Din 13 noiembrie până în 14 decembrie 2019, planeta Venus îți va extinde limitele și va intra într-un teritoriu pe care astrologii îl consideră ”înafara granițelor”.

Când o planetă iese înafara orbitei, călătorește dincolo de traiectoria ei normală iar noi simțim energia intensificată și amplificată. Calitățile planetei sunt și ele exprimate cu mai multă ușurință prin urmare, devine mai ușor pentru noi să le accesăm.

Venus emite vibrații de dragoste și feminitate. Este planeta asociată cu frumusețea, opulența, luxul, îngrijirea personală și relațiile.

Ea guvernează și peste bani, profituri, și ceea ce dorim pentru a ne putea deschide inimile și pentru a ne simți iubiți în drumul nostru prin lume.

Venus va fi înafara granițelor în semnele Săgetătorului și Capricornului, iar aceste zodii vor aroma energia pe care o vom simți în această perioadă.

Venus își depășește granițele în Săgetător

Venus îți începe călătoria înafara granițelor în semnul Săgetătorului. Aici Venus aduce doar aventură și libertate. Libertatea de expresie, de a dărui, de a râde și de a te îndrăgosti de ceva nou, incitant și diferit.

Înafara granițelor, Venus își întinde aripile pentru a acoperi tărâmuri neexplorate, iar noi suntem chemați să ne aventurăm înafara zonei noastre de confort, spre noi teritorii.

Sub influența acestei energii, putem invita spiritul aventurii și putem avea curajul să călătorim acolo unde n-am mai fost niciodată. Învățând ceva nou, găsind un mentor, sau chiar împărtășirea propriilor cunoașteri este favorizată sub această energie.

Dacă te simți blocat sau dacă o arie din viața ta stagnează de ceva timp, această energie ne ghidează să privim în afara lucrurilor cunoscute pentru a găsi răspunsurile pe care le căutăm.

Uneori dacă încerci ceva nou sau călătorești într-un loc nou poate fi extrem de eliberator, îți poate deschide perspectivele și te poate ajuta să vezi lucruri pe care nu le-ai văzut înainte.

Venus înafara granițelor în Săgetător, își dorește ca noi să ne îndreptăm săgeata direct spre ceea ce alegem, și să ne încredem că vom ajunge acolo unde trebuim.

Venus își depășește granițele în Capricorn

Venus intră în Capricorn pe 25 Noiembrie, iar din acest punct atenția noastră se va muta pe granițele noastre. Nu doar granițele pe care le avem în relații, dar și cele pe care poate le-am ridicat în jurul inimii noastre.

Dragostea doare uneori, iar asta doar pentru că înseamnă atât de mult pentru noi. Să ai inima frântă este un semn că poți iubi cu sinceritate; că îți poți pune inima pe primul loc, iar acest lucru este atât de frumos.

Actele de iubire nu se irosesc niciodată, chiar dacă lucrurile nu au ieșit chiar așa cum ți-ai fi dorit. Toată dragostea servește unui scop, toată dragostea ajută la schimbarea lumii în moduri pe care nu le putem întotdeauna înțelege.

Înafara granițelor Venus lucrează prin Capricorn, fă-ți timp și evaluează-ți granițele. Ești mereu în gardă când vine vorba de iubire? Te protejezi cu prea multă înverșunare?

Deschide-ți în continuare inima și treci dincolo de frică. Continuă să-ți depășești limitele când vine vorba de dragoste, căci asemenea minții noastre, o inimă mărită nu se va putea întoarce niciodată la dimensiunea ei inițială.

O inimă mare poate fi și una puternică și, deși poate fi un risc să ne deschidem inimile, este un risc ce merită asumat, căci din ce alt motiv am venit aici dacă nu putem să simțim dragostea adevărată?

 

Practică pentru îngrijire personală în această perioadă

Venus este zeița dragostei iar dragostea față de noi înșine este cel mai vindecător lucru pe care îl putem face pentru noi.

Capacitatea de a ne oferi singuri o îmbrățișare atunci când suntem la pământ, să ne zâmbim când suntem triști, și să ne îngrijim corpul când suntem obosiți, este o adevărată putere.

În această perioadă încearcă să integrezi 3-4 dintre următoarele practici în rutina ta zilnică:

1 Bea un pahar de apă când te-ai trezit – pentru mai bune rezultate, poți încărca apa adăugând un cristal precum un ametist sau cuarț.

2 Închide ochii și respiră adânc pentru 2 minute, concentrează-te pe mișcarea burții tale atunci când respiri, sau încearcă respirația 444 – inspiră 4 secunde, ține-ți respirația 4 secunde, expiră 4 secunde.

3 Poartă hainele tale preferate și fă-ți timp să-ți aranjezi părul într-un fel în care îți stă bine.

4 Fă-ți timp să faci o plimbare în natură sau să faci câteva exerciții.

5 Mănâncă mâncăruri hrănitoare ce te fac să te simți bine. Nu te simți vinovat dacă ai avut poftă de ceva semi-preparat. Dacă tot o mănânci, încearcă să te bucuri de ea fără să te simți vinovat!

6 Fă o baie fierbinte în care ai adăugat uleiurile tale preferate și sare, fă-ți și o mască pentru față sau păr.

7  Încearcă ceva nou și incitant, începe un curs, planifică o călătorie undeva exotic, încearcă un fel nou de mâncare, etc.

8 Recită mantra ta preferată sau citește o pagină din cartea ta preferată.

9 Meditează pe ideea că nu ești gândurile tale sau lucrurile ce ți se întâmplă.

10 Mergi la culcare cu o oră mai devreme pentru a te putea bucura de un semn mai lung.

11 Nu te abține dacă simți că trebuie să le arăți celor din jur dragoste și bunătate, unui străin pe stradă, animalelor, plantelor, ție!

 

Venus și-a mai depășit granițele în 5 mai-7 iulie 2018 și o va mai face în Aprilie 2020.