La fiecare opt ani, Venus creează o stea perfectă cu cinci vârfuri sau un trandafir cu cinci petale, în drumul său pe orbita în jurul Soarelui. Cunoscută sub numele de Trandafirul lui Venus sau Steaua lui Venus, această formă geometrică perfectă amintește atât de frumusețea, cât și de ordinea care poate fi găsită în Univers.

 

Ciclul de 8 ani al lui Venus în jurul Soarelui, din punctul nostru de vedere de pe Pământ.

Pentru a crea „petalele”, Venus trece din stadiul de stea de dimineață la cel de stea de seară. Această tranziție este marcată de alinierea lui Venus cu Soarele, care este cunoscută sub numele de Punctul Stelar Venus.

Pe măsură ce Venus și Soarele se întâlnesc, Venus se transformă din stea de dimineață în stea de seară. Apoi, Venus intră în retrograd și se va alinia mai târziu din nou cu Soarele, pentru a deveni o stea de dimineață. Iar ciclul se repetă.

De la începutul anului 2022, Venus călătorește ca o stea de dimineață. Dar acum, pe 22 octombrie 2022, ea se va alinia cu Soarele și se va transforma încet, într-o stea de seară. Această transformare poate dura până la 80 de zile, timp în care Venus își unește energia cu centrul sistemului nostru solar.

La finalul acestei fuziuni, Venus se va separa încet de Soare și va apărea pe cerul de seară.

Se spune că Venus, când este pe cerul serii, ne ajută să activăm sentimentele de iubire și grijă de sine și să aducem frumusețe în lumea noastră interioară. Se spune că Venus de pe cerul dimineții ne ajută să creăm parteneriate, conexiuni cu ceilalți și să aducem frumusețe în lumea exterioară.

De obicei, avem un singur Punct Stelar Venus pe  an, dar Punctul Stelar din octombrie va fi de fapt al doilea. Primul pe care l-am avut în acest an a fost pe 8 ianuarie.

Iar faptul că va avea loc în Balanță, semnul său guvernator, aduce un plus semnificației Punctului Stelar Venus din octombrie. Venus nu a mai creat un punct stelar în Balanță din anii 1770, ceea înseamnă  că aceasta este prima dată când mulți dintre noi experimentăm această energie.

În plus, Venus va fi, de asemenea, în conjuncție cu planeta pitică, Haumea, care este numită după zeița hawaiiană a nașterii; Saturn își începe mișcarea directă în aceeași zi și suntem și în plin sezon al eclipselor! Toate acestea aduc o energie intensă și transformațională cu care să lucrăm, mai ales când vine vorba de relațiile noastre, de problemele inimii și de exprimarea femininului.

Haideți să deslușim ce înseamnă toate acestea și cum puteți maximiza această energie în viețile noastre -

 

Trandafirul lui Venus

În timp ce Venus orbitează în jurul Soarelui, creează frumoasă floare cu cinci petale cunoscută sub numele de Trandafirul lui Venus. Fiecare dintre aceste petale reprezintă un punct de creștere sau un punct de evoluție în ceea ce privește dragostea, conexiunea, valorile noastre și felul în care vedem frumusețea.

Trandafirul lui Venus are nevoie de 8 ani pentru a fi complet, prin urmare putem vedea modul în care formarea fiecărei petale a marcat o perioadă de maturizare și ascensiune în relațiile noastre și în probleme legate de inimă.

Actualul Trandafir al lui Venus a început în iunie 2020. Datele de mai jos marchează viitoarele Puncte Stelare ale lui Venus și te vor ajuta să urmărești evoluția energiei lui Venus în viața ta:

 

PETALA 1: Începe un nou ciclu al lui Venus. Ne pregătim să trecem printr-un nou ciclu atunci când vine vorba de chestiuni legate de inimă, de relații și de modul în care percepem frumusețea.

Iunie 2020-  Punctul Stelei lui Venus retrograd

Martie 2021-  Punctul Stelei lui Venus direct

 

PETALA 2: Ne adâncim în lecțiile acestui ciclu Venus. Este posibil să începem să intuim sau să începem să înțelegem mai mult din călătorie.

