Bine ați venit la cel mai complet ghid pentru bolurile cântătoare de cristal! În acest articol, vom vorbi despre modul în care se cântă la un bol de cristal, despre beneficiile lor pentru sănătate, despre modul în care sunt fabricate, despre semnificația bolurilor colorate și notele lor ce rezonează cu chakrele, despre originea și istoria lor și despre ceea ce face bolurile de cuarț speciale. Haideți să începem!

 

Introducere

Vindecarea prin sunet, cunoscută și sub numele de terapie prin sunet, este practicată încă din cele mai vechi timpuri. Conceptul de terapie prin sunet se bazează pe ideea că fiecare parte a corpului tău creează o vibrație care rezonează într-un anumit mod. Altfel spus, vindecarea prin vibrații se bazează pe ideea că totul în univers - inclusiv corpul nostru - se află într-o stare de vibrație.

Atunci când corpul tău este dezechilibrat, pot apărea boli. Adică, boala este cauzată de un blocaj care împiedică organul în cauză, să vibreze la frecvența sa sănătoasă. Vindecarea prin sunet funcționează prin trimiterea de unde sonore în tot corpul dumneavoastră, ceea ce aduce armonie prin oscilație și rezonanță. Acest lucru ajută la restabilirea echilibrului organismului, care la rândul său vă ajută să vă vindecați.

Bolurile sunt adesea utilizate în terapia prin sunet. Un tip de boluri utilizate în mod obișnuit în sunt cunoscute sub numele de boluri de cristal, boluri de cuarț sau boluri de sticlă. Utilizarea acestor boluri poate avea un efect benefic semnificativ asupra vindecării minții și corpului dumneavoastră, mai ales atunci când sunt combinate cu afirmații pozitive sub formă de mantre și incantații.

Unul dintre motivele pentru care se utilizează boluri de cristal este datorită faptului că, se crede că organismul nostru este alcătuit din structuri cristaline. Din acest motiv, se crede că bolurile de cristal afectează în mod semnificativ toate organele și celulele corpului dumneavoastră. În plus, frecvența undelor cerebrale și starea de conștiință pot fi încărcate pozitiv de vibrațiile care sunt create în timpul meditației cu boluri.

În această postare, vom discuta despre bolurile de cristal, dar și despre istoria și originea lor. De asemenea, vom discuta despre modul în care sunt fabricate aceste boluri, ce le face speciale și explicăm în detaliu cum să folosiți un bol cântător de cristal. Vom discuta apoi despre proprietățile vindecătoare ale bolurilor, despre modul în care vindecarea cu ajutorul sunetului vă poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală și despre lucrurile de care trebuie să țineți cont atunci când vă gândiți la achiziționarea unui bol cântător de cristal. Încheiem apoi prin compararea bolurilor de cristal cu bolurile  tibetane, care sunt un alt tip popular de bol cântător realizat dintr-un amestec străvechi de metale.

 

Ce este un bol de cristal pentru cântat

Bolurile cântătoare de cristal sunt fabricate din cuarț pur (în esență 99,8% cuarț silicios) și nisip într-o matriță de filare, într-un proces care încălzește amestecul la aproximativ 4000 de grade.

În general sunt transparente sau maturate și sunt fabricate într-o varietate de dimensiuni, variind de la 5 la 24 de centimetri. Bolurile de cristal transparent sunt, în general, mai ușoare, mai mici și pot cânta în timp ce sunt ținute în mână. În timpul procesului de fabricație, bolurile de cristal pot fi "programate" pentru a crea sunete specifice cu ajutorul tehnologiei digitale, în funcție de nevoile individuale. Atunci când cântă simultan, unele boluri se armonizează între ele.

Corpul are o afinitate naturală pentru cuarț. La nivel molecular, celulele noastre conțin siliciu, care ne echilibrează energiile electromagnetice. Cristalul acționează ca un oscilator, amplificând și transmițând tonul pur. Deoarece sunetul afectează activitatea undelor cerebrale, se poate intra într-o stare de conștiință modificată. Deoarece sunt afectate diferite părți ale creierului, este probabil ca acestea să elibereze diferiți hormoni și substanțe neurochimice.

