În luna aprilie, va avea loc o configurație planetară remarcabilă pe care veți dori să o notați în calendarul vostru: Jupiter se va alătura lui Neptun în zodia Peștilor, în a doua săptămână a lunii aprilie.

Ce este atât de "remarcabil" în asta?

În primul rând, acest aspect special în acest semn special nu s-a mai întâmplat din 1856, când s-au întâlnit pe 17 martie. Jupiter poate trece prin Pești la fiecare 12 ani, dar călătoria lui Neptun prin acest semn este mult mai puțin frecventă, ceea ce face ca întâlnirea sa cu Jupiter acolo să fie o chestiune mult mai rară.

Dar luați în considerare și faptul că ambele planete sunt legate în mod direct de Pești, din punct de vedere simbolic, Jupiter fiind în general guvernatorul Peștilor, iar Neptun fiind corpul ceresc pe care majoritatea astrologilor moderni îl asociază cu acest semn. Oricum ar fi, este destul de evident că ambele corpuri cerești au o rezonanță cu Peștii, de aici rezultând faptul că această aliniere iminentă semnalează cu siguranță o amplificare majoră a principiului Peștilor și a tot ceea ce implică acesta.

 

Ce anume implică asta?

În condițiile în care Peștii sunt prin excelență simbolul al marelui "ocean al ființei", ca să zicem  așa, putem vedea acest lucru ca semnul ce ne arată deschiderea unui potențial extraordinar al inconștientului colectiv, un moment în care proverbialul "voal" se subțiază și ne putem bucura brusc de un acces mai ușor la idei subtile, concepte și impulsuri creative - poate chiar un contact cu inteligențele de dincolo de voal. Cel puțin, ar trebui să fie o perioadă în care imaginația omenească va fi deosebit de bogată în oferte, iar ideile vor putea fi culese din fluxul mental colectiv ca niște fructe la îndemână.

Ca orice configurație importantă, bineînțeles că nu va aduce numai curcubee și unicorni – ea va fi simțită diferit de fiecare, în funcție de astrograma și atitudinea fiecăruia. Fără îndoială, vor exista persoane care vor folosi această energie pentru a evada și mai mult din realitate, decât fac deja asta, prin intermediul drogurilor, alcoolului sau chiar al ideologiilor și religiilor extremiste. Și este tentant să ne întrebăm dacă nu cumva vor exista și unele probleme care implică apa, oceanul sau inundațiile, în această perioadă.

Dar pentru cei care sunt mai creativi sau mai înclinați spre spiritualitate, cred că acest lucru oferă o ocazie deosebit de rară de a atrage energiile creative, imaginare, psihologice și spirituale ale cosmosului, fie că este vorba de artă, poezie, muzică, scriere, fotografie, meditație, dans sau călătorii.

 

Privind la conjuncția Jupiter/Neptun anterioară

Privind mai în detaliu această problemă, am decis să mă întorc î timp  și să cercetez ce s-a întâmpla în jurul ultimei conjuncții dintre cele două - în jurul datei de 17 martie 1856 - pentru a vedea dacă apar indicii cu privire la ceea ce ne putem aștepta în aprilie anul acesta. Câteva lucruri au ieșit în evidență:

 

* Compozitorul Richard Wagner și-a terminat celebra partitură pentru Die Walküre pe 23 martie 1856, la doar șase zile după conjuncția exactă.

* Mauviene, primul colorant organic sintetic, a fost descoperit în aceeași lună - ceea ce a dus la nașterea industriei chimice.

Totuși, și mai interesante au fost unele dintre persoanele născute în acea perioadă. Printre acestea se numără:

* Booker T. Washington s-a născut pe 5 aprilie: Educator american și lider proeminent al comunității afro-americane, Washington este considerat la scară mondială ca fiind o inspirație puternică atât în comunitatea sa, cât și în afara ei.

* Psihologul Sigmund Freud s-a născut pe 6 mai (cu doar două zile înainte ca Jupiter să părăsească Peștii și să intre în Berbec). El avea să devină în cele din urmă nu doar "părintele psihologiei moderne", ci și individul care, fără îndoială, este cel mai responsabil pentru popularizarea ideii de "minte inconștientă" - noțiunea că există un vast ocean de ființe care se află sub suprafața vieții conștiente.

Pentru a rezuma, aș spune că exemple ca acestea arată în mod distinct că această combinație de energii celeste va fi într-adevăr o perioadă în care va avea loc o mare deschidere a imaginației noastre colective, a așa-numitului "inconștient" și poate chiar a supraconștientului - dacă este folosit în mod constructiv.

 

Considerații legate de sincronizare

Așadar, când ar trebui să acordăm cea mai mare atenție acestei energii?

În timp ce conjuncția efectivă în Pești are loc, din punct de vedere tehnic, pe 12 aprilie, cred că putem spune că influența sa va fi deosebit de puternică timp de o săptămână de o parte și de alta, și ceva mai puțin puternică timp de una sau chiar două luni de o parte și de alta. Este chiar posibil ca această energie să acționeze ca un fundal subtil pentru întregul an, în afară de orice alte lucruri s-ar putea întâmpla pe parcursul anului 2022.

Și, bineînțeles, orice influență (sau putere) pe care o are asupra ta va depinde foarte mult de locul în care se încadrează în astrograma ta și de aspectele pe care le face (precum și de aspectele tale natale față de aceste planete). Va fi deosebit de interesant de văzut cum îi va afecta pe cei cu planete cheie sau cu plasamente în casa Peștilor - în special Soarele, Luna și Ascendentul.

 

În orice caz, distracție plăcută la navigarea pe aceste valuri!