Octombrie este luna cosmică a schimbărilor, iar această Lună Nouă ne ajută să începem multe dintre lucrurile pe care le vom trăi în această lună.

În ziua Lunii Noi, pe 6 octombrie 2021, vom avea patru corpuri cerești în Balanță, ele vor crea un stelium și vor intensifica energiile elementului aer.

Elementul aerului  guvernează procesele noastre de gândire, și poate servi drept combustibil pentru a inspira idei și noi moduri de gândire. Potentul element al aerului, poate aduce și vântul schimbării, îndemnându-ne să ne deschidem mintea spre noi posibilități sau oportunități.

Acest aliniament de corpuri cerești în Balanță includ Soarele, Luna dar și pe Mercur și Marte. Având în vedere că toate sunt în semnul Balanței, acestea vor aduce energii puternice cu care să lucrăm.

Energie Balanței ne îndeamnă să găsim echilibrul, dar și să vedem lucrurile din ambele perspective. Balanța are darul de a echilibra talgerele pentru ca toată lumea să simtă că își primește partea cuvenită.

Însă, la nivelele mai profunde, energia Balanței reprezintă colaborarea, lucrul în armonie cu ceilalți, cu natura și cu viața însăși. Reprezintă conștientizarea unicității dar și a dualității, și trăirea vieții din acest spațiu.

Atunci când energia Balanței este puternică, avem tendința de a simți nevoia să facem compromisuri, sau poate să înclinăm balanța în favoarea celor pe care îi iubi. Deși este normal ca uneori să se întâmple asta, este bine să avem grijă să nu ne pierdem din vedere pe noi, sau să facem prea multe compromisuri de dragul celorlalți.

Dacă îți place să îi mulțumești pe ceilalți, sau dacă simți adesea că rămâi cu paiul cel mai scurt, această Lună Nouă este posibil să fie semnalul tău de trezire pentru a-ți recăpăta puterea și pentru a echilibra balanța.

Marte este extrem de activ în această perioadă. Marte aduce activare, energie, încredere și urmărirea lucrurilor pe care ni le dormi. Prezența sa poate fi extrem de motivantă și ne poate ajuta să trecem dincolo de fricile pe care le avem, pentru a reuși.

De asemenea, Marte ne poate activa și evidenția emoțiile așa că, dacă am simțit că am dat prea multe într-o arie a vieții noastre, este posibil ca aceste emoții să se declanșeze în perioada Lunii Noi.

Lunile Noi reprezintă întotdeauna o perioadă minunată pentru a face schimbări și pentru a începe noi obiceiuri așa că, dacă există lucruri care nu mai funcționează pentru tine, acesta este momentul perfect pentru a face unele schimbări și pentru a aduce mai mult echilibru în viața ta.

Care sunt zonele în care ai dat sau din care ai primit prea mult? Cum poți schimba această dinamică pentru a crea mai mult echilibru și armonie?

Folosește forțele hotărâte ale lui Marte pentru a fi curajos și îndrăzneț în deciziile pe care le faci. Nu uita că meriți să primești și să ai energia pentru a oferi atunci când este nevoie.

În Universul acesta există dragoste infinită și nemărginită, și nu uita că este în egală măsură a ta să o primești și a ta să o dăruiești.

Jupiter, care călătorește în acest moment prin retrograd, este și el extrem de activ în această perioadă.

Jupiter este planeta abundenței. Energia lui ne poate reaminti că trăim într-o lume abundentă și că există mereu suficient, atunci când balanța este în echilibru.

Există multă nedreptate și dezechilibru în lume, dar noi putem începe din interiorul inimilor noastre pentru a găsi metode prin care să creăm sentimentul de echilibru interior.

Dacă simți că energia abundenței lipsește din viața ta, încearcă să îți schimbi mentalitatea pentru a gândi dintr-un loc al recunoștinței. Încearcă să vezi partea pozitivă a obstacolelor care îți apar în cale.

Iar dacă simți că ai primit în plus o doză generoasă de abundență în viața ta, încearcă să găsești moduri în care să oferi și să împărtășești din resursele tale cu ceilalți, sau chiar cu Mama Pământ.

Luna Nouă în Octombrie aduce o perioadă minunată în care să te conectezi cu abundența, să ști că ești demn de ea, meriți să o primești, să te umpli de ea, iar apoi să o dai mai departe pentru a îi menține curgerea dintr-un stadiu de echilibru.

În ziua Lunii Noi, Pluto intră în mișcare directă; el este în retrograd încă din Aprilie.

Ziua în care o planetă intră în mișcare directă este considerată o zi de putere și, având în vedere că va coincide cu Luna Nouă, este posibil să aducă o temă pe care o vom simți.

Pluto este planeta renașterii și transformării. Poate uneori să aducă sfârșituri profunde și de durată, însă face asta doar pentru ca noi să putem lua ceea ce nu mai este pentru a o transforma în ceva nou.

În perioada în care Pluto a fost retrograd, am fost invitați să ne uităm înapoi la perioada dintre octombrie 2020 și aprilie 2021. Ce a plecat și ce s-a renăscut de atunci? Cum te-ai transformat?

Pluto are o energie foarte subtilă însă, alături de forțele activante ale Lunii Noi, va aduce o oportunitate grozavă pentru a reflecta asupra transformărilor din viața ta, și de a îi onora orice moarte sau renaștere a apărut.

Octombrie este o lună agitată și pare că această Lună Nouă reflectează acest lucru. Avem multe energii cu care să lucrăm și de care să ne bucură, dar în final, acest ciclu lunar este unul al oportunității, abundenței și echilibrului. Fă-l să lucreze în interesul tău!

Sursa: https://foreverconscious.com/