Se crede că bolurile

de cristal produc un sunet vibrațional care rezonează cu chakra corpului. Se spune că o serie de terapii cu boluri de cristal pur ajută la reechilibrarea corpului pentru a atinge o sănătate optimă. Se crede că această terapie transmite energie către aura dumneavoastră și vă afectează direct activitatea undelor cerebrale, susținând o stare de conștiință îmbunătățită. Bolurile de cristal sunt instrumente puternice care pot ajuta la vindecarea afecțiunilor mentale și fizice.

 

Istoria și originea bolurilor cântătoare de cristal

Bolurile  și-au început călătoria în perioada antică a budismului. Se crede că bolurile făceau parte integrantă din practicarea budismului. În pofida acestor origini, terapia prin sunet a călătorit prin multe religii și culturi de-a lungul istoriei lor.

Semnificația sunetului și rolul său important în susținerea spiritului uman și a sănătății noastre fizice, mentale și emoționale, a fost bine cunoscută de-a lungul generațiilor. Strămoșii noștri au practicat terapia prin sunet și vibrații pentru a rezona cu centrele energetice ale corpului sau chakrele și pentru a susține sănătatea optimă.

La începutul istoriei lor, bolurile au fost confecționate folosind diferite metale. În conformitate cu o veche formulă tibetană, multe boluri au fost realizate din "panchaloga", care este un cuvânt sanscrit care înseamnă un aliaj de cinci metale care include cupru, zinc, fier și urme de aur și argint. Aceste boluri sunt cunoscute în mod obișnuit sub numele de boluri tibetane de cântat.

În timp ce bolurile din metal sunt încă foarte comune, tehnologia modernă a permis inventarea bolurilor din cristal, care necesită procese de fabricație complexe și capacitatea de a încălzi cristalul și nisipul la temperaturi extreme. Cristalele de cuarț pur îmbunătățesc sănătatea generală a corpului nostru.  Ca urmare, mulți doresc să beneficieze de ceea ce se crede că sunt proprietățile cristalelor vindecătoare.

 

Cum se fabrică bolurile cântătoare din cristal

Bolurile de cristal sunt realizate în cea mai mare parte dintr-un singur element natural: cuarțul pur. Acest cristal este modelat în formă de bol la 4000 de grade, întrucât ating această temperatură majoritatea impurităților sunt arse. Pentru diferite tipuri de boluri din cuarț se folosesc diferite metode de fabricație. De exemplu, pentru a face boluri maturate, matrița este filată în formă, în timp ce pentru a face boluri transparente, se folosesc tuburi de cuarț. Bolurile pot fi, de asemenea, fabricate folosind diferite tipuri de cuarț. De exemplu, bolurile din cuarț roz sunt o variantă des întâlnită.

În timpul procesului de fabricare, este foarte important să se ia în considerare tonul sunetului pe care produsul final îl va avea. Bolurile maturate au un ton mai ridicat cu o octavă în comparație cu bolurile din cuarț transparent.

Fiecare bol cântător din cuarț este adaptat digital la scara muzicală - C, D, E, F, G, A, B - care rezonează cu diferite chakre ale corpului dumneavoastră. Bolurile mai mari produc sunete mai profunde, care au un efect mai împământenitor și rezonează mai puternic cu aspectul fizic. Bolurile mai mici au un ton mai înalt care stimulează chakrele superioare și rezonează mai mult cu aspectul spiritual.

 

Ce face ca bolurile cântătoare din cuarț să fie speciale?

Fiecare celulă din corpul uman are o structură cristalină geometrică. Acest lucru ajută corpul dumneavoastră să rezoneze cu frecvențele cristalelor de cuarț. Deoarece bolurile din cristale de cuarț au capacitatea de a se alinia cu chakrele noastre, acestea sunt utilizate pe întreg Globul și sunt considerate a fi extrem de eficiente. De asemenea, produc cele mai pure sunete, care sunt ideale pentru meditație și vindecare.

Bolurile din cuarț transparent conțin șapte culori curcubeu care stimulează cele șapte centre energetice (sau chakre) ale corpului nostru. Acest lucru ajută la vindecarea ascultătorului prin transferul de lumină pură în aura umană. Unii vindecători alternativi cred că acest proces ne extinde conștiința și aduce o schimbare pozitivă în ea, ajutându-ne să ne aliniem cu sinele nostru adevărat, original. Se crede, de asemenea, că bolurile din cristalele de cuarț au capacitatea de a ne echilibra câmpul electromagnetic în timpul meditației cu ele.

