În imaginea de mai jos este Shri Yantra Mandala. O poți privi în timpul meditației pentru a te ajuta să te conectezi la creația absolută a Divinității pe care o întrupezi.

awakening 2020

Tot ce e în jurul nostru se schimbă. Aceste schimbări pavează drumul spre o trezire accelerată și avansarea conștiinței, însă împreună cu toate acestea vin și valuri de emoție.

Poate ai simțit aceste valuri de emoție în ultimele săptămâni. Poate uneori te simți împăcat, și prosperi în această nouă rutină dar alteori te simți plin de anxietate, furie, frică și frustrare.

Poate exista un cuvânt care să definească toată această paletă de emoții pe care le simțim pe tot globul în acest moment?

Inițial, am crezut că acest cuvânt este incertitudinea, dar după ce m-am gândit mai bine, am văzut că era ceva la incertitudine ce nu se potrivea perfect.

Poate incertitudinea este un produs secundar a ceva mai profund?

Apoi m-am gândi că ceea ce simțim este posibil să fie  de fapt amărăciune și durere.

Inițial am crezut cu certitudine că ceea ce simțim nu este deloc asemănător amărăciunii și durerii, dar apoi m-am gândit mai bine, m-am întrebat dacă poate fii adevărat.

Suntem cu toții împreună în asta, cu toții navigăm prin incertitudine, prin timpuri fără precedent, oare toate acestea au declanșat un sentiment de amărăciune colectivă?

Mulți dintre noi asociem amărăciunea cu pierderea unei persoane dragi, dar aceasta poate fii declanșată și de alt gen de pierderi.

Pierderea unui stil de viață, a unei rutine, a unui  salariu stabil, a relațiilor interumane sau a felului în care au fost cândva lucrurile, toate acestea pot declanșa amărăciune.

De sigur, nu există comparație între amărăciunea pe care o simți când pierzi o persoană dragă și cea pe care  ai când pierzi un loc de muncă, dar asta nu înseamnă că nu este dureros în felul său.

Într-un fel, cu toții plângem viețile pe carele-am avut cândva și ne luptăm cu posibilitatea ca acestea să nu mai fie niciodată cum au fost.

Cu toții suntem în aceeași barcă nesigură și simțim vibrația colectivă a tuturor oamenilor.

Amărăciunea, în orice formă a ei, creează un gol ce poate fii dureros de navigat. Poate deschide ușa sentimentelor de nesiguranță, anxietate, tristețe, pierdere, furie, și multe altele.

Asemenea tuturor lucrurilor, ceea ce simțim și trăim acum este temporar. În final, vindecarea, acceptarea și dragostea nemărginită vor veni.

Fiecare suferință întâlnită ne ghidează pentru a descuia un nou fragment al adevăratei noastre persoane. Ne oferă acces la o nouă parte a sufletului nostru, scopului pe care îl avem și motivului pentru care suntem pe această planetă.

Tot ce trebuie să facem este să ne uităm în istoria vieților noastre, sau cea a lumii, pentru a vedea că mereu am trecut peste. Am găsit mereu o soluție.

Nu vreau să îți spun ce să simți, dacă amărăciunea lumii nu rezonează cu tine, nu e nimic în neregulă.

Însă uneori, dacă ne categorisim emoțiile, ne poate ajuta să trecem prin ele cu mai multă încredere și ușurință. În loc să te îneci în val, înveți cum să curgi o dată cu el.

Dar dacă simți că asta trebuie să faci, nu te teme să plângi pierderea pe care ai avut-o.

Nu-ți fie frică să începi să creezi spațiu pentru a te elibera de ceea ce nu mai este prezent în  această nouă realitate ce se conturează.

Nu-ți fie frică să fii solidar cu toți ceilalți oameni, căci suntem cu toții împreun în asta.

Calea spre trezirea spirituală

Oricând suntem expuși vulnerabilității, sau emoțiilor legate de suflet, se deschide ușa spre trezire.

Mulți, dintre noi au avut acum pentru prima dată timp să ia o pauză și să stea cu emoțiile lor. Pentru mulți, aceasta este prima dată când au trebuit să se gândească la moarte, când și-au pus întrebări despre viața pe care o trăiesc, sau au trebuit să recunoască importanța conexiunilor umane.

