Tocmai ce a început un nou an plin de oportunități și energii proaspete . Deși 2021 poartă unele teme similare cu 2020, în special în prima jumătate, are tot o dată și o energie extrem de creativă ce ne oferă inspirația de a scoate tot ce e mai bun din locul în care am aterizat.

2020 a adus atât de multă schimbare, iar 2021 va aduce și mai multă inovație, și abilitatea de a ne extinde mințile și modurile în care alegem să ne trăim viața. 2021 ne cere să fim prosperi, extra creativi și să gândim înafara normelor.

Hai să aruncăm o privire asupra celor mai importante energii cosmice și aliniamente ce vor avea loc în 2021, pentru a vedea la ce să ne așteptăm:

Numerologie

2021 este un an de 5 în numerologie. Un an de 5 aduce creativitate, aventură, libertate. 5 reprezintă toate elementele – pământ, aer, foc, apă și spirit – și ne permite să lucrăm în armonie și unitate cu ele.

5 este asociat și cu pântecul sau puterea feminină. Este un an fertil ce ne permite să plantăm semințe și să le vedem cum cresc. Oricare a fost spațiul care s-a curățat în 2020, acum va germina o nouă viață.

Era Vărsătorului

Este de necontestat faptul că vedem unele teme importante ale Erei Vărsătorului pe tot parcursul anului 2021. Iar acest fapt se datorează în esență conjuncției lui Saturn și Jupiter ce a avut loc pe 21 Decembrie 2020, în semnul Vărsătorului. Această conjuncție va modela multe dintre temele pe care le vom vedea în 2021.

În Februarie avem și o aliniere de patru planete în Vărsător, creând ceea ce e cunoscut sub numele de stelium.

Energia Vărsătorului aduce tehnologie, inovație și comunitate. La nivel profund, aduce conectarea cu vindecătorul interior prezent în fiecare dintre noi.

La nivel global, această energie puternică a Vărsătorului poate crea idea de a lucra împreună și de a ne uni pentru binele comun. Deși există acest sentiment de uniune într-Unul, trebuie să fim atenți să nu ne pierdem scânteia individuală sau să nu cădem într-o mentalitate de tipul ”gândirii de grup”. Trebuie să echilibrăm această ideea de a ne concentra pe nevoile întregului și a grupului, fără să ne sacrificăm prea mult nevoile individuale.

Martre intră în pătrar cu Saturn

Dacă îți amintești în 2020 Marte și Saturn au intrat de două ori în pătrar între lunile august-septembrie. Aceste aliniamente au fost volatile și au contribuit la neliniștea pe care am văzut-o atunci în lume. Acest aliniament din 13 ianuarie 2021 nu este la fel de puternic ca cele de anul trecut, însă poate indica prezența unor teme similare. De asemenea, există potențialul pentru încheierea energiilor volatile pe care le-am simțit la nivel personal încă din august-septembrie 2020.

Mercur retrograd în semne de aer

În ultimii ani, Mercur a fost retrograd în general în semne de apă. În 2021 însă, acest lucru se schimbă iar de acum Mercur va intra în retrograd, în majoritatea timpului, în semne de aer.

Aceste semne includ Vărsătorul, Gemenii și Balanța iar ele ne guvernează minte, gândurile, procesele de gândire și felul în care alegem să gândim despre lucruri.

Cu Mercur retrograd în semne de aer, suntem încurajați să ne extindem dimensiunea minții, și să găsim noi moduri de gândire. Mintea noastră trebuie să se extindă, tiparele noastre de gândire repetitive trebuiesc rupte, iar Mercur retrograd din 2021 ne va ghida pentru a face asta.

Iată datele în care Mercur va fii retrograd în 2021:

  • 30 ianuarie – 20 februarie
  • 29 mai – 22 iunie
  • 26 septembrie – 18 octombrie

Saturn intră în pătrar cu Uranus

Aceasta este cea mai importantă caracteristică a anului 2021! Oriunde apare Uranus, energia sa aduce mereu un pic de imprevizibilitate. Poate aduce șocuri și surprize, dar și puterea de a ne trezi.

În timp ce Uranus face aceste aliniamente intense cu Saturn, putem vedea inovații, neliniște, rebeliune și o reconstrucție completă a societății și a sistemului. Uranus reprezintă libertatea, schimbarea și revoluția, pe când Saturn reprezintă tradițiile străvechi, responsabilitatea și granițele. În timp ce aceste se vor lupta, vom vedea cum cele două dinamici ce trag și se împing în același timp.

Acest aliniament poate evidenția și starea mediului înconjurător, și are potențialul de a declanșa dezastre naturale. Este evident că trebuie să fim extrem e atenți la modul în care tratăm planeta în 2021.

Saturn și Uranus vor crea aliniamente de trei ori:

  •  17 februarie
  • 14 iunie
  • 24 decembrie

Neptun intră în pătrar cu Nodurile Lunare

Acesta este un eveniment pe care îl simțim începând cu sfârșitul lui 2020, dar va fii mult mai intens pe parcursul lunilor ianuarie și februarie 2021.

