Jupiter va intra în mișcare retrogradă pe 28 iulie 2022, la 8 grade Berbec, zonă cunoscută ca fiind gradul globului de cristal. Apoi, părăsește mișcarea retrogradă, staționând direct în Pești pe 23 noiembrie 2022.

Pe măsură ce Jupiter intră în retrogradarea sa anuală în gradul globului de cristal, este posibil să primim intuiții, informații sau premoniții care vin în conștiința noastră. S-ar putea să începem să vedem o altă latură a lucrurilor sau, poate, să începem să realizăm că destinul nostru se extinde, trăgându-ne spre o direcție mai amplă.

 

Jupiter retrograd revizitează pentru ultima oară Peștii

Deși Jupiter intră retrograd în Berbec, el se va întoarce în Pești din 28 octombrie, unde va rămâne până la 19 decembrie, ceea ce face ca aceasta să fie ultima dată când Jupiter se va afla în acest semn de apă pentru următorii 12 ani.

Dacă Jupiter se află în astrograma ta este considerat un semn ce aduce noroc! Așa că, dacă aveți Soare, Luna sau Ascendentul în Pești, vei dori să profiți la maximum de această ultimă oprire!

Jupiter este planeta expansiunii, așa că, mai ales dacă sunteți Pești, folosiți această oportunitate din fereastra dintre 28 octombrie-19 decembrie, pentru a vă extinde orice arie a vieții doriți. Orice acțiuni, orice semințe vei planta sub această energie vor înflori, și vor înflori din belșug datorită lui Jupiter, așa că începe să plantezi acele semințe!

Dacă nu ai Soarele, Luna sau Ascendentul în Pești, nu-ți face griji, poți beneficia și tu de această energie și o poți canaliza pentru a contribui la alimentarea proiectelor creative, a trezirii spirituale și a talentelor muzicale sau artistice.

Pe măsură ce Jupiter își croiește drum prin joncțiunea dintre Berbec și Pești, la sfârșitul lunii octombrie, va exista, de asemenea, o temă a sfârșiturilor și a noilor începuturi, acest lucru se datorează faptului că Berbecul este primul semn al zodiacului, iar Peștii sunt ultimul.

Este posibil ca în această perioadă în care Jupiter este Retrograd să descoperim că suntem chemați să încheiem niște treburi nerezolvate sau poate să ne debarasăm de vise sau obiceiuri învechite care ne împiedică să pășim spre nou.

Având în vedere că avem de-a face cu energia retrogradă, există o mare posibilitate sa simțim această energie a finalizării sau a lucrurilor care se apropie de final, dar s-ar putea să nu putem vedea exact ce se va întâmpla sau cum se vor desfășura lucrurile.

Fiecare dintre noi deține puterea de a privi în propriul glob de cristal pentru a găsi răspunsuri. Răspunsurile pe care le căutăm sunt întotdeauna în noi, depinde doar dacă suntem pregătiți sau dispuși să le auzim și să le primim.

Sub această retrogradare și cu influența gradului globului de cristal,  este un moment potent în care să tragi o carte pentru tine, să faci muncă intuitivă prin intermediul viselor tale sau să îți canalizezi abilitățile psihice. S-ar putea să te surprinzi pe tine însuți cu cât de intuitiv ești cu adevărat!

 

Jupiter mărește tot ceea ce atinge

Cum Jupiter este planeta expansiunii, este posibil ca în cadrul acestei retrogradări să se extindă și să aducă la vedere lucruri din umbră sau din lumea de jos.

Astrologii din antichitate credeau că atunci când o planetă intra în retrogradare, călătorea prin lumea de jos, dezgropând cunoștințe ascunse și exploatând mai multe calități întunecate pe care avem tendința de a le ignora.

Jupiter este în general considerată planeta luminii, dar și ea are o latură întunecată. Să nu uităm că este planeta expansiunii și, așa cum poate extinde abundența, dorințele și visele noastre, poate extinde și lucrurile la care nu vrem să ne uităm, lucrurile pe care le îndepărtăm, le băgăm sub preș sau le ignorăm pentru că sunt prea dureroase sau inconfortabile pentru fi confruntate.

Jupiter Retrograd poate să aducă unele dintre acestea la suprafață. S-ar putea să pună în lumină partea întunecată a unei situații cu care ne-am confruntat, sau a unei relații, sau chiar și a propriului nostru psihic.

Atunci când lucrurile ies la lumină, ne permit să vedem mai multe detalii, sa avem o perspectivă mai amplă și să cunoaștem un adevăr mai profund. Cu cât ne uităm mai mult, cu cât privim mai mult în propriul glob de cristal, cu atât mai multe șanse avem să vedem cu adevărat.

Orice se va întâmpla în timpul Retrogradării lui Jupiter, nu vă sfiiți să priviți mai adânc. Permiteți câmpului vostru vizual să se extindă și rămâneți deschiși la tot ceea ce apare în peisaj. S-ar putea să dobândești o nouă perspectivă sau să puteți vedea lucrurile dintr-un punct de vedere mai evoluat și mai precis.

Ziua în care o planetă intră și cea în care iese din retrograd, sunt cele mai puternice zile, așa că acestea sunt punctele cărora veți dori să le acordați cea mai mare atenție.

 

Jupiter retrograd ne permite să revizităm trecutul

Retrogradările ne cer, de asemenea, să ne uităm în trecut pentru a evalua, revizita și revizui lucrurile care încă mai au nevoie de atenția noastră. Perioada pe care o acoperim în această retrogradare este din mai 2022 până la începutul lunii iulie 2022.

Dacă ceva semnificativ s-a întâmplat în viața ta în această perioadă, așteaptă-te ca această retrogradare a lui Jupiter să îți aducă mai multe perspective, mai multă claritate și o viziune nouă, mai amplă.

Ca întotdeauna, pentru ca această energie să prindă viață, trebuie să lucrezi cu ea. Puteți face acest lucru folosind energia lui Jupiter Retrograd pentru a stabili intenții și sau pentru a scrie în jurnal.

 

Exerciții pentru Jupiter Retrograd

1.) Prefă-te că ai un glob de cristal în fața ta, ce ai vrea să vezi manifestat în viitorul tău?

2.) Gândește-te la o problemă care te-a preocupat. Într-o lume perfectă, cum s-ar rezolva? După ce ai scris tot ce îți vine în minte, reflectă dacă un lucru  la are te-ai gândit este de fapt posibil chiar acum, dacă da, cum poți pune în aplicare aceste planuri chiar de astăzi?

3.) Acest Jupiter retrograd ne poate extinde dorințele, permițându-ne să dăm un nou impuls speranțelor și viselor noastre existente. Cum ți-ar plăcea să-ți vezi destinul in viitor? Ce idei noi poți adăuga la speranțele și visele tale actuale?

4.) Privește înapoi în perioada mai - iulie 2022, ce a crescut în viața ta? Ce s-a contractat? Ce ai vrea să vezi mai mult?

 

 

Sursa: https://foreverconscious.com