Unii vindecători energetici susțin, de asemenea, că bolurile din cristal sunt mai eficiente decât bolurile metalice, deoarece metalul este străin de corpul uman. Mai mult, se crede că bolurile din cristal sunt aliniate la frecvența corpului nostru iar că acest lucru le face să fie cel mai dinamic și modern tip de instrument pe care îl putem folosi pentru terapia sonoră. Tot din acest motiv, mulți cred că bolurile de cristal sunt cele mai eficiente boluri.

 

Chakre și culori

Sunetele bolurilor din cristal corespund octavei sunetului din corpul nostru eteric. Sunetul poate fi tradus în culori, iar corpul poate fi văzut ca o frecvență care produce un câmp de culori aurice, care reflectă stările noastre emoționale de conștiință și, prin urmare, starea noastră fiziologică. Cristalul de cuarț pur conține întregul spectru de lumină, iar aceste boluri folosesc culori specifice care rezonează cu fiecare chakră:

 

 

 Chakra

Culoarea

Nota

Chakra Coroanei

Violet

B

Cel de-al treilea ochi

Indigo

A

Chakra Zeal

Magenta

G#

Chakra Gâtului

Albastru

G

Chakra Timusului

Turcoaz

F#

Chakra Inimii

Verde

F

Plexul Solar

Galben

E

Chakra Sacră

Oranj

D

Chakra Rădăcinii

Roșu

C

 

 

Cum să cânți la bolurile de cristal?

Cântatul la un bol de cristal este o activitate plăcută care ajută atât la vindecare, cât și la meditație. Se crede că, cristalele au o energie vie care atunci când rezonează cu energia ta, te poate ajuta să te simți fericit, calm și relaxat.

 

Pași pentru a cânta:

Folosiți bolul într-un spațiu liniștit și calm.

Dacă aveți un bol mare, vă rugăm să puneți inelul de cauciuc care vine cu bolul, pe o suprafață plană, apoi așezați bolul pe el.

În cazul bolurilor mai mici, poate fi preferabil să le țineți în mână pentru a le auzi mai bine.

Luați ciocanul sau ciocănelul.

Bateți ușor pe marginea exterioară a bolului și glisați ciocanul în jurul marginii exterioare.

Continuați să glisați cu o presiune constantă și fermă pentru a face ca sunetul să rezoneze în continuare.

Este posibil să trebuiască să exersați de câteva ori pentru a obține acel sunet perfect.

Folosiți întotdeauna o presiune ușoară în timp ce bateți bolul de cuarț, deoarece acestea sunt fragile. Atunci când sunt manevrate cu grijă, aceste boluri pot rămâne vibrante și frumoase întreaga viață.

 

Proprietățile vindecătoare ale bolurilor cântătoare din cristal

Civilizațiile antice din India, Africa, Europa și Orient au folosit de mii de ani sunetul și muzica pentru vindecare. Strămoșii noștri credeau că sunetul vibrațional sacru poate regla orice dezechilibru care ne afectează bunăstarea fizică sau emoțională. Pe baza acestui concept, se crede că terapia cu sunete de cristal, ne echilibrează chakrele și vă reenergizează câmpul auric.

Fiecare bol de cristal este acordat la un anumit sunet care rezonează cu o chakră specifică. Aceste boluri sunt, de asemenea, frumoase și scot sunete placute. Ele sunt folosite în vindecarea prin sunet, yoga și curățarea cristalelor, sunt folosite ce mai des la începutul și la sfârșitul meditației. Unii consideră că bolurile de cristal, atunci când sunt folosite în modul corect, pot produce cele mai calmante și vindecătoare sunete.

Un celebru oncolog, Dr. Mitchell Gaynor, a folosit terapia cu boluri de cristal pentru pacienții săi pentru a minimiza și a ameliora durerea, fără medicamente. Studiile sale susțin că terapia de vindecare prin sunet ajută la crearea unei armonii interioare naturale.

