Dacă nu ai știut până acum, ei bine află că este foarte simplu să îți faci chiar tu un baton de afumare, creat special pentru nevoile tale, cu plantele cele mai potrivite intenției pe care o ai.

Acestea pot fii simple, conținând o singură plantă, sau poți face batoane mai complexe cu diferite ierburi, lemne și rășini.

Aceste batoane făcute în casă sunt grozave pentru a-ți împrospăta aerul din casă, dar și pentru a elimina energiile negative sau stagnante.

Posibilitățile sunt aproape infinite, însă mai jos vei găsi o listă completă cu cele mai comune ierburi folosite pentru afumare, dar și proprietățile magice pe care le are fiecare dintre ele.

Cedru

Cedrul este o plantă sacră în multe dintre culturi. Oamenii l-au folosit pentru elimina energiile negative, pentru a aduce influențe bune, chiar și pentru a bine cuvânta o casă nouă atunci când cineva se mută. Am menționat și că miroase grozav?

Salvie albă

Una dintre cele mai cunoscute plante folosite în timpul ceremoniilor este salvia albă. Unii spun că le poate schimba starea de spirit dar și energiile dint-o cameră, prin urmare este adesea arsă după o ceartă sau atunci când cineva este supărat. De asemenea, este folosită pentru meditație, curățare și purificare.

Iarba dulce

Aceasta este una dintre cele mai sacre plante ale Nativilor Americani. Iarba Dulce este acea iarbă pe care o ai văzu-o împletită în magazinul nostru. Atunci când arde, are o aromă dulce și ușoară. Adesea Iarba Dulce este arsă după ce s-a ars Salvie Albă.

Tămâia

Tămâia este rășina uscată a copacului African Olibanum. Cel mai probabil știi de ea din ceremoniile creștine. Este asociată cu meditația, vindecarea, curățarea și protejarea sufletului încă din timpurile cele mai străvechi. Se poate arde într-o cameră pentru a ușura unei persoane tranziția spre moarte.

Smirna

Smirna este tot mai întâlnită în zilele noastre, ea este rășina unui arbust cu foarte puține frunze. Egiptenii din antichitate o foloseau pentru tămăduire dar și pentru îmbălsămarea cadavrelor.  În zilele noastre este adesea folosită pentru meditație, spiritualitate, fericire, transformare, putere, încredere și stabilitate.

Trandafirul

Mulți asociază trandafirul cu dragostea și romantismul, însă acesta este cu succes folosit și pentru meditație și liniște.

Lavanda

Florile uscate de lavandă emană o mireasmă ușoară și revigorantă, atunci când sunt arse. Ea este folosită pentru a aduce calm, un somn liniștit și fericire. Poți încerca să arzi lavandă pentru a combate insomnia, depresia, supărarea, amărăciunea și anxietatea.

Ienupărul

În unele locuri, ienupărul este ars în ritualuri de purificare a templelor de asemenea, acesta era folosit pentru imunizare în timpul epidemiei de ciumă. În vremurile moderne, este folosit pentru a învigora mintea și trupul atunci când sunt obosite.

Pelinul

Tradițional este folosit pentru a curăța energiile și pentru a scăpa de negativitate, însă pelinul are și capacitatea de a stimula visele, prin urmare mulți îl ard înainte de culcare.

 

Cred că nu mai este nevoie să vă spun că, toate acestea, dar și multe altele, le puteți găsi în magazinul nostru.