Saturn își va începe retrogradarea anuala pe 10 mai și o va încheia pe 28 septembrie 2020

În această perioadă, Saturn va trece prin primele grade ale Vărsătorului, dar va intra înapoi în Capricorn pe 1 iulie, unde va rămâne pentru restul perioadei în care va fii retrograd.

Saturn nu se va întoarce în Vărsător până pe data de 17 decembrie, dar o dată ajuns acolo, va rămâne pentru următorii doi ani și jumătate, devenind unul dintre cei mai importanți protagoniști pentru multe dintre temele ce vor veni.

Pentru a îți oferi un mic demo, Saturn în Vărsător este o energie cheie în 2021, datorită aliniamentului pe care îl creează cu Jupiter. Însă acest aliniament va avea propriul lui articol, în care vom vorbi mai multe despre această energie este din ”Era Vărsătorului”, locul spre care ne și îndreptăm.

Însă, înainte să explorăm energia lui Saturn în Vărsător și minunatul aliniament pe care îl face cu Jupiter, trebuie mai întâi să trecem peste această retrogradare și această ultimă vizită în Capricorn.

Ultima vizită a lui Saturn în Capricorn

Saturn a intrat în Capricorn încă din Decembrie 2017. În această perioadă am fost bombardați cu lecțiile lui Saturn. Iar asta pentru că Saturn iubește să fie în Capricorn, și aici poate să îți exprime pe deplin calitățile.

Pentru Saturn, să fie în Capricorn este un fel de reîntoarcere acasă sau renaștere. Precum în toate renașterile, natura și calitatea planetei devin mai puternice și mai conectate cu locul spre care ne îndreptăm, mai multe decât cu locul din care venim.

Saturn intrând în retrograd înapoi în Capricorn, este asemeni ultimului pas din călătorie. Va reveni în confortul casei sale pentru ultima dată pentru a se asigura că a colectat toată înțelepciunea pe care a găsit-o.

Iar acest lucru se va oglindi și în viețile noastre.  Orice am fii făcut încă din 2017, acum va fii evidențiat, iar Universul se va asigura că am strâns toată înțelepciunea și lecțiile de care am avut nevoie.

În timpul acestei retrogradări a lui Saturn, va exista un echilibru între acceptarea cadourilor dar și înnodarea capetelor desfăcute.

În această perioadă, este posibil să avem sentimentul că suntem recompensați pentru tot efortul, dar este posibil să fim și chemați să revizităm trecutul și să ne uităm pentru ultima dată la unele lucruri.

Saturn nu se va mai întoarce în Capricorn pentru următorii 28 de ani, prin urmare va dori să fie foarte sigur că munca este încheiată.

Ca să înțelegi prin ce lecții și lucruri ai trecut, gândește-te la cele mai importante teme care au fost prezente în viața ta încă din 2017.

În ce direcție ai fost ghidat să pășești și să-ți asumi responsabilitatea? Unde ai fost îndrumat să setezi bariere și unde să le dărâmi?

În ce zone din viața ta ai simțit că primești dragoste dură?

Răspunsurile la aceste întrebări sunt, cel mai probabil, date de Saturn.

Ce va aduce Saturn retrograd în 2020

Acest Saturn retrograd, este posibil să aducă amintiri din copilărie și din relațiile pe care le-am avut cu tatăl sau cu bărbații din viața noastră. Este posibil chiar să declanșeze conexiunea noastră cu energia masculină în general.

Este posibil să fim ghidați să avem o abordare mai masculină atunci când creăm structuri, ordine și rutină în viața noastră. Este posibil chiar să simțim nevoia să acționăm rapid sau să reparăm lucrurile pentru ca ele să devină mai puternice și mai trainice.

Saturn ne va cere și să ne uităm la ceea ce am lucrat în ultimele 6 luni, și să ne gândim dacă suntem mulțumiți de modul în care ne-am petrecut timpul.

Saturn guvernează timpul, deși poate fii și planeta dragostei dure, vrea să fim fericiți de modul în care ne petrecem timpul. Vrea să fim siguri că ne folosim timpul de aici pentru a lucra la lecțiile sufletului nostru și să nu devenim prea distrați.

Desigur că, distracțiile sunt parte a vieții și parte din proces, dar Saturn este aici pentru a fii vocea rațiunii pentru a ne readuce pe calea care știm să este reala, adevărata cale a sufletului nostru.

Saturn nu ne va șterge lacrimile în timp ce luptăm, dar ne va șopti a ureche – ”continuă, poți face asta, ești născut pentru asta.

Saturn reprezintă munca asiduă, dar tipul corect de muncă. Saturn vrea să lucrăm la lucrurile care ne sunt menite, nu la cele ce nu sunt.

Saturn vrea să renunțăm la mintea noastră de primată. Vrea să ne învețe că suntem înțelepți și capabili, și să fim responsabili de viețile noastre.

Gândește-te dacă asta rezonează cu tine acum. Știu că mulți dintre noi am simțit că 2020 nu este de partea noastră, dar Saturn ne îndeamnă să gândim mai bine.

Ne încurajează să vedem pe ce ne putem concentra, mai mult decât pe ce nu putem. Ne încurajează să ne scufundăm în lecțiile ce ne sunt prezentate. Ne încurajează să punem piciorul în prag și să luăm responsabilitatea pentru persoana ce ne dorim să fim în acest moment.

Cum vrem să fim când vom ieși din asta? Ce vrem să spunem când când se va apropia de sfârșit și ne vom uita înapoi la acest an?

Deși este important să fii blând, iubitor și răbdător, cu tine și cu călătoria noastră din acest an, Saturn este vocea ce ne încurajează să scoatem ce e mai bun din ceea ni s-a dat.

Ne împinge pentru a continua să urcăm muntele, și să știm că suntem suficient de puternici pentru a ne descurca cu orice ne vine în cale. În timpul acestui Saturn retrograd puterile noastre pot fii refăcute.

Pe măsură ce revizităm trecutul și privim înapoi sub această energie încetinită a retrogradării, ni se poate reaminti că am fost cu toții pregătiți pentru acest moment.

Dacă privim în trecut, putem vedea că am fost pregătiți pentru orice se întâmplă acum și orice este destinat să urmeze.

Privește înapoi în viața ta și vezi cum te-a pregătit Universul pentru acest moment.

Cu Saturn ce revizitează colțul cerului pentru ultima dată, asigură-te că ești deschis pentru întreaga înțelepciune ce îți stă la dispoziție.

Deschide-ți brațele și primește lecțiile ce-ți sunt trimise în cale, și păstrează cuvintele lui Saturn aproape de tine ­– ”hai, poți face asta, ai fost născut pentru asta.

Sursa: https://foreverconscious.com