Bolurile din cristal sunt instrumente puternice care ne ajută să ne îmbunătățim starea de spirit și să ne liniștim sufletul. Unele dintre proprietățile vindecătoare ale acestor boluri includ următoarele:

 

Relaxarea minții

Mintea noastră procesează în mod constant gânduri, adesea într-o repetare perpetuă. Bolurile de cristal ajută la oprirea acestui proces de gândire, permițându-ne să ne relaxăm profund. Unele dintre beneficiile acestei terapii relaxante includ următoarele:

 

·         Reduce în mod eficient stresul și anxietatea

·         Ameliorează durerile fizice

·         Îmbunătățește claritatea mentală și emoțională

·         Curăță și echilibrează chakrele

·         Stimulează sistemul imunitar

 

Meditând cu un bol din cristal, vă puteți cufunda într-un sunet liniștitor, care stimulează vindecarea prin schimbarea tiparelor de gândire. Vindecarea are loc în mod natural în timp ce sunteți învăluit de sunetul copleșitor și magnific al bolului cântător.

 

Ajută la îmbunătățirea somnului

Bolurile din cristal au capacitatea de a încetini tiparele undelor cerebrale, creând mai multe unde delta. Acestea sunt undele dominante prezente în timpul somnului. În acest fel, ele ne pot ajuta la atingerea unui somn profund prin eliberarea stresului și a grijilor.

 

Cine toate pot beneficia de terapia cu boluri cântătoare din cristal?

 

Terapia cu boluri din cristal vă poate ajuta dacă:

 

·         Încercați să obțineți o relaxare completă a minții.

·         Doriți să vă îmbunătățiți  meditația și practica yoga.

·         Doriți să vă echilibrați chakrele (sau centrele energetice ale corpului).

Toată lumea se poate bucura de aceste beneficii ale utilizării utilizarea bolurilor cântătoare. Din cauza naturii vieții noastre moderne și industrializate, multe sunete pure și naturale de vindecare au dispărut din viața noastră. Nu mai auzim în mod obișnuit sunetele frumoase ale naturii, cum ar fi cântecul păsărilor, foșnetul frunzelor sau pârâiașele care curg. Din cauza zgomotelor înalte care ne înconjoară, mintea noastră încearcă să împiedice sunetele să ajungă la noi, într-un efort de a ne proteja de distragerea constantă a lumii din jur. În timpul acestui proces, chiar și sunetele benefice sunt filtrate.

Se crede că vibrația sonoră pură din bolurile de cristal poate ajuta la trezirea capacității de a auzi. Vibrația din aceste boluri de cristal de cuarț se deplasează prin corp, creând o senzație de meditație relaxată. Se crede că acestea ajută la aducerea sănătății și armoniei în viața ta prin echilibrarea chakrelor.

 

Sfaturi pentru alegerea bolului de cristal pentru cântat

Bolurile de cristal vin într-o varietate de mărimi, forme, tonuri și culori, iar unele au chiar și pietre prețioase îcrustate pe ele. Cel mai simplu mod este de a vă alege bolul este să îl alegeți pe cel care vi se pare potrivit pentru dumneavoastră. Acest lucru înseamnă să lași bolul să cânte și să încerci să interacționezi cu el emoțional și fizic. De asemenea, puteți asculta și pe internet cunetele lor pentru a vă face o idee despre cum sunt. Permiteți intuiției să vă ghideze. Odată ce ați ales tonul cu care vă conectați, luați în considerare dimensiunile și greutatea acelui bol de cristal.

Este important să fiți conștienți de afirmațiile și gândurile voastre în timp ce cântați la bolul de cristal. Procesul interior de gândire poate afecta sunetul. Puteți experimenta mai bine efectul puternic de vindecare al acestor boluri atunci când sunt folosite în mod deliberat și cu intenție.

 

Câțiva factori importanți de luat în considerare:

Faceți câteva cercetări. În funcție de nevoile dumneavoastră, decideți dacă aveți nevoie de un bol mare sau de unul mai mic. Determinați mărimea optimă pentru preferințele dvs. particulare.

Exersați cântatul la bol și vedeți cum vă puteți îmbunătăți experiența.

Manipulați-le cu grijă. Bolurile de cristal sunt delicate și se pot sparge dacă sunt lovite puternic.

 

 

Concluzie

Bolurile cântătoare de cristal sunt o modalitate de a onora înțelepciunea străveche prin intermediul tehnologiei modernă. Ele creează sunete frumoase care pot ajuta la schimbarea conștiinței și pot sprijini transformarea pozitivă.

Vă invităm să vă achiziționați astăzi propriul bol de cristal chiar din magazinul nostru!

Găsiți bolurile aici: https://www.hathorbooks.ro/58-boluri-tibetane?page=1

Sursa: https://www.shantibowl.com