Jupiter a intrat in retrograd pe 4 septembrie in semnul Taurului, și va rămâne aici până pe 30 decembrie 2023.

Jupiter este planeta expansiunii așa că, atunci când este în retrograd tine să intensifice problemele care necesită atenția noastră.

Hai să vedem mai în detaliu ce energii va aduce Jupiter retrograd în Taur pentru a știi la ce să ne așteptăm.

Jupiter retrograd

Astrologii din antichitate credeau că, atunci când o planetă intră în retrograd, călătorește prin lumea de jos, dezvăluind cunoștințe ascunse, accesând umbrele pe care tindem să ne ignorăm.

În general, Jupiter este considerată planeta luminii, însă și ea are o parte întunecată. Însă nu uita că este totuși planeta expansiunii și, așa cum poate intensifica abundența, visele și dorințele noastre, poate intensifica și lucrurile de care ne ferim sau pe care le băgăm sub preș pentru că este prea dureros sau inconfortabil să le confruntăm.

Este posibil ca Jupiter retrograd să aducă unele din aceste probleme la suprafață. Poate lumina partea întunecată a situației cu care ne confruntăm, fie ea o relație sau doar psihicul nostru.

Când lucrurile sunt aduse în atenția noastră, putem vedea mai multe detalii pentru a câștiga o altă perspectivă și un adevăr mai profund. Cu cât nu uităm mai mult, cu atât mai multe șanse avem să vedem și să înțelegem.

Orice va apărea în această perioadă, nu te teme să privești în profunzime. Permite orizonturilor tale să se mărească și rămâi deschis spre orice va apărea în peisaj. Este posibil să câștigi o nouă perspectivă sau să poți să vezi lucrurile dintr-un punct de vedere mai clar.

Jupiter retrograd in Taur

Jupiter va retrograda de la 15 la 5 grade in zodia Taur. Chiar înainte ca Jupiter sa intre în faza de retrogradare, a stat o vreme foarte aproape de Uranus.

Însă întâlnirea finala dintre Jupiter și Uranus, care este un eveniment foarte rar, nu se va întâmpla până în 2024. Însă faptul că Jupiter a fost atât de aproape de Uranus chiar înainte să intre în retrograd, ne oferă un indiciu despre ce e posibil să ne aducă în această perioadă. Însă mai multe pe acest subiect un pic mai târziu!

Jupiter retrograd în Taur va evidenția tot ceea ce necesită atenția noastră, în special lucrurile ce țin de finanțe. Jupiter în Taur ne îndeamnă să facem planuri pentru viitor, în special pe plan financiar. Energia sa favorizează organizarea și creșterea stabilă, sigură și solidă așa că, încearcă să gândești în această direcție atunci când apar probleme legate de bani.

Energetic, Jupiter retrograd în Taur ne poate influența și valoarea de sine. Pe ce alegem să ne dăm valoarea? Este posibil ca în această perioadă să se schimbe lucrurile pe care le considerăm valoroase, sau să evolueze pentru a fi în acord cu viziunea noastră cea mai înaltă.

Jupiter retrograd și revizitarea trecutului

Toate retrogradările ne îndeamnă să privim în trecut pentru a revizui lucrurile care au încă nevoie de atenția noastră. Perioada pe care ne vom concentra în timpul acestui Jupiter retrograd este mai-septembrie 2023.

Dacă s-a întâmplat ceva important în viața ta în acea perioadă, te poți aștepta ca acest Jupiter retrograd să aducă mai multe detalii, claritate și un nou punct de vedere mai amplu.

Ca întotdeauna, pentru a accesa această energie, este nevoie să lucrezi cu ea. Poți face asta folosind energiile lui Jupiter retrograd pentru a-ți seta intenții în plus, poți folosi aceste exerciții și teme pentru jurnal.

Exerciții pentru Jupiter retrograd

1. Dacă ai putea să faci schimbări privind situația ta financiară, care ar fi acelea?

2. Gândește-te la o problemă care nu îți dă pace. Într-o lume perfectă, cum s-ar rezolva? După ce ai scris tot ce îți trece prin minte, vezi dacă unele rezolvări sunt posibile chiar acum, dacă da, cum le poți implementa chiar astăzi?

3. Cum poți avea o gândire mai abundentă? Există gânduri care te limitează? Fii atent la toate gândurile pe care le ai privind lipsa, nesiguranța sau lipsa meritului.

4. Uită-te la perioada martie-septembrie 2023, ce s-a extins în viața ta? Ce s-a contractat? Ce îți dorești să vezi mai mult?


Pentru a intensifica norocul în finanțe îți recomandăm citrinul! Aceasta este o piatră care se aliniază perfect cu energia lui Jupiter – plutitor, prietenos, abundent, norocos și fericit. Citrinul este una dintre cele mai puternice pietre de curățare – de fapt, această piatră este atât de bună la curățarea energiei negative încât este unul dintre puținele cristale care nu trebuie curățată niciodată. Cât de magic este asta?

Poți găsi citrin aici: https://hathorbooks.ro/Sursa