Neptun care se aliniază cu Nodurile Lunare, indică decepții și iluzii, nimic nu este ceea ce pare. Ne ghidează să privim dincolo de iluzii și, în schimb, să ne uităm în interior. Este posibil să ni se pară greu să avem încredere în ceea ce am crezut cândva, prin urmare trebuie să ne îndreptăm spre propria noastră intuiție și cunoaștere interioară.

Oricând o planetă atinge Nodurile Lunare, acest fapt indică desfășurarea unui anumit nivel de soartă sau destin. Pare că, iluziile ce se destramă, sunt acelea ce ne sunt destinate. Atunci când vălul se ridică, vom putea vedea un adevăr mai profund.

Fii atent la adevărurile profunde ce îți sunt arătate în această perioadă, și nu te teme să ridici vălul pentru a vedea ce este în spate.

Anul nou astrologic

Pe 20 marie vom ave echinocțiul, iar o dată cu el începutul noului an astrologic, care are loc atunci când Soarele intră în primul semn zodiacal, Berbecul. Începând cu acest moment vom începe să vedem ce ne aduce cu adevărat 2021.

Eclipsele

2020 ne-a adus un total de șase eclipse! Iar în acest an vom ave patru, un număr mult mai tipic însă, vom avea și o eclipsă de Lună Însângerat. Nu am mai avut o astfel de eclipsă din ianuarie 2019. Aceste sunt extrem de puternice și indică o curățare și purificare majoră. Ele pot aduce și volatilitate. Iată întreaga listă a eclipselor din 2021:

  • 26 mai – Eclipsă de Lună Însângerată în Săgetător – aceasta este legată de eclipsa de Soare în Săgetător din 14 decembrie 2020
  • 10 iunie – Eclipsă Solară Anulară în Gemeni – aceasta este legată de Eclipsa de Lună în Gemeni din 30 noiembrie 2020
  • 19 noiembrie – eclipsă de Lună în Taur – aceasta este prima eclipsă în Taur din 2014, și aduce începutul unui nou ciclu
  • 4 decembrie – eclipsă totală de Soare în Săgetător – această eclipsă încheie ciclul eclipselor în Gemeni/Săgetător cu care am lucrat din mai 2020 și reprezintă un punct de încheiere.

Jupiter în Pești

Jupiter trece prin Vărsător, înmuindu-și un pic degetele în Pești pe 13 mai 2021. Însă șederea sa în Pești nu este una lungă, întrucât Jupiter va intra în retrograd croindu-și drum înapoi în Vărsător pe 28-19 iunie, unde va sta până pe 31 decembrie.

Deși 31 decembrie 2021 este data oficială în care vom simți aceste energii ale lui Jupiter în Pești, putem simți un pic gustul a ceea ce urmează, în acea perioadă de trei luni în mijlocul lui 2021.

Jupiter în Pești este magic și mistic, extrem de creativ și spiritual. Sub influența acestei energii imaginația noastră se poate extinde pentru a atinge noi culmi de asemenea, este mai ușor să ne deblocăm abilitățile transcendentale sub influența acestei energii.

Conjuncția lui Venus și Marte

Venus și Marte  se aliniază la fiecare 2 ani, și aduc unele energii magice atunci când o fac! Aliniamentul lor de pe 13 iulie 2021, indică armonie între feminin și masculin sau energiile yin și yang. Acest aliniament poate fii favorabil și pentru dragoste și romantism.

Portalul Leului 88 Luna Nouă

Portalul Leului este mereu un moment special din an în care suntem martori la ascensiunea lui Sirius, Soarele nostru spiritual. În timp ce Sirius își va începe ascensiunea la sfârșitul lui iulie, pe 8 august va avea parte de mai multă atenție datorită codului numerologic 88, ce are puterea de a activa coduri de lumină și ADN-ul nostru. În 2021, 8 august va aduce și o Lună Nouă în Leu, un moment de o energie spectaculoasă pentru manifestări și lucrul cu lumina. Aceasta este o perioadă pentru setarea intențiilor de dragoste și vindecarea întregii planete.

Venus retrograd

Venus intră în mișcare retrogradă pe 19 decembrie 2021, în semnul Capricornului. Gândește-te la ce s-a întâmplat când Venus a fost retrograd în mai 2020, este posibil să descoperi că evoluezi și crești în ceea ce ai început în acea perioadă. Venus retrograd reprezintă o perioadă de vindecare și trezire. De asemenea, este o perioadă minunată pentru iertare și pentru vindecarea vechilor răni ale inimii.

2021 aduce unele hopuri și zbuciumări, dar ne oferă și darul creativității și inovației. Acesta este un an în care poți cu adevărat să îți lărgești orizonturile minții, ieși din zona ta de confort și încearcă lucruri noi.