Este prima Lună Nouă din acest an, iar valuri de inspirație proaspătă vor curge pe cerul cosmic, inspirându-ne să fim entuziasmați de anul ce ne așteaptă.

Dacă încă vă simțiți letargici sau leneși din cauza încheierii anului 2023, respirați această energie de Lună Nouă, care atinge apogeul pe 11 ianuarie. Permiteți-i să vă ridice moralul, să vă stimuleze motivația și să vă reamintească faptul că este timpul să o luați de la capăt.

Luna Nouă în Capricorn din 11 ianuarie este prima Lună Nouă a anului și, deși această Lună Nouă este plină de energie nouă și proaspătă, există și energia sfârșiturilor atașată de ea, datorită lui Pluton, care este la puternicul grad 29 din Capricorn.

Pluton va intra și va rămâne în Capricorn până în noiembrie 2024, când va ieși definitiv, însă aceasta este ultima Lună Nouă în Capricorn în care Pluton va fi aproape, aducând un sentiment de încheiere și de final în această călătorie.

Pluton a intrat pentru prima dată în Capricorn în 2008, probabil tuturor ne este greu să ne amintim de viață în alt mod! Ne-am obișnuit cu toții atât de mult cu Pluto în Capricorn, încât s-ar putea să ni se pară puțin mai dificil să discernem lecțiile pe care această vibrație ni le-a predat.

În Capricorn, Pluto ne-a ghidat să recunoaștem ceea ce ne face să ne simțim stabili și siguri. A lucrat în cele mai profunde straturi ale sufletului nostru, ajutându-ne să ne transformăm și să ne recunoaștem propria putere.

Pluto este considerat Guvernatorul Lumii de Jos și, în timp ce a călătorit prin Capricorn, cu toții ne-am confruntat cu ceva din propria noastră lume subterană. Ceva ar fi murit, iar în locul său, altceva a renăscut.

Pluton ne reamintește că nimic nu durează la nesfârșit și că toate lucrurile trebuie să dispară în cele din urmă. Dar cu fiecare dispariție, cu fiecare cădere, ceva nou renaște.

Deoarece aceasta este ultima Lună Nouă în Capricorn cu Pluton în Capricorn, pare potrivit să existe o oarecare renaștere care urmează acestei transformări prin care ne-am mișcat în toți acești ani. Pare potrivit ca ultimele straturi să se desprindă, iar noi suntem acum capabili să stăm proaspeți și reînnoiți în adevăratul nostru sine.

Așadar, în timp ce această Lună Nouă se referă în mare măsură la pregătirea terenului pentru 2024, este, ne aduce aminte și să onorarăm trecutul și a transformările prin care am trecut. Este vorba, de asemenea, despre recunoașterea a ceea ce s-a ridicat din propria noastră lume subterană și despre modul în care aceasta a alimentat propria noastră călătorie de moarte și renaștere.

Aceasta este o Lună Nouă în care să căutăm a adevărul. Una care ne permite să vedem lucrurile așa cum sunt ele cu adevărat. Deși poate fi ușor să ne lăsăm prinși în rezoluțiile de an nou și în primirea de energie proaspătă pe care o aduce această primă Lună Nouă a anului, asigurați-vă că recunoașteți și aduceți un omagiu și trecutului.

Onorați drumul pe care l-ați parcurs. Onorați călătoria la care ați fost martori. Onorați toate momentele de moarte și renaștere care v-au condus aici unde vă aflați acum.

Deși această Lună Nouă din ianuarie ne îndeamnă la o muncă mai profundă, există și o modalitate prin care putem accesa energia sa la un nivel mai practic.

Capricornul este un semn de pământ ancorat în pământ, așa că putem folosi această Lună Nouă pentru a crea o structură în rutina noastră zilnică și pentru a ne asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce trebuie făcut. De asemenea, oferă un val de energie ambițioasă, ajutându-ne să ne simțim determinați și motivați să urcăm muntele pe care dorim să îl escaladăm.

Se spune că intențiile sau obiectivele setate într-o Lună Nouă în Capricorn au promisiunea longevității. Așadar, dacă există ceva în care vrei cu adevărat să te angajezi pe termen lung, stabilește-ți intenția și apoi întreprinde o mică acțiune în acea direcție sub această Lună Nouă.

Acțiunea ta va fi pecetluită în energia Lunii Noi, ajutându-te să menții cursul pentru o perioadă lungă de timp.
Sursa