Acesta este un important moment de trezire, și oricine a mai trăi asta înainte, știe că nu sunt numai floricele și curcubeie. Este dureros deoarece, te obligă să dai la o parte straturi pentru a descoperi un nou adevăr.

Odată ce acest nou adevăr este descoperit înseamnă că este necesară schimbarea, o nouă cale trebuie acum să se nască. Nu te mai poți duce înapoi la culcare.

Înțeleg că nu toți puteți sta acasă în această perioadă, dar cei ce puteți, și doriți să aveți o experiență spirituală din toate acestea, folosiți înțelept acest timp.

Folosiți acest timp pentru a vă procesa propriile emoții, oricum apar ele în viața voastră.

Folosiți-l pentru a ajunge să vă cunoașteți intim și profund. Folosiți-l pentru a vă rearanja viața și valorile.

Folosiți-l pentru a reflecta la lucrurile pe care le-ați pierdut, dar și la cele pe care le veți câștiga.

Recunoașteți că viața nu va mai fii niciodată la fel, dar asta înseamnă și că poate fii mai bună decât înainte.

Păstrați viziunea unei lumi mai bune pentru toți. O lume mai frumoasa, mai conectată, mai prosperă, și mai echilibrată decât înainte.

Sugestii ce te pot ghida

1 Urmărește-ți discursurile interioare

Când suntem într-un stadiu de frică sau anxietate, gândurile noastre tind să fug cu noi. Începem să ne imaginăm cele mai rele scenarii și ne repetăm la nesfârșit cât de rele sunt lucrurile și cât de teribile vor fii în continuare. Deși este important să conștientizezi felul în care te simți, urmărește-ți discursul interior. Când te trezești prins în grija lucrurilor ce nu s-au întâmplat și anxietate pentru viitor, adu-ți conștiința înapoi în prezent. Concentrează-te pe aici și acum. Încearcă să-ți spui ceva plăcut sau schimbă-ți gândul cu unul de recunoștință.

2 Vizualizări

Dacă te simți anxios cu privire la sănătatea ta sau a unei persoane dragi, fă o simplă vizualizare. Închide ochii și imaginează-ți corpul tău, sau al persoanei dragi, într-o stare de sănătate perfectă. Vizualizează o lumină albă în jurul corpului tău sau al lor. Realizează că această lumină albă este mereu prezentă și te protejează în permanență.

3 Uită-te cât mai puțin la media

Deși este important să fii informat, creierele și corpurile noastre pot suporta doar o cantitate finită de informații. Limitează tipul de conținut pe care îl consumi și amintește-ți să te concentrezi și pe ceea ce e bun, nu doar pe frică. Ființele umane sunt incredibil de optimiste, și există atât de mult bine acum în lume. Încearcă să îl cauți, și îl vei găsi.

4 Recită mantre

Iată câteva dintre preferatele mele, cu care lucrez în această perioadă:

  • ”Și asta va trece.”
  • ”Astăzi aleg să fiu împăcat.”
  • ”Sunt puternic și sănătos.”
  • ”Am încredere în desfășurarea vieții mele.”
  • ”Totul este bine.”
  • ”Radiez sănătate.”
  • ”Sunt suficient de puternic/ă să trec peste orice mi-ar ieși în cale.”

Recită aceste mantre în minte pentru 10-15 minute, în timpul meditației, sau spune-le pur si simplu pe parcursul zilei de 100 de ori sau până când simți efectul cuvintelor.

5 Crește-ți vibrația

Orice lucru pe care te concentrezi, crește, așa că folosește acest timp pentru a te concentra la lucrurile care îți aduc fericire, lumină și energie. Petrece-ți timpul în recunoștință, numără-ți binecuvântările, găsește moduri prin care poți fii de folos celorlalți, și concentrează-te pe modul în care poți scoate ce e mai bun din orice situație ce ți-a fost prezentată. Ești puternic, și nu uita că sufletul tău are un plan.

 

Sursa: https://foreverconscious.com/a-time-of-collective-awakening-2020