Halloween se celebrează pe 31 Octombrie însă, dacă îi căutăm rădăcinile, în această zi era de fapt Samhain, sărbătoarea morții.

Pe măsură ce luna se răcește iar recoltarea s-a încheiat, Mama Pământ începe ușor hibernarea. Frunzele cad din copaci, unele animale încep hiberneze și ele iar lumea încetinește.

Samhain era o celebrare a cilului morții Mamei Pământ și onorarea timpului dintre sfârșit și momentul în care un nou ciclu va începe.

Este posibil să fi simțit această energie în viața ta, posibil să fi remarcat cum unele lucruri încep să moară și cum totul este ciclic.

Peste tot în jur, Mama Natură ne oferă indicii despre acest ciclu, pe măsură ce frunzele se schimbă, indiferent de locul în care te afli, Mama natură răspunde cu blândețe.

Ceea ce sărbătorim ca Halloween este de fapt sărbătoarea morții, sfârșitul unui ciclu și intrarea în perioada de repaus. O perioadă în care ne putem recalibra și putem lucra la împlinirea dorințelor și visurilor noastre, înainte să le aducem în realitate.

Cu toții suntem mini-Universuri reflectate într-un corp uman, și noi avem cicluri ce trebuiesc observate. Noaptea de Halloween reprezintă momentul perfect pentru a elibera și onora tot ceea ce a ”murit” în viața ta.

Poate fi vorba despre o persoană dragă ce nu mai este printre noi, dar și idei, gânduri, emoții, un loc de muncă sau o relație care poate a murit în acest an.

În noaptea în care sărbătorim moartea Mamei Pământ și ciclurile din interiorul nostru, lumea spirituală este mai activă.

Se crede că în această noapte, cei morți sunt liberi să bântuie în planul fizic deoarece, Mama Pământ invită ideea morții.

Nu are de ce să îți fie frică de moarte. De fapt, moartea reprezintă prilejul în care ai oportunitatea de a crea ceva nou și diferit. Moartea este creativă și ne permite să facem loc renașterii.

Doar uită-te la copaci cum își scutură frunzele toamna. Copacii știu că frunzele trebuie să moară pentru a se putea renaște când iarna se va încheia.

Noaptea de Halloween reprezintă un moment perfect în care să aduci un omagiu tuturor lucrurilor de care te-ai detașat în acest an, tot ceea ce ai eliberat și ești pregătit să renaști în ceva nou.

Folosește această perioadă pentru a onora tot ceea ce ai realizat în acest an și nu uitat că, odată ce ai renunțat și eliberat, vei primi în următoarele luni oportunitatea de a crea ceva nou.

Posibilitățile creative sunt infinite iar tu ai puterea și înțelepciunea să-ți scuturi frunzele pentru a face loc florilor.

Deoarece în noaptea Halloween vălul dintre lumea celor vii și a celor morți va fi subțire, este important să-ți protejezi spațiul, în special dacă urmează să faci un ritual.

Poate îți vei dori să creezi un altar de protecție folosind flori fructe sau lumânări de culori oranj, maro sau negre, poze cu cei dragi ce nu mai sunt printre noi dar și simboluri pentru a reflecta tot ceea ce ai eliberat în acest an.

Noaptea de Halloween este un moment perfect și pentru întărirea intuiției și a abilităților de clarviziune. Este, de asemenea, un moment favorabil pentru vizualizații creative, lucru cu visele, vindecări din viețile trecute și ritualuri pentru manifestare.

Deși sărbătorirea cu costume și bomboane este distractivă, de ce să nu ne facem timp să observăm și aspectele sacre ale acestei perioade atât de speciale din an.

 

Sursa: https://foreverconscious.com