi visele, căci  ceea ce faci acum este posibil să înflorească sau să te ghideze mai târziu.

Deși sezonul Peștilor este o perioadă a sfârșiturilor, există și energii ce sprijină creșterea și dezvoltarea noastră spirituală. Faptul că totul încetinește în jurul nostru, ne oferă energia să ne concentrăm asupra lucrurilor ce au loc în interior.

Folosește această energie pentru a merge în interior, pentru a lucra la conectarea cu sinele tău superior și centrul tău spiritual. Folosește această energie pentru a-ți asculta corpul și pentru a-i oferi ceea ce are nevoie.

Un exercițiu puternic pe care îl poți face este să-ți pui o mână în dreptul inimii și să te întrebi – care este cel mai grijuliu lucru pe care îl pot face pentru mine în acest moment? Și pune în practică exact ceea ce ți-a trecut prin minte.

Sezonul Peștilor din 2020, va aduce și o serie rară de aliniamente între Jupiter și Neptun ce se numește sextil.

Jupiter și Neptun vor fi în sextil de trei ori în 2020, lucru extrem de special, însă primele aliniamente vor avea loc pe 20 februarie, la doar o zi după începutul sezonului Peștilor.

Neptun este guvernatorul Peștilor, iar el ne ajută să ne conectăm nu doar cu sufletul nostru, dar și cu sufletul Universului.

Neptun ne reamintește că suntem cu toții conectați, cu toții suntem co-creatori în această călătorie.

În timp ce Neptun formează acest aliniament cu abundentul Jupiter, va scânteia trezirea și ne va permite să manifestăm și să primim cu mai multă ușurință.

Spre sfârșitul sezonului Peștilor, vom avea și Luna Plină în Fecioară pe 9 martie. Aceasta este o Lună Plină armonioasă ce va veni cu tema eliberării, pentru a putea mai apoi primi ceea ce e nou.

Per total, Sezonul Peștilor din 2020 este o perioadă pentru odihnă, răbdare și concentrare pe noile noastre începuturi. Este o perioadă în care să ne conectăm cu sufletul nostru și să ne amintim că avem întotdeauna puterea de a renaște prin deciziile pe care le luăm.

Sursa: https://foreverconscious.com