Arta de a curăța prin fumigație este un ritual spiritual străvechi de purificare, de îndepărtare a energiei negative și de îmbunătățire a stării de spirit și poate fi ușor de încorporat în rutina săptămânală sau în practica meditativă.

 

Care sunt cele mai bune unelte pentru curățarea prin fumigație?

Salvie: Cuvântul latin pentru salvie, salvia, provine de la cuvântul a vindecă. Alte calități asociate salviei atunci când este arsă sunt înțelepciunea, claritatea și creșterea conștiinței spirituale.

 

Palo Santo: Cuvântul în spaniolă pentru "lemn sfânt", Palo Santo este un copac sacru care crește în anumite părți ale Americii de Sud și este un remediu natural ce tine insectele la distanță. A fost folosit de secole de către șamani în ritualuri de rugăciune și ceremonii și vindecare, fiind cunoscut pentru efectul său de împământare și concentrare care poate spori creativitatea, productivitatea și sporirea norocul.

 

Ritual simplu de fumigație

- Fumigația este ritualul de curățare a energiei unui spațiu fizic, obiect sau persoană. Dacă aveți un ritual de meditație, puteți arde Salvie sau Palo Santo înainte de practică. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți energia și mintea pentru meditație și vă va permite să vă conectați mai ușor cu planurile superioare.

- În primul rând, începeți cu o simplă intenție de a vă concentra pe curățarea energiei negative din spațiul și mintea dumneavoastră.

- Odată ce aveți intenția în minte, aprindeți Salvia sau Palo Santo și țineți-l la un unghi de 45 de grade, îndreptând vârful în jos spre flacără. Lasă-l să ardă timp de 30 de secunde și apoi stinge-l.

- Așezați-l pe orice suprafață rezistentă la căldură, cum ar fi o cochilie de abalone, un vas tradițional folosit de indigenii americani care reprezintă elementul apă.

- Dacă este lăsat să se ”odihnească”, bățul va arde și va elibera fum timp de aproximativ 5 minute. Dacă îl folosiți pentru fumigație, plimbați-vă în jurul camerei, spațiului, obiectului sau persoanei, împrăștiind fumul pe toată suprafața sa, în timp ce vă concentrați pe curățarea și eliminarea energiei negative.

- După ce ați terminat de curățat și ați eliminat energia negativă, trebuie să împingeți energia pozitivă în spațiu pentru a menține echilibrul. Pentru a face acest lucru, declară-ți intenția cu voce tare sau în gând.

 

Când trebuie să vă curățați

- Înainte de a merge la culcare după o zi lungă petrecută în preajma oamenilor

- Înainte și după ce ai avut oaspeți la tine acasă

- Când vă mutați într-o casă nouă

- Când începeți un nou loc de muncă

- Când vă începeți propria afacere

- Înainte și după o ședință de vindecare

- Înainte de meditație

- După orice boală

- După o ceartă/un conflict

 

Puteți găsi nenumărate unelte pentru fumigație aici: https://hathorbooks.ro/c-30-fumigatie