Pe 13 aprilie 2021, Soarele va intra în aliniament cu planeta zeiță Eris

Eris a fost descoperită abia în 2005, așa că energia sa în astrologie este foarte nouă, însă acum când vină alături de Soare este un moment perfect pentru a o introduce.

Eris se află dincolo de Pluto și este considerată o planetă pitică. Este interesant de notat că, descoperirea lui Eris a dus la categorisirea și lui Pluto ca fiind o planetă pitică, întrucât ambele planete sunt de aproximativ aceeași mărime.

Pluto este Lordul Lumii de Jos, iar Eris poate fii privită ca Zeița Lumii de Jos. Este posibil ca descoperirea sa să fie un semn că pavăm drumul spre mai mult echilibru între energiile feminine și masculine?

Zeița lumii de jos este un nume bun pentru Eris, ea este de fapt cunoscută ca Zeița Discordiei și conflictului. Energia ei este foarte asemănătoare cu cea a lui Pluto întrucât ambele poartă energii profunde și întunecate. Ambele energii ne încurajează să ne îmbrățișăm partea întunecată pentru a o transforma în lumină.

Eris în Mitologie

În mitologia Grecească, Eris era sora lui Marte. Ca Zeu al Războiului, Marte se credea că aduce frică și distrugere, iar Eris se credea că intensifică toate acestea. Îi făcea plăcere să creeze suferință iar acțiunile ei au dus la începutul Războiului din Troia.

Eris nu are chiar cea mai bună reputație, însă există o mare posibilitate ca această reputație să se datoreze felului în care femeile, chiar și cele mitice, au fost prezentate prin ochii patriarhatului. Eris poate aduce discordie și ceartă, dar nu o face fără vreun un motiv.

Asemenea lui Pluto, Eris ne provoacă și ne apasă butoanele atunci când este nevoie de transformare și schimbare. Aduce discordie doar atunci când  știe că din asta se va naște armonie.

Gândește-te la o orchestră. Atunci când toate instrumentele cântă la unison se creează o muzică minunată. Însă, dacă și un singur muzician începe să cânte disonant, se creează discordie. Acum, este posibil ca acel muzician să cânte în dezacord pentru că nu a exersat, dar se poate întâmpla și pentru că este plictisit și este gata pentru o nouă provocare.

Asta se poate întâmpla și în interiorul nostru atunci când nu mai suntem coordonați cu mintea, trupul și sufletul nostru. Se poate întâmpla pentru că suntem pregătiți să creștem și să atingem un nou stadiu de armonie.

Discordia intră în viețile noastre pentru a ne ghida pe această cale. Intră în viața noastră pentru ca noi să găsim noi moduri în care să ne rearanjăm și reorganizăm viața. Ne forțează fie să creștem, fie ne ghidează să mergem în interior pentru a găsi un tip intens de armonie și unitate.

Eris, războinica neînfricată

Eris este o războinică neînfricată și o rebelă. Ea a învățat să depășească judecățile celorlalți și nu o interesează ce cred ceilalți despre ea. Ea va face ceea ce simte și ceea ce crede să e bine, indiferent de modul în care va fii percepută.

Putem îmbrățișa energia de războinică a lui Eris dacă renunțăm la nesiguranță și găsim moduri de a trece dincolo de judecățile și credințele celorlalți despre noi.

Mulți dintre noi am învățat cum să ne cenzurăm și cum să dăm înapoi din cauza fricii. Însă Eris ne învață că nu mai este nevoie să facem asta.

Descoperirea ei a venit pentru a ne reaminti că vocile noastre merită să fie auzite și noi merităm să fi văzuți.

Fiecare dintre noi contează, și fiecare dintre noi are o poveste de spus și o esență de care este nevoie pe această planetă.

Zeița Ființei

Eris nu este cunoscută doar ca Zeița Discordiei și a Conflictului, dar și ca Zeița Ființei.

Iar aici putem începe să înțelegem cu adevărat potențialul și energia pe care această planetă o poate aduce.

Energie lui Eris este foarte inconstantă, aduce haos și agită lucrurile. Îi place să ne zdruncine cuștile, însă se crede că acest proces ne forțează să vedem lucrurile diferit. Se crede că acest proces ne ajută să găsim o cale prin care pur și simplu să fim.

Atunci când viața devine dură, atunci când atât de multe lucruri se schimbă, se scurg și plutesc în jurul nostru, adesea nu avem altă opțiune înafară de capitulare.

În timp ce suntem trași spre abis, cu cât ne luptăm mai mult cu valurile, cu atât mai repede ne vom scufunda. Nu este plăcut să fii tras spre abis, însă în acel moment învățăm adevărul capitulării. Învățăm arta de a fii.

În momente de haos grijile noaste se topesc, lăsându-ne așa cum suntem cu adevărat.

Iar asta încercă Eris să inspire. Energia ei ne inspiră să renunțăm la judecăți și să îmbrățișăm haosul vieții, pentru a găsi curajul să fim noi cu adevărat.

Eris și Soarele

În timp ce Eris se va alinia cu Soarele pe 13 aprilie, vezi dacă te poți conecta cu această energie.

Vezi dacă poți găsi moduri în care să capitulezi și pur și simplu să fii. Vezi dacă te poți conecta la orice discordie din viața ta pentru a găsi moduri creative în care să o transformi într-o frumoasă armonie.

Deși  Eris și Soarele se întâlnesc în fiecare an, în 2021 energia ei este activată și intensificată la noi nivele deoarece, este și în pătrar cu Pluto, Lordul Lumii de Jos.

Eris și Pluto sunt în acest pătrar de ceva timp și, deși această energie nu este nouă, poate fii intensificată de prezența Soarelui.

Pluto și Eris au ambele energii puternice ce pot aduce schimbări radicale, dar și nevoia de a face o tranziție radicală în viețile noastre. Întrucât ambele sunt considerate planete cu o conștiință înaltă, prezența lor poate declanșa și trezirea spirituală și energie corelată cu noaptea întunecată a sufletului.

Folosește această energie pentru a-ți accesa puterea, ai mai multă încredere în instinctele tale și fă lucruri îndrăznețe dacă este nevoie.

Sursa: https://foreverconscious.com