Ianuarie 2022-  Punctul Stelei lui Venus retrograd

Octombrie 2022- Punctul Stelei lui Venus direct

 

PETALA 3: Conștiința noastră se ridică pe măsură ce ne aflăm la mai mult de jumătate din călătoria noastră Venus. Ne aflăm la apogeul poveștii noastre.

August 2023- Punctul Stelei lui Venus retrograd

Iunie 2024-  Punctul Stelei lui Venus direct

 

PETALA 4: Lucrurile se deslușesc și suntem capabili să vedem cum se desfășoară lecțiile de bază. Începe să se producă expansiunea și apare un nou mod de a lucra cu energia lui Venus.

Martie 2025-  Punctul Stelei lui Venus retrograd

Octombrie 2026-  Punctul Stelei lui Venus direct

 

PETALA 5: Am ajuns la o nouă stare de conștiință. Suntem capabili să culegem recompensele din munca pe care călătoria noastră ne-a adus-o în calea Sfârșitul poate fi, de asemenea, o temă.

August 2027-  Punctul Stelei lui Venus retrograd

Iunie 2028-  Punctul Stelei lui Venus direct

 

Puteți urmări Trandafirul lui Venus în propria viață pentru a vedea ce teme sau lecții de viață parcurgeți în această perioadă și la ce capitol lucrați.

 

Punctul Stelei lui Venus și Haumea, fuziunea a două zeițe

Pe 22 octombrie 2022, când Venus se aliniază cu Soarele la 29 de grade din Balanță, Haumea, Zeița hawaiiană a nașterii se odihnește, de asemenea, în acest grad.

Alinierea celor două Zeițe, Venus și Haumea, simbolizează o fuziune puternică a energiei feminine. Acest lucru este accentuat și mai mult de faptul că Venus se va alinia în semnul ei guvernator, Balanța.

Gradul 29 al zodiacului este, de asemenea, considerat un grad deosebit de karmic și poate spori energiile planetare.

Haumea are darul de a putea naște copii din membrele corpului său. Ea reprezintă creația divină și puterea incredibilă, poate neexploatată, pe care o posedă un corp ce naște copii. Ne putem folosi de energia ei pentru a crea, nu cu efort, forțat, ci cu încredere.

Haumea știe cum să valorifice puterea naturii și abilitățile ei înnăscute de a crea și de a aduce viață nouă lucrurilor. Ea nu trebuie să se lupte, ci pur și simplu urmează aceeași ordine și structură pe care o oferă natura.

Putem folosi energia lui Haumea pentru a aduce încredere și ușurință în orice lucru prin care trecem. Putem folosi înțelepciunea ei pentru a ne reaminti că toate lucrurile înfloresc la timpul lor. De asemenea, putem folosi energia ei pentru a ne reaminti că suntem puternici și capabili să creăm și să dăm naștere unei vieți noi, în toate ariile vieții noastre.

De asemenea, este interesant de observat că planeta pitică Haumea are mai degrabă forma unui ou, decât a unei sfere. În multe culturi, oul este cunoscut ca un simbol al fertilității, al vieții noi și al noilor începuturi.

Dacă există ceva în viața ta care are nevoie de o renaștere, dacă cauți să aduci energie proaspătă sau noi creații în viața ta, te poți conecta cu Haumea pentru a primi îndrumare.

Odată cu întâlnirea dintre Venus și Haumea, putem observa teme legate de fertilitate și naștere, renașterea problemelor de inimă, o aprofundare a relațiilor noastre, în special cu femeile, o activare a energiei feminine divine și o nevoie sporită de a crea hrană și confort.

Având în vedere că punctul stelar al lui Venus va fi atât de aproape de Eclipsa solară de Lună Nouă în Scorpion din 25 octombrie, putem observa, de asemenea, schimbări și transformări când vine vorba de relațiile noastre și de modul în care alegem să ne prezentăm în ele. Este posibil să simțim nevoia de a ne aprofunda conexiunea cu ceilalți sau cu noi înșine, astfel încât să putem înțelege, să empatizăm și să găsim compasiune mai profundă.

Sursa: https://foreverconscious.com